De kans bestaat dat jij wel eens hebt gehoord van affiliate marketing. Het klinkt als een ingewikkelde term, maar eigenlijk is het heel simpel. Om het onder de knie te krijgen, is het dan ook vrij logisch dat je dit eerst moet leren. Hiervoor heb jij verschillende mogelijkheden. Om die reden wordt dit artikel geschreven; laten zien op welke manieren je affiliate marketing kunt leren en op welke manier jij dit het beste kunt doen.

Wat is affiliate marketing?

Je vindt misschien dat de term zelf ingewikkeld klinkt, maar affiliate marketing zelf is eigenlijk heel simpel uit te leggen. Het is een vorm van online marketing. Hierbij wordt er betaald voor een geleverde prestatie. Adverteerders belonen hun partners voor de gegenereerde verkopen of leads die de affiliate heeft aangeleverd. Je verkoopt dus producten die eigenlijk niet van jouzelf zijn.

Zolang jij een product hebt dat gepromoot of verkocht moet worden, kan jij gebruik maken van affiliate marketing.

Het mooie van affiliate marketing is dat het hierbij gaat om een passief inkomen.

Heb jij behoefte aan de promotie van een product zodat de verkopen stijgen, kan je altijd rekenen op Writgo.nl. Zo krijg jij kwalitatief goede teksten die jou helpen bij de verkoop van jouw product.

Affiliate marketing leren via YouTube

Iedereen ken YouTube wel. Het platform heeft zich het afgelopen decennia ontwikkeld tot één van de allergrootste. Je vindt er video’s over de meest uiteenlopende onderwerpen die je maar kan bedenken. Eenieder die dat wil, kan ook een filmpje uploaden op het platform. Zo is de content die er is erg verschillend. Van schattige kattenfilmpjes tot samenvattingen van sport en van gamevideo’s tot vlogs over beauty. Alles is wel aanwezig.

Onder het zeer diverse aanbod van YouTube vallen dan ook cursussen. Ook deze gaan over van alles en nog wat. Het is dus onvermijdelijk dat er een aantal cursussen over affiliate marketing beschikbaar zijn op het platform. Je kan zelf een aantal educatieve filmpjes over dit onderwerp kiezen.

Een nadeel van YouTube is echter dat echt iedereen filmpjes op YouTube filmpjes kan uploaden. Mensen zouden zich dus ook voor kunnen doen als expert over een bepaald onderwerp, terwijl zij dit helemaal niet zijn. Gelukkig prik je hier wel vrij makkelijk doorheen. Daarnaast zijn de meeste cursussen op het platform wel betrouwbaar. Je moet alleen wel even zoeken naar relevante content omdat veel filmpjes niet eens heel veel goede informatie bevatten.

Wanneer jij geen zin hebt om zelf te zoeken naar educatieve filmpjes op YouTube over affiliate marketing, kan je een kijkje nemen op dit kanaal. Hij staat bekend om zijn expertise over affiliate marketing, crypto en meer. Bij dit kanaal kan je er dus vanuit gaan dat jij de juiste dingen leert.

 

Affiliate Marketing leren via een cursus

Je hebt ook de mogelijkheid om affiliate marketing te leren door middel van een cursus. Ook hierbij is het aanbod erg breed. Het is daarom lastig kiezen wat nou de beste cursus voor jou is.

Voordeel van het volgen van een cursus is wel dat jij er van uit kunt gaan dat deze cursus is ontwikkeld door iemand die er verstand van heeft. Dit in tegenstelling tot YouTube, waar dit soms nog maar de vraag is.

De keuze is dus groot als het gaat om cursussen. Het is waarschijnlijk wel de beste manier om affiliate marketing te leren. Het is dan alleen nog zaak om de meest kwalitatieve cursus te vinden en dat valt niet altijd mee.

Wanneer jij aan het zoeken bent naar een cursus is het belangrijk dat je met een aantal dingen rekening houdt.

Ten eerste is het belangrijk dat de cursus up to date is. Zo kan jij werken met de laatste technieken en begin je niet met een achterstand.

Het is fijn wanneer je na het afronden van de cursus ook nog ondersteuning kunt krijgen. Zo hoef je niet alleen te beginnen en heb jij iemand die jou helpt wanneer dit nodig is. Het merendeel van de cursussen geeft jou niet de mogelijkheid voor zoiets. Een cursus die dat wel heeft en ook aan te raden is, is de Affiliate Marketing Revolutie.

Een andere cursus die bekend staat als erg goed, is de Affiliate Marketing Domination cursus. Je wordt hierbij geholpen door mensen die dezelfde passie delen als jij. Bij deze videocursus leer jij van A tot Z hoe jij te werk kunt gaan. De ondersteuning die hierbij wordt geboden is ook van goede kwaliteit. Ook deze cursus is dus zeer aan te raden.

Zelf aan de slag met affiliate marketing

Als jij een her niet per se nodig vindt om eerst wat te leren, is het natuurlijk ook altijd een optie om gewoon zelf aan de slag te gaan. In principe kan iedereen dit doen als het gaat om affiliate marketing. Echter is het wel aan te raden om eerst in ieder geval een beetje kennis op te doen.

Wanneer jij toch besluit om gewoon meteen aan de slag te gaan, hoeft dat natuurlijk ook geen probleem te zijn.

Je begint met het opzetten van een website. Zorg dat deze website een beetje aantrekkelijk is, zodat bezoekers niet snel afhaken. Zo haal jij het maximale uit jouw affiliate website.

Vervolgens is het de bedoeling dat jij zorgt, dat bezoekers van jouw website via een affiliate link terecht komen bij het product op de website van de aanbieder. Wanneer de persoon die via die link terecht is gekomen bij het product ook daadwerkelijk over gaat tot aankoop, dan ontvang jij een commissie.

Het is ook mogelijk om zonder een website aan de slag te gaan met affiliate marketing. Zolang mensen maar producten kopen via jouw affiliate link. Deze link kan dus ook staan op bijvoorbeeld jouw Instagram profiel of je pagina op Facebook.

 

Affiliate marketing leren via een boek

Een andere manier waarop jij affiliate marketing kunt leren is via boeken. Zowel fysieke boeken als e-books zijn hierbij opties. Ook hierbij heb je vele opties, omdat er veel boeken over zijn geschreven.

Er kleeft echter wel één nadeel aan vast. De meeste boeken over affiliate marketing zijn in het Engels. Dit is niet heel handig wanneer jij niet zo’n talenwonder bent. Een ander nadeel is nog dat je vaak geen ondersteuning in de praktijk krijgt. Dit is vaak het geval, alleen bij sommige cursussen is dit een mogelijkheid.

Op school heb jij hoogstwaarschijnlijk de leerstof geleerd uit een boek. Daarom is het ook zeker geen slechte optie om te kiezen wanneer jij affiliate marketing wilt leren.

Als jij geen zin hebt om geld uit te geven, is er ook een gratis e-book beschikbaar. Hier leer jij wat ervoor nodig is om een eigen affiliate marketing business te starten. Het is een boek van AM Domination en je kan hem hier vinden.

Affiliate Marketing leren via blogs

Er zijn tevens ontelbare blogs geschreven over affiliate marketing. Er zijn er zoveel geschreven, dat jij onmogelijk kunt weten welk blog wel en welk blog geen goede en relevante informatie bevat.

Blogs zijn vaak wel leuk om te lezen en lezen ook makkelijk weg. Het is daarom zeker een manier die jij kunt gebruiken om affiliate marketing te leren. Het is dus wel belangrijk dat je voor jou relevante informatie kunt onderscheiden van dingen waar jij niet zoveel aan hebt. Vaak ontbreekt een duidelijk stappenplan wanneer jij probeert te leren door middel van blogs.

weinig bezoekers

Affiliate Marketing leren via Social Media

Het is misschien niet de meest ideale optie, maar je zou ook via een Social Media platform, naast YouTube.

Het grote nadeel is weer dat iedereen hier zomaar dingen op kan gooien, waardoor jij nooit echt zeker bent of de informatie ook daadwerkelijk goede informatie is.

Wel is het een makkelijke manier om iets te leren, omdat iedereen toegang heeft tot Social Media.

Affiliate marketing is dus een mooie manier voor jou om een passief inkomen te kunnen genereren. Voordat jij begint is het handig als jij eerst wat leert over affiliate marketing. In de meeste gevallen is het volgen van een cursus hiervoor de beste optie. Echter kan jij er ook voor kiezen om een andere, misschien wat makkelijkere, manier te kiezen. Denk aan blogs, YouTube of boeken. Affiliate marketing is iets wat iedereen kan doen en hier een leuk inkomen mee genereren.

Heb jij de behoefte aan teksten over jouw product? Neem dan contact op met Writgo.nl. Hier kan jij informatieve teksten, reviews en nog veel meer krijgen voor jouw product!

Aan de slag met affiliate marketing?

Wil je direct op de beste manier van start gaan met affiliate marketing? Dan raad ik je zeker aan om eens te kijken naar De Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. In deze beginnerscursus, kun je zonder dat je enige ervaring nodig hebt al je eerste affiliate website starten. In de video’s legt Jacko Meijaard je alles stap-voor-stap uit.