Wil jij affiliate marketing leren? Beste methode

Wil jij affiliate marketing leren? Beste methode

Wat voor werk doe je momenteel? Ben je dagelijks van 9 tot 5 voor een baas bezig? Kan je daarbij niet al jouw creativiteit kwijt en levert je dit niet de gewenste voldoening op?

Dan hebben wij mogelijk een geschikte oplossing voor jou: ga als digitaal ondernemer aan de slag. Onder meer met affiliate marketing is het mogelijk om – behoorlijk – veel geld te verdienen.

Voordat het zo ver is, moet je uiteraard wel alles leren over affiliate marketing.

In dit artikel zetten wij de eerste stapjes in de wondere wereld van affiliate marketing. We laten je zien wat dit is, waar je rekening mee moet houden en van welke voordelen je kunt profiteren.

Tot slot vind je aan het einde van dit artikel nog een handige tips van ons. Een tip waar je perfect mee alles over affiliate marketing kunt leren.

Wat is affiliate marketing?

Laten we allereerst eens inzoomen op wat affiliate marketing nou is. We spreken van affiliate marketing als je producten van andere partijen gaat promoten. Deze producten kan je bijvoorbeeld op jouw blog of in jouw webshop promoten.

Het uiteindelijke doel is dat een bezoeker op jouw website doorklikt naar de website van de verkopende partij. Uiteindelijk moet de bezoeker op die website een aankoop verrichten. Is dat gelukt?

Dan krijg jij vanuit de verkopende partij een commissie. Jij hebt het namelijk voor elkaar gekregen dat de bezoeker overtuigd is om een bepaald product te kopen.

Je plaatst dus in feite producten in de vorm van advertenties op jouw website. Een bezoeker kan op dit product klikken en wordt vervolgens doorgeleid naar de website van de verkopende partij.

Dit alles gaat aan de hand van tracking software, zodat deze verkopende partij weet dat jij degene bent die de bezoeker hebt weten te overtuigen. Dit leidt uiteindelijk tot de beloning; een commissie.

Bovenstaande verhaal hebben we kort samengevat in onderstaand voorbeeld: Hans is op zoek naar een nieuwe schroevendraaier set. Via Google gaat Hans op zoekt naar een nieuwe set en hij komt daarbij op jouw affiliate website uit

Hans is daarbij onder de indruk van een schroevendraaier set van een bepaald merk. Bij deze set drukt hij op ‘bestellen’, waarbij hij direct doorgestuurd wordt naar de website van Bol.com.

Op de website van Bol.com bestelt Hans de schroevendraaier set. Bol.com regelt de verzending en dergelijke; jij krijgt een bepaalde commissie voor deze order.

Hoe kan je het beste affiliate marketing leren?

In dit artikel vertellen we jou graag alles omtrent het leren van affiliate marketing. Eén van de punten die we graag willen bespreken, is wat de beste manier is om affiliate marketing te leren.

Ons advies hierbij is om gewoon van start te gaan. Start een affiliate website op, volg een cursus en leer gaandeweg het proces onwijs veel. Het is bij affiliate marketing niet nodig om een jarenlange opleiding te volgen.

Nee, je kunt veel beter in de praktijk alle kennis op gaan doen. Uiteraard moet je daarbij wel weten wat je aan het doen bent. Ook is het prettig om te weten waar je zoal rekening mee moet houden.

Aan het einde van dit artikel is dan ook een handige tip te vinden. Met deze tip is het mogelijk om alle kennis omtrent affiliate marketing op een snelle en soepele manier op te doen.

Vervolgens kan je deze kennis in de praktijk toe gaan passen en succesvol door het leven gaan als een online-ondernemer.

Affiliate marketing leren via YouTube

Iedereen ken YouTube wel. Het platform heeft zich het afgelopen decennia ontwikkeld tot één van de allergrootste. Je vindt er video’s over de meest uiteenlopende onderwerpen die je maar kan bedenken.

Eenieder die dat wil, kan ook een filmpje uploaden op het platform. Zo is de content die er is erg verschillend. Van schattige kattenfilmpjes tot samenvattingen van sport en van gamevideo’s tot vlogs over beauty.

Alles is wel aanwezig. Onder het zeer diverse aanbod van YouTube vallen dan ook cursussen. Ook deze gaan over van alles en nog wat. Het is dus onvermijdelijk dat er een aantal cursussen over affiliate marketing beschikbaar zijn op het platform.

Je kan zelf een aantal educatieve filmpjes over dit onderwerp kiezen.

Een nadeel van YouTube is echter dat echt iedereen filmpjes op YouTube filmpjes kan uploaden. Mensen zouden zich dus ook voor kunnen doen als expert over een bepaald onderwerp, terwijl zij dit helemaal niet zijn.

Gelukkig prik je hier wel vrij makkelijk doorheen. Daarnaast zijn de meeste cursussen op het platform wel betrouwbaar. Je moet alleen wel even zoeken naar relevante content omdat veel filmpjes niet eens heel veel goede informatie bevatten.

Wanneer jij geen zin hebt om zelf te zoeken naar educatieve filmpjes op YouTube over affiliate marketing, kan je een kijkje nemen op dit kanaal. Hij staat bekend om zijn expertise over affiliate marketing, crypto en meer. Bij dit kanaal kan je er dus vanuit gaan dat jij de juiste dingen leert.  

Affiliate Marketing leren via een cursus

Je hebt ook de mogelijkheid om affiliate marketing te leren door middel van een cursus. Ook hierbij is het aanbod erg breed.

Het is daarom lastig kiezen wat nou de beste cursus voor jou is. Voordeel van het volgen van een cursus is wel dat jij er van uit kunt gaan dat deze cursus is ontwikkeld door iemand die er verstand van heeft.

Dit in tegenstelling tot YouTube, waar dit soms nog maar de vraag is. De keuze is dus groot als het gaat om cursussen. Het is waarschijnlijk wel de beste manier om affiliate marketing te leren. Het is dan alleen nog zaak om de meest kwalitatieve cursus te vinden en dat valt niet altijd mee.

Wanneer jij aan het zoeken bent naar een cursus is het belangrijk dat je met een aantal dingen rekening houdt. Ten eerste is het belangrijk dat de cursus up-to-date is. Zo kan jij werken met de laatste technieken en begin je niet met een achterstand.

Het is fijn wanneer je na het afronden van de cursus ook nog ondersteuning kunt krijgen. Zo hoef je niet alleen te beginnen en heb jij iemand die jou helpt wanneer dit nodig is. Het merendeel van de cursussen geeft jou niet de mogelijkheid voor zoiets.

Een cursus die dat wel heeft en ook aan te raden is, is de Affiliate Marketing Revolutie. Lees hier mijn Affiliate Marketing Revolutie Review  Een andere cursus die bekend staat als erg goed, is het Voor altijd vrij e-book van Robert Jansen. Lees hier mijn Voor altijd vrij e-book review.

 Je wordt hierbij geholpen door mensen die dezelfde passie delen als jij. Bij deze videocursus leer jij van A tot Z hoe jij te werk kunt gaan. De ondersteuning die hierbij wordt geboden is ook van goede kwaliteit. Ook deze cursus is dus zeer aan te raden.

Zelf aan de slag met affiliate marketing

Als jij een her niet per se nodig vindt om eerst wat te leren, is het natuurlijk ook altijd een optie om gewoon zelf aan de slag te gaan.

In principe kan iedereen dit doen als het gaat om affiliate marketing. Echter is het wel aan te raden om eerst in ieder geval een beetje kennis op te doen.

Wanneer jij toch besluit om gewoon meteen aan de slag te gaan, hoeft dat natuurlijk ook geen probleem te zijn. Je begint met het opzetten van een website. Zorg dat deze website een beetje aantrekkelijk is, zodat bezoekers niet snel afhaken.

Zo haal jij het maximale uit jouw affiliate website. Vervolgens is het de bedoeling dat jij zorgt, dat bezoekers van jouw website via een affiliate link terecht komen bij het product op de website van de aanbieder.

Wanneer de persoon die via die link terecht is gekomen bij het product ook daadwerkelijk over gaat tot aankoop, dan ontvang jij een commissie.

Het is ook mogelijk om zonder een website aan de slag te gaan met affiliate marketing. Zolang mensen, maar producten kopen via jouw affiliate link. Deze link kan dus ook staan op bijvoorbeeld jouw Instagram-profiel of je pagina op Facebook.  

Affiliate marketing leren via een boek

Een andere manier waarop jij affiliate marketing kunt leren is via boeken. Zowel fysieke boeken als e-books zijn hierbij opties. Ook hierbij heb je vele opties, omdat er veel boeken over zijn geschreven.

Er kleeft echter wel één nadeel aan vast. De meeste boeken over affiliate marketing zijn in het Engels. Dit is niet heel handig wanneer jij niet zo’n talenwonder bent.

Een ander nadeel is nog dat je vaak geen ondersteuning in de praktijk krijgt. Dit is vaak het geval, alleen bij sommige cursussen is dit een mogelijkheid.

Op school heb jij hoogstwaarschijnlijk de leerstof geleerd uit een boek. Daarom is het ook zeker geen slechte optie om te kiezen wanneer jij affiliate marketing wilt leren. Via bol.com zijn er veel verschillende affiliate marketing boeken verkrijgbaar.

Affiliate Marketing leren via blogs

Er zijn bovendien ontelbare blogs geschreven over affiliate marketing. Er zijn er zoveel geschreven, dat jij onmogelijk kunt weten welk blog wel en welk blog geen goede en relevante informatie bevat.

Blogs zijn vaak wel leuk om te lezen en lezen ook makkelijk weg. Het is daarom zeker een manier die jij kunt gebruiken om affiliate marketing te leren.

Het is dus wel belangrijk dat je voor jou relevante informatie kunt onderscheiden van dingen waar jij niet zoveel aan hebt. Vaak ontbreekt een duidelijk stappenplan wanneer jij probeert te leren door middel van blogs.

Affiliate Marketing leren via Social Media

Het is misschien niet de meest ideale optie, maar je zou ook via een Social Media platform, naast YouTube. Het grote nadeel is weer dat iedereen hier zomaar dingen op kan gooien, waardoor jij nooit echt zeker bent of de informatie ook daadwerkelijk goede informatie is.

Wel is het een makkelijke manier om iets te leren, omdat iedereen toegang heeft tot Social Media. Affiliate marketing is dus een mooie manier voor jou om een passief inkomen te kunnen genereren.

Voordat jij begint, is het handig als jij eerst wat leert over affiliate marketing. In de meeste gevallen is het volgen van een cursus hiervoor de beste optie.

Echter kan jij er ook voor kiezen om een andere, misschien wat makkelijkere, manier te kiezen. Denk aan blogs, YouTube of boeken. 

Affiliate marketing is iets wat iedereen kan doen en hier een leuk inkomen mee genereren. Heb jij de behoefte aan teksten over jouw product? Neem dan contact op met Writgo.nl. Hier kan jij informatieve teksten, reviews en nog veel meer krijgen voor jouw product!

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing?

Nu het eenmaal duidelijk is wat affiliate marketing is, willen we ook graag de voordelen benoemen. Een van de belangrijkste voordelen is dat je weinig tot geen risico’s loopt.

Geen Voorraad nodig

Je hoeft namelijk zelf geen voorraad aan te houden, je hoeft geen duur magazijn/kantoorpand te huren en je hoeft zelf geen klantencontact te onderhouden.

Nee, je bent in feite een doorgeefluik, waarbij de verkopende partij uiteindelijk veel zaken op zich neemt. Dit zorgt ervoor dat jij op een risicoloze manier kunt ondernemen; ideaal!

Veel geld verdienen

Een ander voordeel is terug te vinden in de beloningen. Als je een populaire website hebt, kan je met affiliate marketing namelijk behoorlijk veel geld verdienen. Het is daarbij wel van belang dat je veel bezoekers naar jouw website gaat trekken.

Daar moet je dus de nodige zoekmachineoptimalisatie voor uitvoeren. Ook is het van belang dat je een duidelijke Call to Actieknop op jouw affiliate website hebt. Het doel is namelijk dat een bezoeker op deze knop klikt en vervolgens doorverwezen wordt naar de website van de verkopende partij.

Al met al is het een voordeel dat je behoorlijk veel geld met affiliate marketing kunt verdienen.

Alles zelf bepalen

Ook is het onwijs prettig dat je alles zelf kunt bepalen. Je meldt je aan bij een affiliate netwerk en kunt vervolgens kiezen uit verschillende campagnes. Binnen deze campagnes kan je vervolgens zelf weer kiezen tussen de verschillende producten.

Zo is het mogelijk om alleen producten te promoten waar je zelf achter staat. Je hebt voor dergelijke producten ook meer passie; dat weet je ongetwijfeld ook over te dragen op de bezoekers van jouw website.

Oneindig opschalen

Tot slot willen we nog benoemen dat de doorgroeimogelijkheden onbeperkt zijn. Als je voor een baas werkt, heb je altijd met bepaalde grenzen te maken. Bij affiliate marketing is dat absoluut niet het geval. Als je maandelijks 1000 euro met affiliate marketing weet te verdienen, is het óók mogelijk om dit te verdubbelen.

Daarvoor kan je bijvoorbeeld nieuwe affiliate websites opstarten of je bestaande affiliate websites verder optimaliseren. Het is simpelweg een feit dat je met affiliate marketing onbeperkt door kunt groeien.

Hierbij is het uiteraard wel zo dat je over de nodige inzet en discipline moet beschikken. Binnen de wereld van affiliate marketing is nog niemand slapend rijk geworden.

Wat heb je nodig voor een affiliate website?

In dit artikel leggen we de nadruk, zoals gezegd, op het leren van affiliate marketing. Het leuke aan affiliate marketing is dat je hier redelijk snel mee kunt starten.

Het is dus niet nodig om hier jarenlange opleidingen voor te volgen. Nee, vaak helpt het wel als je één cursus volgt. Vervolgens kan je veel van de opgedane kennis al in de praktijk toe gaan passen.

Oefening baart kunst is een gezegde dat absoluut bij affiliate marketing op gaat.

Om te starten met een affiliate website heb je eigenlijk vier dingen nodig:

Dit zijn in feite alle dingen die je nodig hebt. Een van de voordelen van affiliate marketing is dan ook dat je geen startkapitaal nodig hebt. Nee, bij affiliate marketing is het mogelijk om geld te maken zonder dat je zelf geld hebt.

Concurrentie neemt toe

Graag willen we ook nog het derde punt nader toelichten. Deze relatief nieuwe vorm van marketing is in de afgelopen jaren namelijk behoorlijk populair geworden. Dit heeft ervoor gezorgd dat de concurrentie hevig is. Je hebt te maken met vele partijen die óók succesvol willen zijn met affiliate marketing.

Dit betekent dat je écht een goed idee moet hebben waarmee je je kunt onderscheiden. Onder andere daarom willen wij je aanraden om een affiliate website in een niche op te richten. Affiliate websites over bijvoorbeeld stofzuigers bestaan al voldoende; kijk daarom eens naar een affiliate website over de accu’s van robotstofzuigers.

Dit is slechts een voorbeeld, maar geeft wel duidelijk aan wat we bedoelen. Door je op een niche te richten, hoef je mogelijkerwijs niet met al té veel concurrenten te concurreren.

Affiliate netwerken

Tot slot willen we graag ook nog het affiliate netwerk even bespreken. Een affiliate netwerk is eigenlijk een platform waarop vraag en aanbod bij elkaar komt. Als verkopende partij kan je hier jouw campagnes aanmelden, terwijl je als affiliate je hier kunt aanmelden voor één van deze campagnes.

Het affiliate netwerk regelt vervolgens ook de voorwaarden – hebben betrekking op bijvoorbeeld de meetperiode en de commissie – en zorgen ervoor dat jij netjes maandelijks uitbetaald krijgt.

Het opstarten van een affiliate website is dus niet mogelijk zonder je bij een affiliate netwerk aan te melden. Bekende voorbeelden van affiliate netwerken zijn Tradetracker, Paypro, Bol.com, Wehkamp, Daisycon en Coolblue.

Tip: Affiliate Marketing Revolutie

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, raden wij je zeker aan om een cursus te volgen.

Maar, voor welke cursus kan je nou het beste kiezen? In onze ogen kan je het beste voor de Affiliate Marketing Revolutie kiezen. Deze cursus heeft simpelweg onwijs veel te bieden, is op een logische manier opgebouwd en is door de jaren heen geoptimaliseerd. Over de affiliate marketing revolutie heb ik een review geschreven.

Dit betekent dat je, dankzij deze cursus, alle facetten van affiliate marketing kunt leren. Volg de cursus, start jouw eigen website op en ga aan de slag met affiliate marketing. Tegenwoordig zijn er ook veel andere cursussen beschikbaar. Zoals het voor altijd Vrij e-book van Robert Jansen. Lees ook daarvan zeker onze review

Door de uitgebreide inhoud van deze cursus weet je exact wat je moet doen en hoe je succesvol kunt worden. Heb je interesse om een digitale en rijke ondernemer te worden?

Meld je dan direct voor Affiliate Marketing Revolutie cursus aan!

Over de Auteur

Wij zijn Writgo.nl! Een gepassioneerd schrijversteam dat dagelijks voor je klaar staat om al je content te schrijven. Naast het schrijven van content voor onze klanten delen we ook op deze website met regelmaat interessante dingen die gaan over het online ondernemerschap en online geld verdienen. Hiermee hopen we ook mensen die nog niet begonnen zijn, warm te krijgen voor het starten van een eigen business.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]