Hoe kun je het beste beginnen met affiliate marketing?


Toen ik net begon met affiliate marketing heb ik veel verschillende manieren geprobeerd. Hierdoor heeft het voor mij lang geduurd voordat ik geld verdiende met affiliate marketing.

De beste manier om te beginnen met affiliate marketing is door een goede informatieve website te maken. Hiervoor kies je een onderwerp uit om over te schrijven en promoot je daarbij relevante producten die passen bij het onderwerp waarover je schrijft.

Er zijn heel veel verschillende manieren om affiliate marketing toe te passen. Na veel dingen te hebben geprobeerd is een informatieve website voor mij de beste manier om met affiliate marketing te beginnen. Hier lees je hoe je dat aanpakt.

Hoe kun je het beste met affiliate marketing beginnen?

In het kort heb ik al een beetje uitgelegd wat de beste manier is om met affiliate marketing te beginnen. Dat is namelijk met een informatieve website.

Op een informatieve website geef je veel waardevolle informatie over een bepaald onderwerp dat je hebt gekozen en komen er zo steeds meer bezoekers naar je website.

In de teksten die je schrijft voor je website plaats je dan affiliate links, om ervoor te zorgen dat je geld verdient met je website.

Welke website content voor affiliate marketing

Hoewel deze methode zo best eenvoudig klinkt, is het voor veel beginners (waaronder ikzelf in het begin) behoorlijk lastig om er een succes van te maken.

Starten met Affiliate Marketing?

Toen ik begon met Affiliate Marketing had ik geen idee wat ik moest doen. Totdat ik begon met de Affiliate Marketing Revolutie. Nu kan ik leven van mijn online inkomsten.

Meer informatie over de cursus

Daarom help ik je in dit blogbericht om de beste start te maken met je eerste affiliate website.

Waarover gaat je website?

Voordat je een affiliate website kunt maken is het eerst belangrijk om voor jezelf te bepalen waarover je affiliate website moet gaan. Het kiezen van een niche kan lastig zijn, omdat je al snel een niche kiest met veel concurrentie.

Als je niche veel concurrentie heeft, betekent het dat het een stuk moeilijker wordt om je eerste commissie te verdienen.

Daarom is het een goed idee om een onderwerp te kiezen waar je al veel over weet of graag meer over wilt leren.

Ook is het een goed idee om te kijken of er al veel websites over het onderwerp praten. Op basis hiervan kun je dan beoordelen of jij denkt dat je het beter kunt dan de andere websites.

Denk je dat je betere teksten kunt schrijven en betere informatie kunt delen over het onderwerp? Dan is het een goed idee om er een website over te maken.

Is de informatie op de andere websites super goed en vraag je je af of je het beter kunt? Dan kun je beter een andere niche kiezen.

Kun je voldoende vertellen over je niche?

Als je eenmaal een onderwerp hebt gevonden waarvoor je een website wilt maken, is het een goed idee om uit te zoeken of je voldoende content kunt schrijven over het onderwerp.

Het is namelijk de bedoeling dat je in de komende jaren aan de slag gaat met het schrijven van nieuwe content. Het zou dan jammer zijn als je na 50 of 100 artikelen niet meer weet waar je over moet schrijven.

Daarom is het een goed idee om voordat je een website maakt, eerst even te kijken welke onderwerpen je kunt beschrijven op je aanstaande website.

Een goede methode om dit te doen is door het onderwerp van je website in te typen en er een letter van het alfabet achter te zetten.

affiliate marketing a

Je krijgt dan allerlei suggesties van Google. Als er heel veel suggesties zijn, is het een goed onderwerp en kun je er waarschijnlijk duizenden berichten over schrijven. Maar het kan ook zijn dat er bijna geen bruikbare onderwerpen zijn waarover je kunt schrijven. Dan heeft het niet veel zin om er een website over te maken.

Is er voldoende interesse in het onderwerp?

Voordat je kunt beginnen met je eerste affiliate marketing website, wil je natuurlijk wel weten of er voldoende interesse is in het onderwerp. Een goede manier om te bepalen of het onderwerp populair is, kun je doen met Google Trends.

Hier kun je dan het onderwerp van je website invullen en bekijken hoe de trend in populariteit loopt. Is het een stijgende lijn?

Dan is het een goed onderwerp. Loopt de lijn voor het grootste gedeelte horizontaal? Dan kun je ook met de website beginnen.

Maar als de lijn steeds verder daalt betekent het dat het onderwerp steeds minder populair aan het worden is. Het is dan een goed idee om een ander onderwerp te kiezen.

Een domeinnaam en webhosting aanschaffen

Veel beginnende affiliates willen niet direct betalen voor een website. De kans is groot dat je dan op zoek gaat naar manieren om een gratis website te beginnen.

Toch wil ik je aanraden om wel direct een betaalde website te maken. De kans is namelijk groot dat als je gratis begint, je later alsnog wilt overstappen naar een betaalde website.

Een betaalde website heeft veel voordelen tegenover een gratis website. Een van de grootste voordelen is dat je de vrijheid hebt om je website precies zo in te richten als je zelf wilt.

Daarnaast is het tegenwoordig helemaal niet duur om je eigen website te runnen. Voor nog geen 3 euro per maand heb je bij neostrada al je eerste website. Neostrada is een goede en betrouwbare hostingprovider.

Bij het kiezen van een domeinnaam is het belangrijk dat direct duidelijk is waar je website over gaat. Zo kunnen bezoekers die je website bezoeken direct achterhalen waar de website over gaat.

Als alternatief kun je ook een domeinnaam kiezen met een bijzondere naam. Het is dan belangrijk dat de naam makkelijk te onthouden is en niet te lang is.

WordPress installeren

Na het aanschaffen van een domeinnaam en webhosting kun je je WordPress website installeren. Dit doe je met een paar drukken op de knop. Als je niet precies weet hoe je een WordPress website maakt heb je twee mogelijkheden:

Bij een WordPress cursus leer je stap voor stap hoe je je eerste website installeert. Bij de affiliate marketing revolutie leer je stap voor stap hoe je je eerste affiliate website maakt. Na het volgen van de WordPress cursus heb je alleen geleerd hoe je een WordPress website maakt.

Bij de affiliate marketing revolutie leer je alle belangrijke onderdelen van affiliate marketing.

Daarnaast kun je ook Wordpress proberen te installeren met behulp van een gratis online handleiding. Die handleiding kun je bekijken in de onderstaande video: 

Zelf heb ik mijn eerste affiliate website gemaakt met behulp van de affiliate marketing revolutie. Eigenlijk komen alle stappen die je in dit blogbericht leest ook voor in de affiliate marketing revolutie. Alleen dan krijg je in een video te zien hoe het werkt in plaats van in een blogbericht.

Onderwerpen zoeken om over te schrijven

Als je website eenmaal geïnstalleerd is ben je klaar om teksten te schrijven voor je website. Om onderwerpen te vinden kun je de methode volgende methode gebruiken:

  • Ga naar Google en vul je onderwerp in. Druk nog niet op zoeken, maar plaats er eerst een letter van het alfabet achter.
affiliate marketing a
  • Je krijgt dan direct een aantal suggesties die je kunt gebruiken om een tekst over te schrijven.
  • Denk bij deze onderwerpen goed na wat iemand graag zou willen weten over het onderwerp
  • Hoe beter het antwoord is voor het onderwerp hoe groter de kans is dat je gevonden wordt in de zoekmachines.

Heel veel goede content schrijven

Als je succesvol wilt worden met je eerste affiliate website, is het heel belangrijk om veel goede content te schrijven. Hoe meer aandacht je besteedt aan het schrijven van je teksten, hoe meer resultaten dat op lange termijn zal opleveren.

Het beste is om vooral in het begin heel veel nieuwe content te schrijven. Zo veel als je kunt. Als je eenmaal een stuk of 60 artikelen hebt, kun je een blogroutine instellen om bijvoorbeeld 3 keer per week een blogbericht te schrijven.

Als je je website net begint raad ik je aan om all-in te gaan met het schrijven van teksten. Hoe meer je schrijft hoe beter.

Niet alleen word je dan heel snel beter in het schrijven van teksten, je wordt ook veel sneller gevonden in de zoekmachines.

Verschil SEO SEA

Google ziet dan dat je heel actief bent met je website en zal beginnen met het indexeren (toevoegen aan google) van je teksten. Hierdoor heb je sneller kans om gevonden te worden en daardoor ook sneller kans om geld te verdienen.

Daarnaast is het goed om te weten dat Google er maanden over doet om je blogbericht een goede positie te geven. In soms wel 8 maand tijd Probeert Google je blogbericht te testen en je op basis daarvan een positie te geven.

Het kan dus zijn dat jouw tekst op pagina 8 van Google binnenkomt. Maar het kan zomaar zijn dat je tekst na 6 maand op de eerste pagina van Google staat.

Aanmelden bij een affiliate netwerk

Als je eenmaal wat bezoekers naar je website krijgt, wil je natuurlijk ook graag wat geld verdienen aan je website.

Het is dan tijd om je aan te melden bij een affiliate netwerk. Er zijn heel veel verschillende affiliate netwerken in Nederland. Het ligt er dus maar net aan welke producten je wilt promoten.

Om erachter te komen welk affiliate netwerk jouw product aanbiedt om te promoten, ga je naar Google en typ je je product in en zet je het woord affiliate erachter.

Als er een affiliate programma voor is, zal een van de resultaten in Google leiden naar het affiliate netwerk die het product aanbiedt voor promotie.

De reden dat we later in dit blogbericht pas beginnen met affiliate links, is omdat het in het begin helemaal niet belangrijk is om affiliate links te plaatsen.

Je kunt je veel beter focussen op het schrijven van goede teksten zodat je sneller meer bezoekers krijgt.

Als je eenmaal bezoekers hebt is het slechts een kwestie van affiliate links plaatsen en je kunt direct beginnen met geld verdienen.

Door blijven gaan met nieuwe content maken

Ook als je al redelijk wat bezoekers naar je website krijgt, is het belangrijk om door te blijven gaan met nieuwe teksten schrijven.

Je kunt er dan voor kiezen om dit zelf te blijven doen, of om het uit te besteden aan een tekstschrijver.

Als je geld verdient met affiliate marketing kun je ervoor kiezen om een gedeelte daarvan te herinvesteren voor het laten schrijven van nieuwe content.

Zo blijft je website iedere week groeien zonder dat je er zelf meer werk aan hebt.

Het voordeel hiervan is dat je dan of meer vrije tijd voor jezelf kunt nemen, of een nieuw project kunt starten.

Als je namelijk eenmaal weet hoe het spelletje werkt, kun je je successen herhalen op meerdere websites.

Met het tweede project begin je dan weer zelf met het opbouwen van de website. Als het vervolgens genoeg geld oplevert kun je teksten weer uitbesteden aan een tekstschrijver.

Zo kun je eigenlijk oneindig blijven opschalen en zo steeds meer geld verdienen met je website.

De eerste commissie duurt het langst

Als je net begint met affiliate marketing wil je natuurlijk zo snel mogelijk zo veel mogelijk geld verdienen. Toch is het belangrijk om te weten dat het een behoorlijke tijd kan duren voordat je geld verdient met afiliate marketing.

Het is eigenlijk een kwestie van zo lang mogelijk volhouden totdat je de eerste commissie hebt ontvangen. Daarna wordt het steeds makkelijker en zal je steeds vaker een commissie verdienen.

Dat legt ook Jacko Meijaard van de affiliate marketing revolutie heel mooi uit in een video:

Jacko Meijaard is een van de meest succesvolle affiliates in Nederland en heeft zijn eigen affiliate marketing cursus ontwikkelt. Zelf verdient hij soms meer dan 3000 euro per dag en leert nu andere beginners ook hoe ze dat kunnen bereiken.

Als je meer wilt weten over de cursus van Jacko Meijaard, raad ik je aan om eens op de pagina van zijn cursus te kijken. Voor meer informatie over de cursuspagina klik je hier.

Zelf ben ik zeer tevreden over de affiliate marketing revolutie en heeft het me geholpen om makkelijk en snel een affiliate website te maken. Ik hoefde alleen maar te kijken naar wat Jacko deed en het vervolgens na te doen.

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

Starten met Affiliate Marketing?

Maak kennis met Affiliate Marketing in mijn Gratis E-book! Zelf ben ik al een tijd bezig met Affiliate Marketing en leef ik inmiddels van mijn online inkomen. Ik help je graag de eerste stappen te zetten met affiliate marketing. Download daarom mijn e-book helemaal gratis.

Gratis Downloaden

Recent Content