In de afgelopen jaren is het online verdienmodel affiliate marketing zeer populair geworden. Deze populariteit is met name aan de mogelijke verdiensten te danken, maar is óók te danken aan de verschillende affiliate netwerken. Meerdere affiliate netwerken hebben het namelijk voor elkaar gekregen om een uitgebreid aanbod van producten aan te kunnen bieden. Typerende voorbeelden hiervan zijn Bol.com en Coolblue; je kunt namelijk het uitgebreide aanbod van deze webshops aan gaan bieden via jouw affiliate website.

Kun je daarbij beter voor Bol.com of beter voor Coolblue kiezen? Dat is eigenlijk volledig afhankelijk van het onderwerp van jouw website. Ons advies is dan ook om goed het assortiment van beide webshops met elkaar te vergelijken, waarna je uiteindelijk voor jouw eigen website de juiste keuze kunt maken. Wel is het hierbij goed om te weten dat je óók van beide affiliate programma’s gebruik kunt maken.

In dit artikel willen wij je graag meer vertellen over affiliate marketing met Coolblue. We bespreken graag wat hier de voorbeelden van zijn, hoe je een affiliate link voor een Coolblue product aan kunt maken, waar je rekening mee moet houden en wat de voorwaarden van Coolblue zijn.

Wat is affiliate marketing met Coolblue precies?

Zie jij in het assortiment van Coolblue geschikte producten naar voren komen? Oftewel: producten die jij graag op jouw affiliate website wilt gaan promoten? Dan kun je je direct aan gaan melden als affiliate bij Coolblue. Nadat jouw website goedgekeurd is, kun je direct de producten van Coolblue gaan promoten.

Zodra een bezoeker op jouw website op de affiliate link klikt, komt hij/zij terecht op de website van Coolblue. Via die website kan de bezoeker direct het gewenste product bestellen, waarna jij vanuit Coolblue een commissie gaat ontvangen. Jij hebt het immers maar mooi voor elkaar gekregen dat de bezoeker overgegaan is tot aankoop van het product.

Deze commissie wordt in jouw persoonlijke account aan jouw saldo toegevoegd. Des te meer orders je weet te scoren, des te hoger jouw saldo op gaat lopen. Na verloop van tijd kun je ertoe besluiten om dit volledige saldo uit te laten betalen; Coolblue betaalt in dat geval – via hun affiliate programma – jouw commissie uit.

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing met Coolblue?

Lijkt het jou wel iets om met affiliate marketing aan de slag te gaan? Ligt de focus van jouw affiliate website op elektrische apparaten? Dan is de kans groot dat je een succesvolle samenwerking met Coolblue aan kunt gaan. In onze ogen zijn er sowieso al meerdere redenen om te kiezen voor een samenwerking met Coolblue. Of beter gezegd: het affiliate programma van Coolblue biedt écht de nodige voordelen.

Veel producten

Zo is het een absoluut voordeel dat je kunt kiezen uit tal van producten. Het aanbod van Coolblue is echt heel divers en daar kun jij perfect van profiteren. Dit betekent namelijk dat jij ook via jouw affiliate website véél producten kunt promoten, waardoor je al jouw bezoekers wel van bepaalde producten kunt gaan overtuigen. Onder aan de streep ben je hierdoor absoluut in staat om nóg meer orders te gaan scoren.

Daarnaast zijn wij ook te spreken over de betrouwbaarheid van Coolblue. Als een bezoeker van jouw website op een affiliate link klikt, komt hij/zij uit op de website van Coolblue. Aangezien deze website voor onwijs veel Nederlanders al herkenbaar geworden is, roept deze website direct veel vertrouwen op.

Goede Marketing

De kans is dan ook klein dat de webshop direct door de bezoeker weggeklikt wordt. Integendeel zelfs; de kans is juist groot dat de bezoeker snel tot een aankoop overgaat, aangezien hij/zij weet dat Coolblue 100% betrouwbaar is.

 

Ook zijn wij van mening dat het affiliate programma van Coolblue echt feilloos werkt. Het aanmaken van de links gaat makkelijk, je kunt verschillende rapportages inzien en ook de uitbetaling verloopt soepeltjes. Het enige ‘nadeel’ hierbij is dat Coolblue gebruik maakt van het affiliate programma ‘Partnerize’.

Als je zelf bijvoorbeeld Awin en Tradetracker gewend bent, moet je mogelijk even omschakelen. Om met affiliate marketing met Coolblue aan de slag te gaan, dien je dus eerst een account bij Partnerize aan te maken. Als je je voor het affiliate programma van Coolblue aan gaat melden, is het aanmaken van dat account overigens sowieso al noodzakelijk. Detail: via Partnerize kun je ook links aanmaken voor bijvoorbeeld de Wehkamp!

Al met al biedt affiliate marketing met Coolblue dus voldoende voordelen. Enkele van deze voordelen willen wij graag in het restant van dit artikel bespreken. Daarbij geven wij ook enkele handige tips waarmee je direct zoveel mogelijk orders kunt gaan scoren. Indien je succesvol met affiliate marketing aan de slag wilt gaan, is het dus aan te raden om dit artikel op je gemakje even door te lezen!

Hoeveel commissie krijg je bij Coolblue?

Lijkt het jou wel iets om met affiliate marketing met Coolblue aan de slag te gaan? Dan is het in eerste instantie noodzakelijk om een account te gaan maken bij Coolblue; dit kun je direct via de website van Coolblue doen.

Voordat je dit account aan kunt maken, kun je op een webpagina van Coolblue kennis maken met alle voorwaarden. Bij deze voorwaarden staat uiteraard ook iets over de commissie vermeld: ‘Vergoedingen tot wel 8%’. Daarbij staat echter ook het volgende: “Per 10 september 2020 is ons nieuwe commissiemodel live gegaan. Je ontvangt een vergoeding voor jouw bijdrage aan de klantreis. Met dit nieuwe model stappen we af van last-click. Bekijk onze F.A.Q. pagina voor meer informatie. “

Bekijk hier het actuele commissiemodel van Coolblue.nl 

De totale commissie die je via Coolblue gaat krijgen, is sinds 10 september 2020 afhankelijk van jouw aandeel in de klantreis. Oftewel: het aandeel dat jij geleverd hebt om de klant te overtuigen van de aankoop van een bepaald product. Ook als je in een eerder stadium al een bezoeker naar de website van Coolblue verwezen hebt, kun je daar in een later stadium alsnog een commissie voor krijgen. Met dit unieke verdienmodel weet Coolblue zich écht te onderscheiden ten opzichte van andere affiliate programma’s.

Kortom: de vergoedingen bij Coolblue kunnen behoorlijk hoog oplopen. Dat is zeker het geval als je de nodige bezoekers op jouw website weet te trekken. Des te meer bezoekers jouw website heeft, des te groter de kans op een order is. Het is dus in eerste instantie noodzakelijk om jouw website te gaan optimaliseren. Over de hoogte van de commissie hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken; Coolblue heeft voor een interessant verdienmodel gezorgd!

Welke producten kun je promoten?

Als je een kijkje in de webshop van Coolblue neemt, zie je direct dat het aanbod echt héél uitgebreid is. Dat blijkt ook al direct uit de categorieën waartussen je kunt kiezen: Computers & Tablets, Beeld & Geluid, Telefonie, Huishouden & Koken, Keuken, Sport & Verzorging, Foto & Video, Navigatie & Reizen & Fashion, Tuin & Klussen en Acties.

Per categorie vind je een zéér divers aanbod van de leukste producten. Producten van de beste merken, producten met een interessant prijskaartje en producten van een hoge kwaliteit. Als een bezoeker een product via Coolblue heeft besteld, is de kans op een retournering dus ook een stukje kleiner. Ook dat is zeer prettig om te weten als je met affiliate marketing met Coolblue aan de slag wilt gaan.

Wat is nu concreet het belangrijkste voordeel van het uitgebreide assortiment van Coolblue? Nou, dat is toch wel het feit dat je veel producten kunt promoten. Je kunt hierdoor niet alleen veel content gaan genereren, maar je kunt ook nog eens veel verschillende soorten artikelen gaan produceren. Je kunt bijvoorbeeld prachtige review-artikelen op gaan stellen, waarin je meerdere producten van Coolblue met elkaar gaat vergelijken. Door een dergelijk vergelijk te maken, weet je jouw bezoekers in ieder geval perfect te informeren. De kans is dan ook groot dat je op deze manier de nodige orders gaat scoren!

Waar moet je rekening mee houden?

Het mag duidelijk zijn; starten met affiliate marketing met Coolblue is op het eerste oog zeer interessant te noemen. Je kunt van een aantrekkelijke commissie profiteren én je kunt uit een breed assortiment van interessante producten kiezen. Feit is echter wel dat je hedendaags met de nodige concurrentie rekening moet houden; je bent niet meer de enige die zich met affiliate marketing bezig houdt.

In onze ogen is het daarom onwijs belangrijk om jouw website blijvend te blijven optimaliseren. Hierbij moet de aandacht met name uitgaan naar de teksten op jouw website. Deze teksten moeten simpelweg van het hoogste niveau zijn, moeten ook voor Google waardevol zijn en moeten 100% uniek zijn.

Vind je het lastig om dergelijke teksten zelf te fabriceren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres voor het láten schrijven van de beste affiliate teksten. Wij maken al tientallen websites dagelijks blij met de beste affiliate teksten, waardoor de eigenaren van die websites dagelijks de nodige inkomsten weten te genereren.

Is dat ook jouw droom? Wil jij ook met affiliate marketing met Coolblue veel geld gaan verdienen? Maak dan gebruik van onze diensten en breng jouw website daarmee direct naar een (veel) hoger niveau! Neem vrijblijvend contact met ons op voor het bespreken van alle mogelijkheden!