Affiliate Marketing Cursus; Welke keuze heb je?
18 december 2021 

Affiliate Marketing Cursus; Welke keuze heb je?

Heb je gelezen over affiliate marketing en wil je daar alles over leren? In dit blogbericht gaan we je vertellen hoe je dat het beste kan doen. Er komt veel kijken bij affiliate marketing en voor lang niet iedereen gaat alles even makkelijk. Maar door de juiste stappen te volgen in een affiliate marketing cursus gaat het je lukken.

Wellicht heb je nog niet zo lang geleden affiliate marketing ontdekt. Je weet dat je bij affiliate marketing producten verkoopt die niet van jezelf zijn. Hoe doe je dat? Je stuurt dan bezoekers van jouw website via een affiliate link op jouw website naar de website van de aanbieder van het product.

Wat gebeurt er als de aanbieder het product verkoopt? Dan ontvang jij een commissie. Je hoeft bij affiliate marketing klaarblijkelijk weinig zelf te doen om geld te verdienen. Het lijkt jou een uitstekende manier om te kunnen gaan genieten van een passief inkomen. Enthousiast geworden over deze manier om een inkomen te verwerven, besluit je om op zoek te gaan naar informatie over hoe je snel en eenvoudig met affiliate marketing kunt beginnen.

Je hebt een medium nodig

Wil je beginnen met affiliate marketing? Dan heb je een medium nodig, want er moet namelijk geklikt kunnen worden op jouw affiliate link.

Jouw affiliate link kan bijvoorbeeld staan op je Instagram-profiel, op je Facebookpagina, op banners of advertenties of gewoon op je website. Heb je een website?

Aangeraden wordt om de affiliate link dan in ieder geval op je website te plaatsen. Heb je nog geen eigen website? Een eigen website heb je in een paar klikken gemaakt.

Stel je hebt een eigen website. Het is dan van belang te zorgen voor een goede promotie van de producten, want dan krijgt je website meer bezoekers.

Jij verdient geld als die bezoekers klikken op de affiliate link en het product kopen. Je gaat natuurlijk meer verdienen als er meer bezoekers op jouw website komen.

Hoe trek je meer bezoekers? Door met regelmaat, bijvoorbeeld eenmaal per week teksten te schrijven over het product dat je op jouw website promoot.

Affiliate marketing leren met een cursus

Als je al bent begonnen met affiliate marketing maar nog niet precies weet wat je moet doen kan dat erg vervelend zijn. Je wil namelijk zo snel mogelijk naar een fulltime inkomen maar je hebt geen idee hoe je daar komt. Op het internet is veel informatie te vinden over affiliate marketing, maar om alles in de juiste volgorde bij elkaar te krijgen is vooral voor jou als beginner heel erg lastig.

Door alles zelf uit te zoeken vergeet je al snel belangrijke stappen en mis je een klein stukje van het geheel. Hierdoor kan het zo maar zijn dat het voor jou veel langer gaat duren om succesvol te worden dan wanneer je alles in de juiste volgorde zou uitvoeren. Met een affiliate marketing cursus leer je stap voor stap hoe het allemaal werkt.

Affiliate marketing is simpel

Het is redelijk eenvoudig om succesvol te worden met affiliate marketing. Je hebt namelijk alleen een website, wat tijd en inspiratie nodig om succesvol te zijn met je website.

Het enige wat je hoeft te doen is zo vaak mogelijk goede content te plaatsen op je website, en vervolgens onderaan elke blog een link te plaatsen naar het product dat je promoot. Als je dit lang genoeg volhoudt, ga je steeds meer bezoekers naar je website krijgen, steeds hogere posities in Google behalen, en ook steeds meer kliks op je affiliate link krijgen.

Zo lang dit blijft groeien komt er een keer een punt waarop affiliate kliks veranderen in verkopen. Wat je moet weten is dat het vaak lang duurt om gezien te worden. Maar als je er eenmaal doorheen bent kan het hard gaan.

Het belangrijkste doel voor beginners

Het meest belangrijk voor iedere beginnende affiliate is vooral gewoon doorgaan. Ja, je verdient in het begin helemaal geen geld en moet er wel keihard voor werken.

Maar als je doorgaat wordt alle werk dat je in het verleden hebt gedaan keihard beloond.

De meeste affiliates stoppen al voordat ze ook maar een euro verdiend hebben en zeggen vervolgens dat affiliate marketing niet werkt.

Als je echt succes wil behalen met affiliate marketing ga je net zo lang door totdat je de eerste verkoop hebt binnengehaald. De kans is groot dat er kort daarna meer verkopen gaan volgen.

Blijf erin geloven

Het kan heel moeilijk zijn om te blijven volhouden als je resultaten tegenzitten. Je hebt dan geen idee of je wel op de goede weg bent. Toch moet je in jezelf blijven geloven en gewoon elke dag of in ieder geval drie keer per week een nieuwe blog schrijven.

Elke blog is een nieuwe open deur naar je website, en je bezoekers hoeven deze alleen maar te vinden. Als dat eenmaal gebeurd is gaat het veel vaker voorkomen.

Verschillende manieren om affiliate marketing te leren

Je wilt natuurlijk snel aan de slag met het verwerven van een passief inkomen. Daarom vraag je je af hoe je affiliate marketing snel onder de knie kunt krijgen. Dat kan op diverse manieren Je kunt natuurlijk boeken lezen over affiliate marketing. Er zijn veel boeken over dit onderwerp te vinden. Het zijn vaak Engelstalige boeken.

Natuurlijk kun je ook een van de vele over affiliate marketing geschreven blogs raadplegen. Door de grote hoeveelheid blogs zie je soms door de bomen het bos niet meer.

Welke blogs helpen je echt om de juiste stappen te zetten als je wilt beginnen met affiliate marketing? Het is niet altijd gemakkelijk om blogs te vinden met bruikbare en betrouwbare informatie. Je kunt natuurlijk ook YouTubevideo's over affiliate marketing raadplegen.

Niet alle video's zijn even bruikbaar. Soms zijn het niet meer dan een soort promo video's met weinig informatie. Het is dus vaak even zoeken om goede content te vinden.

Het volgen van een affiliate marketing cursus is ongetwijfeld de beste manier om voldoende kennis te verwerven over deze marketingmethode.

Door te kiezen voor het volgen van een cursus bespaar je ongetwijfeld veel tijd. Je besteedt dan niet vele uren aan het zelf alles uitvinden over dit onderwerp, maar je leert wat affiliate marketing is van een professional met heel veel kennis over affiliate marketing.

Die professional leert jou stap voor stap hoe je deze marketingmethode kunt gebruiken om een passief inkomen te verwerven.

Zoeken naar een kwalitatief goede cursus

Je hebt besloten om een affiliate marketing cursus te gaan volgen. Natuurlijk ga je dn op zoek naar een goede cursus. Maar wat is een goede cursus? Je vindt een goede cursus door te letten op de volgende punten: Kies voor een cursus die zich duidelijk bewezen heeft.

Ga dus op zoek naar bewijzen dat het een goede cursus is. Over goede cursussen vind je op het internet positieve verhalen van gebruikers over hoe ze de cursus hebben ervaren.

Kies een specifieke cursus. Sommige cursussen over affiliate marketing zijn te breed. Je leert tijdens die cursussen alles over bijvoorbeeld de werking van internet, het hebben van een website en de verschillende social media kanalen. In die cursussen ga je niet de diepte in over het onderwerp affiliate marketing.

Vermijd cursussen met allerlei onnodige details over bijvoorbeeld de website. Kies voor een goede cursus. Dat is een cursus die je precies laat zien wat je moet doen en niet moet doen om affiliate marketing tot een succes te maken. Kies voor een cursus met ondersteuning in de praktijk.

Bij veel cursussen is dat niet het geval. Na het volgen van de cursus krijg je een diploma. Vervolgens kijkt niemand meer naar je om. Wie pas begonnen is met affiliate marketing weet soms niet of hij op de goede weg zit. Ondersteuning is dan erg belangrijk. Er zijn cursussen met een forum. Je kunt dan vragen stellen.

De vragen worden beantwoord door de maker van de cursus of door succesvolle affiliate marketeers die het leuk vinden om beginnende affiliate marketeers verder te helpen.

Natuurlijk moet de affiliate cursus die je gaat volgen een duidelijk stappenplan hebben. Je moet namelijk te weten komen wat je eerst moet doen en wat je later moet doen om affiliate marketing tot een succes te maken.

Een goed stappenplan is logisch. Het is een stappenplan waar de verschillende stappen elkaar goed opvolgen. De cursus moet up-to-date zijn, want niet verandert zo snel als het internet.

Je wilt natuurlijk volgens de laatste technieken werken. Is de cursus niet up-to-date? Dan loop je het risico dat je tijd en geld steekt in iets wat in de praktijk niet goed werkt.

Als je net begint met affiliate marketing, of van plan bent ermee te beginnen, weet je nog niet precies hoe het allemaal werkt. Zelf heb ik ervaren dat het heel lastig is om alles zelf uit te zoeken en heb ik ervoor gekozen om ook cursussen te volgen.

De belangrijkste reden om een affiliate marketing cursus te volgen is omdat je dan stap voor stap aan de slag gaat met je eerste affiliate website. Je hoeft dan niet alles zelf uit te zoeken, maar alleen na te doen wat er in de cursus verteld wordt. Over het algemeen worden mensen die een cursus volgen sneller succesvol dan mensen die geen cursus volgen.

In dit blogbericht ga ik dieper in op het volgen van een affiliate marketing cursus en vertel ik je graag waarom dat zo een goed idee is.

Waarom zou je een affiliate marketing cursus volgen?

Om snel aan  de slag te kunnen met affiliate marketing is het een goed idee om een cursus te volgen. Toen ik net begon met affiliate marketing, zocht ik eerst alles zelf uit voordat ik aan de slag ging met de affiliate marketing revolutie.

Als ik alles vooraf had geweten had ik direct een cursus gevolgd.

Vooral omdat het er gewoonweg een stuk makkelijker van wordt om succesvol te worden met affiliate marketing.

Sinds ik een cursus had gevolgd, had ik binnen een korte tijd mijn eerste commissie en wist ik precies wat ik moet doen om succesvol te worden met affiliate marketing.

Je krijgt met een cursus namelijk precies te zien welke stappen je moet zetten om zo snel mogelijk resultaat te behalen.

Als je alles voor jezelf uitzoekt via bijvoorbeeld YouTube, is het over het algemeen heel lastig om alle goede informatie bij elkaar te krijgen. Het duurt daarom vaak veel langer voordat je geld gaat verdienen met affiliate marketing als je alles zelf zou uitzoeken.

Wat zijn de voordelen van een affiliate marketing cursus?

Een van de grootste voordelen van een affiliate marketing cursus is dat je hulp krijgt van iemand die veel van affiliate marketing weet. Je hoeft daardoor niet het wiel opnieuw uit te vinden maar simpelweg te doen wat je in de cursus leert.

Een cursus is in de meeste gevallen gebaseerd op een bewezen strategie.

Dat betekent dat als jij diezelfde strategie leert, jij daar ook succesvol mee kunt worden. Op YouTube alleen is het bijna onmogelijk om een hele strategie van A tot Z te leren, omdat de mensen die het je gedeeltelijk leren je graag een cursus willen verkopen.

Dat betekent dat als jij met YouTube aan de slag gaat, er altijd een gedeelte is van de kennis die je mist. Je moet dan eerst de cursus kopen om alle informatie te krijgen.

Een ander voordeel van een affiliate marketing revolutie is dat je vragen kunt stellen. Inmiddels heb ik al 2 cursussen gevolgd en was er in beide gevallen een community bij. Dat betekent dat je kunt overleggen met andere cursisten en elkaar zo kan helpen.

Door het volgen van een affiliate marketing cursus sta je er dus niet alleen voor. Toen ik ervoor koos om eerst alles zelf te leren, had ik altijd die twijfel of er iets is dat ik nog niet wist. Pas toen ik met de cursus aan de slag ging kwam ik erachter hoe veel ik eigenlijk nog niet wist.

Affiliate Marketing Cursus volgen

Wil je ook direct de goede weg kiezen met affiliate marketing en alles in de juiste volgorde leren? Door alles in de juiste volgorde te leren vergeet je niets en is je kans op succes het grootste.

Het enige wat je moet doen is door blijven gaan en continu blijven leren. Hoe meer je weet over affiliate marketing hoe makkelijker het allemaal wordt.

Met de affiliate marketing cursus leer je alleen wat belangrijk is zodat je zo snel mogelijk je eerste commissie verdient. Ik ben blij dat ik de cursus gevolgd heb want ik weet nu dat het allemaal veel makkelijker is dan ze overal op het internet uitleggen.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende affiliate marketing cursussen te verkrijgen. De 2 cursussen waar wij goede ervaringen mee hebben zijn:

  1. De affiliate marketing revolutie → Lees Review
  2. Voor altijd vrij e-book van Robert Jansen → Lees Review
Over de schrijver
Reactie plaatsen