Affiliate Marketing en KVK; Alles wat je moet weten!

Affiliate Marketing en KVK; Alles wat je moet weten!

Affiliate Marketing en KVK; Alles wat je moet weten!Inschrijven bij de KVK voor affiliate marketing? Als je met affiliate marketing begint, begin je eigenlijk je eigen business. In het begin zal daar nog niet zo veel uitkomen, maar als de inkomsten beginnen op te lopen, ga je jezelf afvragen of het tijd is om jezelf in te schrijven bij de KVK. Wanneer is het tijd om voor inschrijven bij de KvK? Dat lees je in deze blog

Als je nog niet zo veel of zelfs geen geld verdient, hoef jij je niet aan te melden bij de KVK. Je bent dan voor de belasting namelijk nog geen ondernemer. Wel kan het handig zijn om je toch aan te melden bij de KVK omdat je het daarmee direct professioneel aanpakt, maar dat hoeft dus niet.

Affiliate marketing inschrijven bij de KvK

Als je affiliate marketing begint, begin je een business. Net als iedere business zijn de verdiensten met affiliate marketing bruto. Dat betekent dat dat je over het geld wat je hebt ontvangen nog belasting moet betalen.

Veel beginnende affiliates weten dit niet en denken dat alles wat ze met affiliate marketing verdienen netto is. In het begin maakt dat nog niet zo veel uit, maar als je honderden of duizenden euro’s gaat verdienen, kan het je als je er niet op tijd bij bent veel geld gaan kosten.

Van je omzet met affiliate marketing moet je 21% wegleggen. Dit is het gedeelte wat je aan de belasting moet betalen voor de omzetbelasting. Daarnaast betaal je over de winst die je maakt ook nog belasting. Dit doe je bij je inkomstenbelasting.

Totdat je je hebt ingeschreven bij de KVK, heb je hier nog niets mee te doen. Wel wil ik je aanraden dat je tot op het moment dat je je affiliate marketing business gaat inschrijven bij de KVK, je dit bedrag al wel vast weg legt.

Het zou jammer zijn als je alles direct op maakt, en je dan ineens een groot bedrag moet terug betalen aan de belasting.

Wanneer moet je je inschrijven bij de KVK?

In principe is het de bedoeling dat jij je gaat inschrijven bij de KVK op het moment dat je geld gaat verdienen met affiliate marketing. Sommige beginnende affiliate marketeers wachten daar nog wat langer mee. Zelf zou ik het direct doen, omdat je het dan ook direct serieus neemt.

Je kunt je er veel beter op instellen om groot te worden, dan te hopen om groot te worden en dan pas alle stappen te gaan zetten.

Als je het direct professioneel aan wil pakken raad ik je aan om direct een eenmanszaak te starten. Dan moet je wel doorgaan, en dan is de kans dat je net als vele andere beginners opgeeft een stuk kleiner.

Het maakt dus eigenlijk niet uit wanneer je affiliate marketing business gaat inschrijven bij de KvK. Wat wel belangrijk is is dat je het uiteindelijk gaat doen. Als je er een echte business van wil maken hoort dat er nou eenmaal bij. Als je het vroeg of laat toch moet doen, kun je het net zo goed direct goed aanpakken.

Wanneer jij je NIET moet inschrijven bij de KVK 

Je begint met goede energie aan je affiliate marketing avontuur. Misschien ben je al een tijdje bezig. Dan heb je hoogstwaarschijnlijk al gemerkt dat je er veel tijd aan besteed zonder ook maar iets te hebben verdiend.

Een van de redenen om je het inschrijven bij de Kamer van Koophandel aan je voorbij te laten gaan. Dat kan dan best wel even wachten.

Aan de andere kant kan inschrijven je juist de motivatie geven die je nodig hebt. Je kent jezelf het best, maak hierin een goede keuze.

Maar er zijn ook andere redenen waarom jij je niet moet inschrijven. Als je niet weet of je daadwerkelijk door wil gaan met affiliate marketing bijvoorbeeld.

Je bent niet de enige die “jammer genoeg” voortijdig stopt. Vaak net op het moment dat het succes dichterbij komt. Dan zou een inschrijving bij de Kamer van Koophandel een onnodige stap zijn met veel werk. 

Een inschrijving bij de kamer van koophandel is een serieuze afweging. Het kan je motiveren, verplichten of vermoeien.

Zorg dat je om die reden de juiste keuze maakt of wacht met jouw inschrijving tot je meer zekerheid hebt. Weet wat je echt wilt. Of dat inschrijven voor jouw situatie lonend zal zijn.

Wanneer jij je WEL moet inschrijven bij de KVK 

Je hebt gelezen waarom het misschien beter is om je niet in te schrijven. Maar er zijn gelukkig voldoende redenen om je juist wel in te schrijven in het handelsregister.

Je kunt bijvoorbeeld denken aan de motivatie, mogelijkheid te groeien of de fiscale voordelen. 

Inschrijven bij de kamer van koophandel als motivatie

Soms heb je motivatie nodig om ergens voor te gaan. Een kamer van koophandel inschrijving kan soms genoeg zijn. Het kan zorgen dat je ogen worden geopend.

Je de druk nodig hebt om te presteren. Maar misschien ook omdat het dan gewoon even moet. Je kan het er mee eens of oneens zijn.

Maar sommige mensen hebben gewoon een stok achter de deur nodig. Wat vaak leidt tot verbazingwekkend leuke succesverhalen. 

Inschrijven bij de kamer van koophandel om te groeien

Er is niemand die je zult tegenhouden om te groeien.

Thans, de belastingdienst gaat je gegarandeerd beter in de gaten houden. Logisch, ook jij zal inkomstenbelasting, omzetbelasting of andere belastingen moeten betalen.

Net als elk ander die geld met affiliate marketing, werk of ondernemen verdient. Met een inschrijving ben je vrij om te groeien. 

Inschrijven bij de kamer van koophandel voor fiscale voordelen

Wanneer jij voor jezelf begint dan heeft dat voordelen. Je kan uitgaven die je voor je bedrijf doet aftrekken, krijgt startersvoordeel of je kunt misschien wel gebruikmaken van de kleineondernemersregeling (KOR).

Wanneer je inkomsten hebt uit affiliate marketing kan een inschrijving dus veel voordelen hebben. Waarbij niet inschrijven je onnodig veel nadelen kan opleveren.

Wat doe je met verdiensten zonder kvk inschrijving

Je kunt er voor kiezen je niet te registreren bij de kamer van koophandel. Toch zal ook jij je verdiensten aan de belastingdienst moeten doorgeven.

Waarna er van de extra verdiensten inkomstenbelasting zal worden ingehouden. De hoogte van de inhouding is uiteindelijk afhankelijk van de verdiensten.

Met de veranderingen in de belastingschijven van drie naar twee schrijven betaal je tot ruim 68.000 euro aan verdiensten (inkomsten) 37,35 procent. Net als elk ander die inkomsten heeft. 

De inkomsten die je hebt geef je op als overige inkomsten bij de aangifte die je elk jaar doet. Krijg je geen uitnodiging van de belastingdienst? Dan kun je alsnog een aangifte doen. Hiervoor heb je een toestemming nodig. Het is verstandig om wel aangifte te doen. Zeker wanneer je extra verdiensten hebt. Doe je geen aangifte van de extra inkomsten? Dan ben je strafbaar, de belastingdienst kan je een boete geven.

Hoewel je misschien niet eens noemenswaardige verdiensten heeft, kan het wel zijn dat de belastingdienst je als ondernemer zal aanmerken. Je kan worden opgemerkt als ondernemer voor de inkomstenbelasting of ondernemer voor de (BTW) belasting toegevoegde waarde. Hoe dit zit is op de website van de belastingdienst te lezen.

Andere voordelen die inschrijven bij de kvk heeft

Het is niet iets waar je in de beginfase van affiliate marketing over denkt. Maar de andere kant van verdiensten doorgeven waarna je belasting moet betalen is er ook.

Zo kun je met een eigen kamer van koophandel inschrijving inkopen, benodigdheden voor het uitvoeren van je werkzaamheden of onverwachte kosten van je verdiensten aftrekken. Hierdoor betaal je minder belasting.

Wel gelden er indien je gebruikmaakt van de kleineondernemersregeling (KOR) andere voorwaarden dan bij gebruikelijke inschrijvingen. 

Je kunt niet alles opgeven om te profiteren van dit voordeel. Op de website van de belastingdienst staat wat hiervan uitgesloten is.

Maar ook wanneer de aftrek voor sommige artikelen wel geld, wanneer niet of er andere regels zijn waarmee je rekening moet houden. 

Jezelf inschrijven bij de Kamer van Koophandel

Je kunt je eenvoudig online inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Hier heb je een DigiD account nodig. Na je inschrijving maak je een afspraak. De afspraak is nodig om je inschrijving definitief te maken. Bij de afspraak op het kantoor van de kamer van koophandel zal je om een geldige legitimatie worden gevraagd. Andere documenten waarom gevraagd kan worden lees je op de website.

Tijdens de afspraak is er vaak ook ruimte voor eenvoudige vragen. Wil je advies dan moet je hiervoor vaak een aparte afspraak maken. Het is goed om vragen die je hebt direct op te schrijven, waarna je deze kan stellen. De Kamer van Koophandel kan je van goed advies voorzien over ondernemen, randzaken of praktische dingen die jij kan regelen.

Na een inschrijving bij de Kamer van Koophandel ontvang je kort daarna een uniek belastingnummer van de belastingdienst. Dit nummer heb je nodig om BTW in rekening te kunnen brengen, van fiscale voordelen te profiteren maar ook om aangifte te kunnen doen. 

Als je gebruikmaakt van de kleineondernemersregeling ben je verplicht om elk kwartaal aangifte te doen. 

Hoe lang duurt het voordat je geld verdient?

Natuurlijk wil je gelijk je eerste commissie binnenhalen. Maar over het algemeen heeft dat echt wel wat tijd en aandacht nodig. De meeste beginnende affiliates verdienen hun eerste commissie al binnen vijf maanden. Maar in sommige gevallen kan dit ook veel langer duren. Het resultaat dat je hebt, is deels afhankelijk van je inzet, de tijd die je investeert en op welke manier je dit doet.

Het geduld en doorzettingsvermogen van beginnende affiliates zal dus echt wel op de proef worden gesteld. De reden dat veel affiliates opgeven, nog voor ze de eerste commissie hebben verdiend. Zonde, vaak vanwege de potentie die een affiliate website heeft en de kansen die een affiliate laat liggen.

Je als beginnend affiliate inschrijven bij de Kamer van Koophandel kan je daarom het beste uitstellen tot je eerste verdiensten hebben plaatsgevonden. En tot je zeker weet dat je met affiliate marketing door wil groeien, ook wanneer dit langer de tijd nodig heeft.

Er zijn natuurlijk ook echte succesverhalen binnen affiliate marketing. Want wanneer een affiliate website eenmaal draait, kun je zomaar goud in handen hebben. En bouw je door slechts enkele uren per dag te investeren een passief inkomen op.

Vergelijkbare berichten