arrow_drop_up arrow_drop_down
Wil jij affiliate marketing leren? Beste methode

Wil jij affiliate marketing leren? Beste methode

Wat voor werk doe je momenteel? Ben je dagelijks van 9 tot 5 voor een baas bezig? Kan je daarbij niet al jouw creativiteit kwijt en levert je dit niet de gewenste voldoening op?

Dan hebben wij mogelijk een geschikte oplossing voor jou: ga als digitaal ondernemer aan de slag. Onder meer met affiliate marketing is het mogelijk om – behoorlijk – veel geld te verdienen.

Voordat het zo ver is, moet je uiteraard wel alles leren omtrent affiliate marketing.

In dit artikel zetten wij de eerste stapjes in de wondere wereld van affiliate marketing. We laten je zien wat dit is, waar je rekening mee moet houden en van welke voordelen je kunt profiteren.

Tot slot vind je aan het einde van dit artikel nog een handige tips van ons. Een tip waar je perfect mee alles omtrent affiliate marketing kunt leren.

Wat is affiliate marketing?

Laten we allereerst eens inzoomen op wat affiliate marketing nou is. We spreken van affiliate marketing als je producten van andere partijen gaat promoten. Deze producten kan je bijvoorbeeld op jouw blog of in jouw webshop promoten.

Het uiteindelijke doel is dat een bezoeker op jouw website door klikt naar de website van de verkopende partij. Uiteindelijk moet de bezoeker op die website een aankoop verrichten. Is dat gelukt?

Dan krijg jij vanuit de verkopende partij een commissie. Jij hebt het immers voor elkaar gekregen dat de bezoeker overtuigd is om een bepaald product te kopen.

productbeschrijvingen schrijven Bolcom

Je plaatst dus in feite producten in de vorm van advertenties op jouw website. Een bezoeker kan op dit product klikken en wordt vervolgens doorgeleid naar de website van de verkopende partij.

Dit alles gaat aan de hand van tracking software, zodat deze verkopende partij weet dat jij degene bent die de bezoeker hebt weten te overtuigen. Dit leidt uiteindelijk tot de beloning; een commissie.

Bovenstaande verhaal hebben we kort samengevat in onderstaand voorbeeld: Hans is op zoek naar een nieuwe schroevendraaierset. Via Google gaat Hans op zoekt naar een nieuwe set en hij komt daarbij op jouw affiliate website uit

Hans is daarbij onder de indruk van een schroevendraaierset van een bepaald merk. Bij deze set drukt hij op ‘bestellen', waarbij hij direct doorgestuurd wordt naar de website van Bol.com.

Op de website van Bol.com bestelt Hans de schroevendraaierset. Bol.com regelt de verzending en dergelijke; jij krijgt een bepaalde commissie voor deze order.

Hoe kan je het beste affiliate marketing leren?

In dit artikel vertellen we jou graag alles omtrent het leren van affiliate marketing. Eén van de punten die we graag willen bespreken, is wat de beste manier is om affiliate marketing te leren.

Ons advies hierbij is om gewoon van start te gaan. Start een affiliate website op, volg een cursus en leer gaandeweg het proces onwijs veel. Het is bij affiliate marketing niet nodig om een jarenlange opleiding te volgen.

Nee, je kunt veel beter in de praktijk alle kennis op gaan doen. Uiteraard moet je daarbij wel weten wat je aan het doen bent. Ook is het prettig om te weten waar je zoal rekening mee moet houden.

Aan het einde van dit artikel is dan ook een handige tip te vinden. Met deze tip is het mogelijk om alle kennis omtrent affiliate marketing op een snelle en soepele manier op te doen.

Vervolgens kan je deze kennis in de praktijk toe gaan passen en succesvol door het leven gaan als een online ondernemer.

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing?

Nu het eenmaal duidelijk is wat affiliate marketing is, willen we ook graag de voordelen benoemen. Een van de belangrijkste voordelen is dat je weinig tot geen risico's loopt.

Je hoeft namelijk zelf geen voorraad aan te houden, je hoeft geen duur magazijn/kantoorpand te huren en je hoeft zelf geen klantencontact te onderhouden.

Nee, je bent in feite een doorgeefluik, waarbij de verkopende partij uiteindelijk veel zaken op zich neemt. Dit zorgt ervoor dat jij op een risicoloze manier kunt ondernemen; ideaal!

Een ander voordeel is terug te vinden in de beloningen. Als je een populaire website hebt, kan je met affiliate marketing namelijk behoorlijk veel geld verdienen. Het is daarbij wel van belang dat je veel bezoekers naar jouw website gaat trekken.

Daar moet je dus de nodige zoekmachineoptimalisatie voor uitvoeren. Ook is het van belang dat je een duidelijke Call to Action button op jouw affiliate website hebt. Het doel is immers dat een bezoeker op deze button klikt en vervolgens doorverwezen wordt naar de website van de verkopende partij.

Al met al is het een voordeel dat je behoorlijk veel geld met affiliate marketing kunt verdienen.

Ook is het onwijs prettig dat je alles zelf kunt bepalen. Je meldt je aan bij een affiliate netwerk en kunt vervolgens kiezen uit verschillende campagnes. Binnen deze campagnes kan je vervolgens zelf weer kiezen tussen de verschillende producten.

Zodoende is het mogelijk om alleen producten te promoten waar je zelf achter staat. Je hebt voor dergelijke producten ook meer passie; dat weet je ongetwijfeld ook over te dragen op de bezoekers van jouw website.

Tot slot willen we nog benoemen dat de doorgroeimogelijkheden onbeperkt zijn. Als je voor een baas werkt, heb je altijd met bepaalde grenzen te maken. Bij affiliate marketing is dat absoluut niet het geval. Als je maandelijks 1000 euro met affiliate marketing weet te verdienen, is het óók mogelijk om dit te verdubbelen.

Daarvoor kan je bijvoorbeeld nieuwe affiliate websites opstarten of je bestaande affiliate websites verder optimaliseren. Het is simpelweg een feit dat je met affiliate marketing onbeperkt door kunt groeien.

Hierbij is het uiteraard wel zo dat je over de nodige inzet en discipline moet beschikken. Binnen de wereld van affiliate marketing is nog niemand slapend rijk geworden.

Wat heb je nodig voor een affiliate website?

In dit artikel leggen we de nadruk, zoals gezegd, op het leren van affiliate marketing. Het leuke aan affiliate marketing is dat je hier redelijk snel mee kunt starten.

Het is dus niet nodig om hier jarenlange opleidingen voor te volgen. Nee, vaak helpt het wel als je één cursus volgt. Vervolgens kan je veel van de opgedane kennis reeds in de praktijk toe gaan passen.

Oefening baart kunst is een gezegde dat absoluut bij affiliate marketing op gaat.

Om te starten met een affiliate website heb je eigenlijk vier dingen nodig:

Dit zijn in feite alle dingen die je nodig hebt. Een van de voordelen van affiliate marketing is dan ook dat je geen startkapitaal nodig hebt. Nee, bij affiliate marketing is het mogelijk om geld te maken zonder dat je zelf geld hebt.

Graag willen we ook nog het derde punt nader toelichten. Deze relatief nieuwe vorm van marketing is in de afgelopen jaren namelijk behoorlijk populair geworden. Dit heeft ervoor gezorgd dat de concurrentie hevig is. Je hebt te maken met vele partijen die óók succesvol willen zijn met affiliate marketing.

Dit betekent dat je écht een goed idee moet hebben waarmee je je kunt onderscheiden. Mede daarom willen wij je aanraden om een affiliate website in een niche op te richten. Affiliate websites over bijvoorbeeld stofzuigers bestaan al voldoende; kijk daarom eens naar een affiliate website omtrent de accu's van robotstofzuigers.

Dit is slechts een voorbeeld, maar geeft wel duidelijk aan wat we bedoelen. Door je op een niche te richten, hoef je mogelijkerwijs niet met al té veel concurrenten te concurreren.

Tot slot willen we graag ook nog het affiliate netwerk even bespreken. Een affiliate netwerk is eigenlijk een platform waarop vraag en aanbod bij elkaar komt. Als verkopende partij kan je hier jouw campagnes aanmelden, terwijl je als affiliate je hier kunt aanmelden voor één van deze campagnes.

Het affiliate netwerk regelt vervolgens ook de voorwaarden – hebben betrekking op bijvoorbeeld de meetperiode en de commissie – en zorgen ervoor dat jij netjes maandelijks uitbetaald krijgt.

Het opstarten van een affiliate website is dus níet mogelijk zonder je bij een affiliate netwerk aan te melden. Bekende voorbeelden van affiliate netwerken zijn Tradetracker, Paypro, Bol.com, Wehkamp, Daisycon en Coolblue.

Tip: Affiliate Marketing Revolutie

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, raden wij je zeker aan om een cursus te volgen.

Maar, voor welke cursus kan je nou het beste kiezen? In onze ogen kan je het beste voor de Affiliate Marketing Revolutie kiezen. Deze cursus heeft simpelweg onwijs veel te bieden, is op een logische manier opgebouwd en is door de jaren heen geoptimaliseerd.

Dit betekent dat je, dankzij deze cursus, alle facetten van affiliate marketing kunt leren. Volg de cursus, start jouw eigen website op en ga aan de slag met affiliate marketing.

Door de uitgebreide inhoud van deze cursus weet je exact wat je moet doen en hoe je succesvol kunt worden. Heb je interesse om een digitale en rijke ondernemer te worden?

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen