Het kan zijn dat je er al eens van hebt gehoord, maar het kan ook zijn dat je nog geen flauw idee hebt wat het is. Ook als je er wel al eens van hebt gehoord kan het zijn dat je nog niet precies weet wat het inhoudt. Om je een beter beeld te geven wat affiliate marketing inhoudt en wat bijvoorbeeld affiliate websites doen is er dit artikel. Lees snel verder en ontdek alles wat je wilt weten.

Bekijk de video: 

Wat is affiliate marketing en wat doen affiliate websites?

Affiliate marketing is een vorm van marketing die online plaatsvindt. Hierbij is er sprake van een samenwerking tussen adverteerders en hun partners. Deze partners worden dus ook wel de affiliates genoemd.
De affiliates schrijven teksten waarin producten genoemd worden van de adverteerders en plaatsen deze teksten op hun eigen website. Vervolgens kunnen de affiliates betaald worden door de adverteerders. Dit kan bijvoorbeeld als er een bezoeker op de website van de adverteerder terechtkomt via de tekst op de website van de affiliate. Vaak worden er vaste bedragen afgesproken.

Wat een affiliate website doet is dus eigenlijk heel simpel en is in het hierboven staande stuk tekst eigenlijk ook al omschreven. Een affiliate website schrijft bijvoorbeeld teksten over bepaalde producten. Deze producten staan op de website van de adverteerder. De teksten die door de affiliate website geschreven worden zijn gebaseerd op informatie die de adverteerder aan de affiliate website geeft. In de teksten die de affiliate schrijft zal er verwezen worden naar de website van de adverteerder. Bezoekers van de website die geïnteresseerd zijn geraakt in het product kunnen zo door naar de website van de adverteerder en zullen uiteindelijk misschien zelfs wel het product kopen.
Kort samengevat doet een affiliate website niets anders dan teksten schrijven waarin verwezen wordt naar de producten van de adverteerder.

Wat is het doel van affiliate marketing?

Eigenlijk is het doel van affiliate marketing al min of meer af te leiden uit het bovenstaande stuk tekst. Iemand die producten verkoopt doet dit natuurlijk met het doel om geld te verdienen. Je kan natuurlijk afwachten tot mensen op je website terecht komen en je producten aanschaffen. Het is echter ook mogelijk om een soort extra promotie te creëren voor je website en je bijbehorende producten. Een tekst op een website van een affiliate (partner) kan hieraan bijdragen.

Als een bezoeker op een dergelijke website zit en dusdanig geïnteresseerd raakt in het product dan bezoekt hij hoogstwaarschijnlijk de website waar het product op te vinden is. De affiliate krijgt vervolgens weer betaald door de adverteerder als er geld is verdiend dankzij de website van de affiliate. Zo is er eigenlijk alleen maar voordeel, voor zowel consument, als adverteerder en affiliate.

affiliate marketing

Welke soorten affiliate websites zijn er?

Er zijn verschillende soorten affiliate websites en deze websites hebben ook allemaal een andere manier waarop ze te werk gaan. Hieronder staan er enkele voor je op een rijtje

Blogs

In deze blogs wordt vaak het leven van de schrijver beschreven. Hierin worden dan echter de producten van de adverteerder genoemd en vaak zijn er ook banners te zien van het desbetreffende product van de adverteerder.

affiliate marketing

Directories

Dit zijn websites waarop allerlei linkjes verzameld zijn. Deze linkjes leiden dan naar de pagina van het product van de adverteerder. Met deze manier van affiliate marketing wordt er niet heel veel geld verdiend.

GPT-websites

Van dit soort website zijn er veel te vinden op internet. GPT (wat staat voor Get Paid To) websites worden ook wel cashback sites genoemd. Op dit soort sites zijn vaak leden aangemeld. Zij krijgen dan betaald voor het lezen van mails, het kopen van bepaalde producten of bijvoorbeeld het aanmelden voor een goed doel. Doordat er tegenwoordig veel van deze Get Paid To websites te vinden zijn is deze vorm van affiliate marketing niet meer zo heel populair.

Affiliate webshops

Affiliate webshops zijn eigenlijk precies hetzelfde als normale webshops. Het enige verschil met de normale webshops is dat er bij de affiliate webshops producten te vinden zijn die uit verschillende webshops afkomstig zijn. Deze vorm van affiliate marketing is vooral erg geschikt voor als je net begint met affiliate marketing en je nog niet heel erg veel ervaring hebt met dit werkgebied.

Vergelijkingssites

Deze websites zijn ook veel te vinden en je hebt er zelf vast ook wel eens eentje bezocht. Hier zijn producten te zien van verschillende websites en deze worden dan met elkaar vergeleken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vergelijking op basis van de prijs van het product.

Informatieve websites

Ook deze websites zul je veelvuldig tegenkomen op het internet. Dit soort websites bieden informatie aan de bezoekers. Vaak worden er ook producten gepromoot.

Websites met reviews

Vaak is het zo dat websites waar je reviews op vindt dat deze website een combinatie is tussen een review website en een vergelijkingssite. Hier kunnen bezoekers reviews achter laten of de website plaatst zelf de reviews.

AM Domination cursus van Corné Marchand

De AM (Affiliate Marketing) Domination cursus is de cursus voor affiliate marketing die jou helpt bij het opbouwen van je eigen online business. Deze cursus biedt alles wat je nodig hebt voor het opzetten van een succesvol eigen bedrijf. Zodra je je aanmeldt voor de cursus krijg je meteen toegang tot de volledige cursus. Dat is echter nog niet alles, want je krijgt ook toegang tot de bonussen en de coaching calls. Als het videomateriaal van de cursus niet genoeg is dan kan je altijd nog de coaching sessies bijwonen. Hier krijg je persoonlijke hulp bij jouw bedrijf. De cursus is opgebouwd uit verschillende modules. Deze modules bestaan in totaal uit meer dan 60 video’s en meer dan 15 uur aan beeldmateriaal. Hieronder staat hoe de modules zijn opgebouwd.

Module 1 & 2

Module 1 is een introductie. Tijdens deze introductie maak je kennis met de personen die de cursus verzorgen en wordt de fundering voor de rest van de cursus gelegd.
In de tweede module heet Mindset voor succes. In deze module wordt je uitgelegd welke mindset er het beste zorgt voor succes. Het hebben van de juiste mindset draagt bij aan jouw succes met jouw eigen bedrijf.

affiliate marketing

Module 3 & 4

Module 3 heet Niche & Product. Dit is de eerste stap richting jouw affiliate marketing bedrijf. Het kan echter moeilijk zijn als je niet weet waar je moet beginnen. Bovendien leer je in deze module alles over zaken als de customer journey en de verschillende affiliate modellen die je kan gebruiken voor je bedrijf. Je wordt stap voor stap meegeholpen in het proces.
De vierde module bevat negen video’s en heet Jouw Online Vastgoed Opstellen. In deze negen video’s kun je exact zien hoe je stapje voor stapje jouw website op kunt zetten. Binnen enkele uren heb je een ideale website samengesteld dankzij de handige video’s die werken volgens een kijk-doe principe. Je zult zien dat het kinderlijk eenvoudig is.

Module 5

Google Domination is de vijfde module van de Affiliate Marketing Domination cursus. Als je wilt gaan bloggen is dit de plek waar je moet zijn. Hier leer je namelijk het allerbelangrijkste als je wilt gaan bloggen, namelijk de SEO-strategie oftewel de zoekmachineoptimalisatie. Door jouw website en teksten op de juiste manier te schrijven en te optimaliseren zullen er gratis bezoekers naar je website komen door Google. Het is dus niet nodig om advertenties te laten maken, want je kan zoals je ziet ook geld verdienen met affiliate marketing zonder geld uit te geven.

Mudule 6 & 7

Module 6 genaamd Content Domination leer je alles over het maken van de ideale blog en hoe je je YouTube kanaal moet aanmaken en de video’s daarvoor moet maken. Zo leer je hoe je het beste kan scoren in Google en YouTube.
De zevende module heet E-mail Marketing Domination. Je kan vrij simpel met één druk op de knop geld verdienen. Dit kan door het opstellen van een specifieke maillijst en in deze module zul je alles daarover leren.

affiliate marketing

Module 8

Tot slot is er nog de achtste en laatste module. Deze module heet De weg naar 5K+ per maand. In vijf video’s zul je zien hoe je snel veel geld kunt verdienen met jouw affiliate marketing bedrijf.

Bonus

Naast deze modules ontvang je ook nog de bijbehorende bonussen. In totaal zijn er negen bonussen die je bij deze cursus krijgt.
De eerste bonus is een deelname aan de wekelijkse groep coaching, ter waarde van €500.
De tweede bonus is het content kanon ter waarde van opnieuw €500. Door dit content kanon trek je meer bezoekers naar je website en zul je meer omzet gaan draaien.
De derde bonus is belasting en administratie ter waarde van €250. Vaak is belasting bij het starten van een business het grootste struikelblok. Bij deze bonus kom je alles te weten over hoe het zit qua belasting bij je affiliate bedrijf.

 

 

Bonus vier is een bonus ter waarde van €250 en gaat over het inschrijven van je bedrijf. Dit is namelijk ook iets waar men in het begin vaak nog wat moeite mee heeft.
Bonus 6 biedt je toegang tot een exclusieve community en heeft een waarde van €500.
Bonus 7 heeft een waarde van €700 en leert je van alles over de uitbestedingsformule. Je leert hoe je meer resultaat kunt behalen, terwijl je er minder tijd voor nodig hebt.
De achtste bonus ter waarde van €100 geeft je een SEO-checklist, zodat je kunt nagaan of je je site goed optimaliseert voor Google.

Tot slot is er nog de negende bonus in de vorm van een 50K+ Case Studie met een waarde van maar liefst €1.500. Je leert wat je effectief kan doen om succes te behalen met het promoten van slechts één product.
Wat betreft de betaling van de cursus heb je de keuze uit verschillende opties. Je kunt ervoor kiezen om het volledige bedrag in één keer te betalen, wat ook de meest voordelige optie is. Daarnaast is het ook mogelijk om de cursus in twee termijnen of in vijf termijnen te betalen.

Het schrijven van teksten door Writgo

Als je nog op zoek bent naar een website die teksten kan schrijven voor jouw producten dan kan je zoektocht nu beëindigd worden. De ideale optie hiervoor is om een samenwerking aan te gaan met Writgo. Bij Writgo staat een enthousiast team van schrijvers klaar om de beste teksten te schrijven voor jou en je producten. Twijfel niet langer en ontdek wat Writgo jou te bieden heeft. Je zult er geen spijt van hebben