Affiliate marketing met Coolblue


Wil jij affiliate marketing met Coolblue doen? Coolblue is een online retailer en heeft het white label affiliate netwerk van Performance Horizon geadopteerd. Nu kunnen zij hun eigen affiliate programma opzetten.

Het eerdere opgezette affiliate programma blijft nog een tijdje actief, maar zal daarna overgaan naar dat van Performance Horizon. De retailer hooft nu zij het programma volledig in eigen beheer heeft dat de monitoring van campagnes verbeteren.

Ook hoopt men de resultaten samen met de partners te optimaliseren. De technologie van het programma zorgt voor  flexibiliteit in commissies en promotiemateriaal en is het keuren van order verder geautomatiseerd.

Het is natuurlijk geweldig dat Coolblue dit programma heeft geadopteerd. Ook is het mooi dat de mogelijkheden nu zijn uitgebreid en de technologie is verbeterd. Maar hoe werkt het programma bij Coolblue nu precies? Hoe meld je jezelf aan? Hoe kan je er geld mee verdienen. Het zijn allemaal van die kleine dingen die we in dit artikel verder gaan bespreken.

[maxbutton id=”5″ ]

Hoe werkt het affiliate programma van Coolblue?

Voordat je aan de slag gaat moet je natuurlijk wel weten hoe het affiliate programma bij Coolblue werkt. Bij Coolblue geloven ze in specialisme en service. Dit is ook iets wat ze met hun eigen webshop dragen. Daarom willen ze ook een sterk affiliate programma hanteren. Hierbij willen ze een langdurige relatie opbouwen met jou als affiliate partner. Het gaat als volgt te werk:

  1. Je promoot Coolblue op je website
  2. Bezoeker klikt door naar Coolblue
  3. Plaatst een order bij Coolblue
  4. Order wordt real-time geregistreerd in Partnerize
  5. Partner Ze betaalt de commissie uit

 

Voordelen

Alles heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen. Coolblue biedt veel voordelen met haar affiliate programma. Hieronder beschrijven we dit even voor je. Indien je meedoet aan het affiliate programma van Coolblue ontvang je scherpe vergoedingen tot wel 10%.

Starten met Affiliate Marketing?

Toen ik begon met Affiliate Marketing had ik geen idee wat ik moest doen. Totdat ik begon met de Affiliate Marketing Revolutie. Nu kan ik leven van mijn online inkomsten.

Meer informatie over de cursus

Het kan dus al aardig in zijn voordeel oplopen. Daarnaast krijg je toegang tot al het promotiemateriaal van Coolblue.

Dat is natuurlijk erg fijn, want zo heb je volop kans op extra te ondernemen en in te zetten. Je wilt natuurlijk dat het affiliate programma aanslaat en jou ook wat brengt. Dus dan is dit natuurlijk nooit.

Daarnaast mag je een uitgebreid assortiment van Coolblue verwachten. Dit is natuurlijk ook in jouw voordeel omdat je de klant meer kunt bieden.

Wehkamp affiliate

 

Commissies

De commissies die je ontvangt is echt afhankelijk per productgroep. Zo ontvang je voor de een een iets hogere commissie dan voor de andere. Het is wel zo te stellen dat de commissie tussen de 1 en 10% ligt. 

Je kunt het zo gek niet bedenken of je krijgt er nog een commissie voor. Ook niet zo raar want Coolblue heeft echt een groter assortiment dan je zult denken.
Dit is maar echt een hele kleine greep uit alle productgroepen. Er zijn er echt nog veel meer. Dit is gewoon om je even een inzicht te geven in wat je aan commissies kunt verwachten en hoe het in elkaar steekt.

Extra informatie over affiliate marketing bij Coolblue!

We kunnen natuurlijk een artikel van heel veel pagina’s gaan schrijven over affiliate marketing bij Coolblue. Echter is dat natuurlijk niet de bedoeling, want dan zie je door de bomen en bos niet meer.

Bovendien kan Coolblue natuurlijk alles het beste zelf vertellen. Wij informeren je alvast een beetje en maken je warm voor dit geweldige affiliate programma. Natuurlijk zijn er nog veel vragen die je zult hebben.

We verwijzen je natuurlijk door naar de website van Coolblue daar vindt je echt alles over dit programma. Ze hebben zelfs echt hele uitgebreide handleidingen die je kunt downloaden. Daarom is dit programma ook zo betrouwbaar en fijn om mee te werken.

Om je meer uitleg te kunnen geven hebben we wat algemene vragen over het programma geselecteerd en behandelen wij die nog in dit artikel. Dit geeft je net die extra informatie.

Wat is Partnerize?

Partner Ze is een systeem waar Coolblue gebruik van maakt om clicks, sales en commissie te kunnen registreren. Je kunt dit ook zelf doen door je aan te melden. Via dit systeem kan je heel gemakkelijk het promotiemateriaal downloaden en op de voet volgen wat je resultaten zijn.

Moet ik ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel?

Je hoeft in principe niet ingeschreven te staan bij de kamer van koophandel. Alleen bij grote affiliate inkomsten moet je aangemeld bij de Kamer van Koophandel zijn.

Heb je een website nodig om je aan te melden?

Ja. Om je aan te kunnen melden voor het affiliate programma van Coolblue heb je een website nodig.

Dit is omdat Coolblue aan online affiliate marketing doen. Als je geen website hebt dan heeft het ook geen zin en dan werkt het programma niet.

Het is dus allereerst heel belangrijk dat je een goede overzichtelijke website hebt. Je hebt dus zeker een website, app of social account nodig.

Mag je jezelf met jouw persoonlijke Facebook, Instagram,- of Twitter-account aanmelden?

Indien jij hen kan overtuigen over de manier waarop je jouw promotie gaat uitvoeren wil Coolblue altijd naar deze optie kijken.

Het is een bedrijf dat uitdagingen niet uit de weg gaat en zeker hiervoor open staat.

Affiliate marketing coolblue

 

Wanneer wordt je aanmelding afgewezen?

Iets wordt nooit meteen goedgekeurd. Dat is echt nergens. Er kunnen echt verschillende redenen zijn waarom een aanmelding wordt afgewezen.

Je krijgt altijd een mail waarin staat waarom je bent afgewezen. Dit zijn wel de meest voorkomende redenen, maar waarschijnlijk sluit dat wel bij jouw reden aan. Indien je het er niet mee eens bent kun je altijd contact met ze opnemen en dan kijken ze naar een oplossing.

Tips bij het starten met promoten van Coolblue producten

Als je ervoor kiest om te gaan promoten voor coolblue is het wel handig om te weten dat de commissies een stuk lager liggen dan bij het promoten van bijvoorbeeld informatie producten. Maar het is wel een stuk makkelijker om te starten met fysieke producten. Dat komt vooral omdat je ruime keuze hebt in het kiezen van producten.

1. Kies een niche

Het lijkt aantrekkelijk om gewoon alle producten van coolblue te promoten, maar het werkt veel beter om een niche te kiezen. Hiermee zorg je ervoor dat jij je website gaat bouwen om een bepaalde product categorie heen.

Dat geeft direct veel voordelen omdat je hierdoor een stuk minder last hebt van concurrentie waardoor je makkelijker scoort in de zoekmachines.

2. Schrijf ook reviews als je een webshop begint

 

 

 

De beste methode om affiliate marketing te doen via Coolblue

De beste methode om commissies met affiliate marketing en coolblue te verdienen is om een categorie uit te kiezen en daar een website omheen te bouwen. Vervolgens geef je heel veel waardevolle informatie over de producten in die categorie om bezoekers naar je website te krijgen.

Onderaan elke tekst die je schrijft plaats je dan een link naar het product of de categorie. Wil jij precies leren hoe dat moet en direct starten? Klik dan op de onderstaande link.

[maxbutton id=”2″ ]

Starten met Affiliate Marketing?

Maak kennis met Affiliate Marketing in mijn Gratis E-book! Zelf ben ik al een tijd bezig met Affiliate Marketing en leef ik inmiddels van mijn online inkomen. Ik help je graag de eerste stappen te zetten met affiliate marketing. Download daarom mijn e-book helemaal gratis.

Gratis Downloaden

Recent Content