affiliate marketing facebook ads
17 november 2018 

affiliate marketing facebook ads

Affiliate marketing Facebook Ads

Je kunt op verschillende manieren affiliate marketing inzetten. Nu is het ook mogelijk om affiliate marketing via Facebook Ads in te zetten. Je kunt hiermee extra inkomsten generen en jouw website meer bekendheid geven. Je moet er wel voor betalen. Hieronder geven we weer hoe je het inzet.

[cta id=”2011″ align=”none”]

Wat is affiliate marketing?

Voor dat we meteen het hele artikel aan affiliate marketing Facebook ads gaan wijden, is het natuurlijk eerst belangrijk dat je weet wat affiliate marketing is. Het is natuurlijk raar als we het over affiliate marketing zouden hebben en we niet eens weten wat affiliate marketing is.

Je moet affiliate marketing via Facebook Ads toch goed in kunnen zetten. Daarom is het belangrijk dat je weet wat affiliate marketing  is.

Affiliate marketing is eigenlijk heel simpel gezegd een vorm van internet marketing.

Het is een manier om te adverteren op internet voor adverteerders en daar zelf geld mee te verdienen. Hieronder leggen we in het kort uit hoe affiliate marketing zelf werkt.

Voorbeeld:

Jij hebt een eigen webshop in zonnebrillen. Daar verkoop jij deze zonnebrillen online via jouw webshop, maar je hebt ook een Facebook pagina. Jij vult deze voorraad iedere week wel aan, want jouw webshop loopt heel goed.

Toch wil je zeker voor de winterperiode wat extra inkomsten hebben. De reden hiervoor is dat je in de winter beduidend minder zonnebrillen verkoopt. Je verkoopt nog wel wat zonnebrillen, maar toch wat minder dan normaal. Daarom wil je wat extra inkomsten genereren en dus besluit je om jouw webshop uitgebreider te maken.

Je had eerst echt puur alleen een webshop, nu koppel je er een blog en nieuwsbrief aan vast. Hiermee genereer je ook gelijk een hoger zoekresultaat. Dit door het feit dat je artikelen in je blog zet die je wijdt aan zonnebrillen.

Je schrijft extra  informatie voor de klant. Je schrijft bijvoorbeeld een artikel over hoe je bijvoorbeeld een zonnebril goed schoon kunt houden, of hoe je een dure zonnebril kunt verzekeren. Indien een klant dan op Google “intypt zonnebril schoonmaken”, dan is de kans groot dat jouw website in de zoekresultaten komt en de klant jouw website bezoekt.

Dit is natuurlijk goed voor je organische zoekresultaten, maar daar ging het hele artikel niet over. Het voorbeeld ging over affiliate marketing, dus gaan we daar ook mee verder. Mensen komen dus op jouw site. In het artikel vertel je iets over een zonnebril verzekeren. Je hebt jezelf bij een affiliate netwerk aangemeld. Hier vind je een campagne van een adverteerder over aansprakelijkheidsverzekeringen.

Je vindt dit wel een goede en je koppelt deze aan je artikel. Je zou natuurlijk denken wat moet je met een aansprakelijkheidsverzekering. Maar wat als jouw kind je bril kapot maakt? Of als jouw dure zonnebril kapot valt. Je doet de link erbij en als de klant jouw artikel leest kan deze gelijk op deze link klikken.

De klant wordt dan doorgestuurd naar de website van de adverteerder. Je krijgt dan inkomsten voor het feit dat de klant op de link heeft geklikt. Of je krijgt inkomsten als de klant daadwerkelijk een verzekering bij de adverteerder afsluit. Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van het feit hoe de campagne in elkaar zit.

[maxbutton id=”5″ ]

Hoe zet je affiliate marketing via Facebook Ads in?

Je kunt via Facebook op een goedkope en makkelijke manier adverteren. Je kunt hiermee veel winst behalen. Door een Facebook advertentie te maken kun je extra klanten genereren. Je kunt het beste betaalde advertenties maken.

Deze komen dan vaak bovenaan te staan en komen bij klanten terecht op een tijdlijn of op andere websites en groepen omdat jij ervoor betaald. Het is een simpele en goedkope manier om te adverteren en je bereikt er veel mensen mee.

Je kunt Facebook Ads inzetten om advertenties in Facebook op te maken. Dan maak je bij Facebook de advertentie. Om bijvoorbeeld een advertentie over een aanbieding voor je zonnebrillen te maken. Deze aanbieding plaats je in een advertentie en je zet deze online op Facebook.

Maar je kunt ook affiliate marketing inzetten via Facebook Ads. Dit doe je doordat je een advertentie aanmaakt voor bijvoorbeeld doekjes waarmee je jouw zonnebrillen goed schoon kunt maken. Je plaatst hierbij een link dan de adverteerder van die doekjes. Deze plaats je in jouw advertentie en de klant wordt weer doorgelinkt naar de site van de adverteerder. Zo kun je affiliate marketing en Facebook Ads combineren.

Hoeveel kost adverteren op Facebook?

Het is lastig om te zeggen hoeveel adverteren op Facebook precies kost. Het is geheel afhankelijk van het feit wat je er zelf aan uit wilt geven. Wil je een uitgebreide advertentie? Dan betaal je natuurlijk veel.

Wil je een korte advertentie met kleine foto's? Dan betaal je natuurlijk minder. Het is lastig om te zeggen. Bovendien heb je als voordeel door Facebook Ads en affiliate marketing te combineren, dat je er ook nog extra inkomsten mee kunt genereren en je zo je kosten terug verdient.

Waarom zou je affiliate marketing en Facebook Ads combineren?

Het is natuurlijk altijd je eigen keus of je affiliate marketing en Facebook Ads combineert. Het is geheel afhankelijk van jouw eigen doelstelling. Wat je wilt bereiken? Wat je wilt verdienen? Je kunt dit natuurlijk het beste zelf bepalen.

Toch is het een overweging waard. Je kunt extra inkomsten verdienen. Ook kun je de kosten van Facebook Ads terug verdienen. Je kunt extra bekendheid aan je website geven.  Je komt automatisch hoger in de zoekresultaten bij Google. Al met al genoeg redenen om affiliate marketing via Facebook Ads in te zetten.

 

Tot slot

Je kunt natuurlijk allerlei informatie uit dit artikel halen. Door even te Googlen kun je ook veel informatie online vinden. Denk er wel aan dat als je een facebook advertentie gaat maken je een goede advertentie moet kunnen maken. Wil jij alles leren over affiliate marketing in een stappenplan? Klik hier om meer te leren over affiliate marketing

Over de schrijver
Wij zijn Writgo.nl. We zijn een team van gepassioneerde schrijvers en helpen andere online bedrijven meer resultaat behalen op het internet. Hoewel we voor vrijwel alle soorten online bedrijven content schrijven, ligt onze focus op affiliate marketing. Bij Writgo.nl zijn we allemaal bekend met affiliate marketing en weten we daarom ook precies welke content een affiliate website nodig heeft. Daarnaast schrijven we ook steeds meer content voor andere soorten bedrijven, webshops en zelfs bol.com verkopers. In de blogberichten op onze website lees je alles over hoe jij geld kunt verdienen op het internet. Zelf zijn we actief bezig met verschillende vormen van online geld verdienen en zorgen we er zo voor dat we binnen Writgo.nl. Verschillende inkomstenbronnen opbouwen. Met onze blogs helpen we je jou dat ook bereiken. De beste manier om te beginnen met online geld verdienen is toch echt wel affiliate marketing. Ik raad je daarom ook zeker aan om De Affiliate Marketing Revolutie te volgen. Klik hier om naar de kortingspagina te gaan. Hier krijg je echt al heel veel goede informatie over hoe jij kunt beginnen met Affiliate Marketing. Daarnaast is het ook een Absolute aanrader om de Affiliate Marketing Webinar van Corné Marchand en Robert Jansen GRATIS te volgen. RESERVEER DIRECT GRATIS JE PLEK!
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down