Affiliate marketing cursus volgen een goed idee?
23 augustus 2019 

Affiliate marketing cursus volgen een goed idee?

Als je succesvol wilt worden met affiliate marketing valt er een hoop te leren. Je kunt er dan voor kiezen om alles zelf te leren via het internet, maar je kunt er ook voor kiezen om een affiliate marketing cursus te volgen.

Waarom zou je eigenlijk een affiliate marketing cursus volgen? Wat zijn de voordelen? Welke affiliate marketing cursus is betrouwbaar? Dat lees je in dit blogbericht.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van internet marketing waarbij je producten promoot van andere mensen.

Steeds meer bedrijven bieden affiliates de mogelijkheid om producten uit hun bedrijf te promoten.

Een van de grootste redenen hiervoor is dat de eigenaar van een bedrijf de affiliate alleen maar hoeft te betalen als hij daadwerkelijk resultaten behaald. Dat maakt het een win win situatie.

Je kunt affiliate marketing op heel veel verschillende manieren toepassen. Toch is het verstandig om te gaan voor één strategie en je daar voor de lange termijn aan te houden.

Het is daarbij wel belangrijk dat je kiest voor een methode die bewezen is en daadwerkelijk werkt.

Wat is online marketing

Er zijn op het internet namelijk ook genoeg methoden te vinden die in werkelijkheid helemaal niet werken en alleen de eigenaar van de cursus rijk maken.

De methode waar we het hier over gaan hebben is een bewezen methode en heeft al veel mensen geholpen om geld te verdienen op het internet.

Ook ik heb in het verleden deze cursus gevolgd en verdien nu geld met affiliate marketing. Daarom durf ik deze cursus met plezier aan je voor te stellen.

Waarom zou je een affiliate marketing cursus volgen?

Een van de belangrijkste redenen om een affiliate marketing cursus te volgen is dat je stap voor stap leert hoe affiliate marketing werkt en hoe je het toepast.

Veel beginners die voor het eerst lezen over affiliate marketing proberen allerlei methoden die ze vinden op het internet. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Links delen op social media
  • reageren met je affiliate link in comments van andere blogs
  • Reageren op Youtube video's van andere mensen met je link

Het is goed om te weten dat deze methoden over het algemeen niet werken. Daarbij baseer je je affiliate marketing resultaten op geluk. Je plaats je links overal op het internet en hoopt dan dat er iemand op klikt.

Het is ook goed om te weten dat de meeste mensen op het internet niet kopen bij de eerste kennismaking. Meestal zijn er 3 tot 6 interacties nodig voordat iemand je genoeg vertrouwd om geld te betalen.

website teksten laten schrijven

Daarom is het een goed idee om een bewezen strategie te gebruiken zodat je daadwerkelijk een business kunt opbouwen.

Om succesvol te worden met affiliate marketing moet jij waarde leveren aan je potentiële klanten. Als je dit doet, bouw je aan een vertrouwensband en zal je daar op den duur voor beloond worden.

Affiliate marketing is een lange termijn proces en het kan soms heel lang duren voordat je eindelijk wat resultaat ziet van je harde werk.

Waarom het 90% van de beginners niet lukt

Dagelijks zijn er veel beginners die starten met affiliate marketing. Toch is er slechts maar een klein percentage die daadwerkelijk succesvol wordt met affiliate marketing. Dat heeft een aantal redenen.

Het duurt te lang

Een van de grootste redenen waarom veel beginnende affiliates nooit een commissie zullen verdienen is omdat ze denken dat je met affiliate marketing binnen één week al rijk wordt.

Om succesvol te worden met affiliate marketing moet je veel werk doen in het begin. Als je online business eenmaal loopt en je hebt al aardig wat bezoekers naar je website, kun je ervoor kiezen om wat minder te werken.

Het kan zomaar een jaar duren voordat je geld gaat verdienen met affiliate marketing. Het ligt er ook maar net aan hoe veel werk jij doet voor je business.

De meeste beginners hebben hier geen geduld voor en geven al op voordat ze ook maar één commissie hebben verdiend.

Ze geloven er niet in

Een andere reden waarom het niet lukt om geld te verdienen met affiliate marketing is omdat je als beginner nog niet echt gelooft dat het mogelijk is om geld te verdienen.

Pas als je je eerste commissie hebt verdiend geloof je echt dat je geld kunt verdienen op het internet. Als je dan al afhaakt voordat je een commissie hebt verdiend, wordt je nooit succesvol.

Het is daarom goed om te weten dat er echt heel veel affiliates zijn die veel geld verdienen met affiliate marketing. Uiteraard is dit niet in een paar weken gelukt. Hiervoor hebben ze jaren aan hun business gewerkt en blijven ze continu bezig om de website bij te houden.

Bekijk hier een video over wat affiliates verdienen die een product van Jacko Meijaard promoten:

Zoals je ziet valt er dus veel geld te verdienen met affiliate marketing. Je moet er het geduld voor hebben en ervoor willen werken.

Steeds iets nieuws proberen

Nog een reden waarom heel veel affiliates nooit geld zullen verdienen is doordat ze steeds overstappen naar een nieuwe strategie.

Om succesvol te worden met affiliate marketing is het belangrijk dat je één strategie volgt en hier ook mee door blijft gaan totdat je geld verdient.

Een goede strategie zorgt ervoor dat je niet hoeft te twijfelen of je wel goed bezig bent, waardoor je sneller je eerste commissie verdient.

Hoe kun je dan wel succesvol worden?

Naast het hebben van een goede strategie is het ook belangrijk om vooral lange termijn te denken. Het is namelijk veel moeilijker om van 0 naar 100 euro in de maand te gaan dan van 100 naar 1000.

Hier legt Jacko Meijaard van de affiliate marketing revolutie het ook uit:

Dat komt omdat je in het begin nog niet helemaal snapt hoe affiliate marketing werkt en vooral nog in de ontdekkingsfase zit. Ook durven de meeste beginners niet te investeren in de juiste tools

Daarnaast is het ook belangrijk dat je eerst aan de slag gaat met één project. Heel veel beginners stappen al snel over naar meerdere projecten waardoor ze van alles eigenlijk net te weinig doen.

Daarom raad ik je aan om een bewezen strategie te kiezen, daar een cursus voor te volgen en vervolgens één project (website) te beginnen totdat je geld verdient.

Daarna kun je ervoor kiezen om je eerste project verder uit te bouwen, of er een tweede project bij te beginnen.

Het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat als je een tweede project start, je nu twee keer zo veel werk hebt om te doen.

Welke cursus is het beste om te volgen?

Er zijn meer dan 100 cursussen over affiliate marketing te vinden op het internet. Iedere cursus heeft zo een eigen strategie.

Zelf heb ik in het verleden de affiliate marketing revolutie gevolgd. Dit is een Nederlandse affiliate marketing cursus die gegeven wordt door Jacko Meijaard.

Dankzij deze cursus verdien ik nu geld met affiliate marketing en raad ik deze cursus met veel plezier aan.

Bekijk hier de video waarin ik uitleg wat je leert in de affiliate marketing revolutie:

Klik hier voor meer informatie over de cursus >>

Zoals je ziet leer je in de cursus stap voor stap wat er voor nodig is om succesvol te worden met affiliate marketing.  In principe is affiliate marketing niet moeilijk, als je maar goed snapt wat de bedoeling is.

In het begin gaat alles heel langzaam, maar als je eenmaal doorhebt hoe het spelletje werkt, gaat het steeds sneller. Uiteindelijk zal er een moment komen waarop je kunt leven van je affiliate marketing inkomsten.

Als je maar doorgaat.

Starten met affiliate marketing

Als je wilt starten met affiliate marketing heb je een website nodig. Je kunt ervoor kiezen om de website zelf te maken aan de hand van de cursus, maar je kunt ook een website laten maken door ons.

Als je website eenmaal online is en helemaal klaar is voor gebruik, kun je aan de slag gaan met het publiceren van content.

Content is belangrijk omdat je hiermee zorgt dat er bezoekers naar je website komen. In het begin zal er niemand naar je website komen en lijkt het net alsof je alles voor niets doet..

Hoe wordt een online bedrijf gevonden op het internet

Maar als je lang genoeg doorgaat met het publiceren van content zal je merken dat er steeds meer bezoekers naar je website komen.

Het is vooral belangrijk om te onthouden dat alle werk dat je nu doet, jou in de toekomst mogelijk zal voorzien van inkomsten.

Denk dus niet alleen maar op korte termijn, maar denk met alles wat je doet voor je website aan de toekomst.

Extra tip:

Veel beginnende affiliates slaan de module van email marketing in de affiliate marketing revolutie over. Ze willen geen geld investeren in een email marketing provider en denken dat het niet zo belangrijk is.

Toch is het een goed idee om te weten dat de grote affiliates het meeste geld verdienen met een email lijst.

Daarom raad ik je aan wel die investering te doen in een email marketing provider.

Voor slechts €13,- euro per maand kun je al beginnen bij Getresponse. Ook krijg je via deze link de eerste 30 dagen gratis toegang.

Teksten laten schrijven? Klik hier >>

Over de schrijver
Wij zijn Writgo.nl. We zijn een team van gepassioneerde schrijvers en helpen andere online bedrijven meer resultaat behalen op het internet. Hoewel we voor vrijwel alle soorten online bedrijven content schrijven, ligt onze focus op affiliate marketing. Bij Writgo.nl zijn we allemaal bekend met affiliate marketing en weten we daarom ook precies welke content een affiliate website nodig heeft. Daarnaast schrijven we ook steeds meer content voor andere soorten bedrijven, webshops en zelfs bol.com verkopers. In de blogberichten op onze website lees je alles over hoe jij geld kunt verdienen op het internet. Zelf zijn we actief bezig met verschillende vormen van online geld verdienen en zorgen we er zo voor dat we binnen Writgo.nl. Verschillende inkomstenbronnen opbouwen. Met onze blogs helpen we je jou dat ook bereiken. De beste manier om te beginnen met online geld verdienen is toch echt wel affiliate marketing. Ik raad je daarom ook zeker aan om De Affiliate Marketing Revolutie te volgen. Klik hier om naar de kortingspagina te gaan. Hier krijg je echt al heel veel goede informatie over hoe jij kunt beginnen met Affiliate Marketing. Daarnaast is het ook een Absolute aanrader om de Affiliate Marketing Webinar van Corné Marchand en Robert Jansen GRATIS te volgen. RESERVEER DIRECT GRATIS JE PLEK!
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down