Affiliate Marketing Via Coolblue; Zo werkt het

Affiliate Marketing Via Coolblue

Wil jij affiliate marketing met Coolblue doen? Coolblue is een online retailer en heeft het white label affiliate netwerk van Performance Horizon geadopteerd. Nu kunnen zij hun eigen affiliate programma opzetten.

Het eerdere opgezette affiliate programma blijft nog een tijdje actief, maar zal daarna overgaan naar dat van Performance Horizon. De retailer hooft nu zij het programma volledig in eigen beheer heeft dat de monitoring van campagnes verbeteren.

Ook hoopt men de resultaten samen met de partners te optimaliseren. De technologie van het programma zorgt voor  flexibiliteit in commissies en promotiemateriaal en is het keuren van order verder geautomatiseerd.

Het is natuurlijk geweldig dat Coolblue dit programma heeft geadopteerd. Ook is het mooi dat de mogelijkheden nu zijn uitgebreid en de technologie is verbeterd. Maar hoe werkt het programma bij Coolblue nu precies? Hoe meld je jezelf aan? Hoe kan je er geld mee verdienen. Het zijn allemaal van die kleine dingen die we in dit artikel verder gaan bespreken.

Hoe werkt het affiliate programma van Coolblue?

Voordat je aan de slag gaat moet je natuurlijk wel weten hoe het affiliate programma bij Coolblue werkt. Bij Coolblue geloven ze in specialisme en service. Dit is ook iets wat ze met hun eigen webshop dragen. Daarom willen ze ook een sterk affiliate programma hanteren. Hierbij willen ze een langdurige relatie opbouwen met jou als affiliate partner. Het gaat als volgt te werk:

  1. Je promoot Coolblue op je website
  2. Bezoeker klikt door naar Coolblue
  3. Plaatst een order bij Coolblue
  4. Order wordt real-time geregistreerd in Partnerize
  5. Partner Ze betaalt de commissie uit

Als je aan de slag gaat met affiliate marketing is het natuurlijk belangrijk om je aan te melden bij een affiliate netwerk. Een van die affiliate netwerken is Coolblue.

Om je aan te melden bij Coolblue kun je dat doen via hun website. Nadat je bent aangemeld heb je direct toegang tot het promoten van alle producten uit de webshop. Voor het promoten van de producten bij Coolblue heb je dan ook diverse mogelijkheden. Die licht ik verder toe in dit artikel.

Voordelen

Alles heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen. Coolblue biedt veel voordelen met haar affiliate programma. Hieronder beschrijven we dit even voor je. Indien je meedoet aan het affiliate programma van Coolblue ontvang je scherpe vergoedingen tot wel 10%.

Het kan dus al aardig in zijn voordeel oplopen. Daarnaast krijg je toegang tot al het promotiemateriaal van Coolblue.

Dat is natuurlijk erg fijn, want zo heb je volop kans op extra te ondernemen en in te zetten. Je wilt natuurlijk dat het affiliate programma aanslaat en jou ook wat brengt. Dus dan is dit natuurlijk nooit.

Daarnaast mag je een uitgebreid assortiment van Coolblue verwachten. Dit is natuurlijk ook in jouw voordeel omdat je de klant meer kunt bieden.

Commissies

De commissies die je ontvangt is echt afhankelijk per productgroep. Zo ontvang je voor de een een iets hogere commissie dan voor de andere. Het is wel zo te stellen dat de commissie tussen de 1 en 10% ligt. 

Je kunt het zo gek niet bedenken of je krijgt er nog een commissie voor. Ook niet zo raar want Coolblue heeft echt een groter assortiment dan je zult denken.
Dit is, maar echt een hele kleine greep uit alle productgroepen. Er zijn er echt nog veel meer. Dit is gewoon om je even een inzicht te geven in wat je aan commissies kunt verwachten en hoe het in elkaar steekt.

Extra informatie over affiliate marketing bij Coolblue!

We kunnen natuurlijk een artikel van heel veel pagina’s gaan schrijven over affiliate marketing bij Coolblue. Echter is dat natuurlijk niet de bedoeling, want dan zie je door de bomen en bos niet meer.

Bovendien kan Coolblue natuurlijk alles het beste zelf vertellen. Wij informeren je alvast een beetje en maken je warm voor dit geweldige affiliate programma. Natuurlijk zijn er nog veel vragen die je zult hebben.

We verwijzen je natuurlijk door naar de website van Coolblue daar vindt je echt alles over dit programma. Ze hebben zelfs echt hele uitgebreide handleidingen die je kunt downloaden. Daarom is dit programma ook zo betrouwbaar en fijn om mee te werken.

Om je meer uitleg te kunnen geven hebben we wat algemene vragen over het programma geselecteerd en behandelen wij die nog in dit artikel. Dit geeft je net die extra informatie.

Wat is Partnerize?

Partner Ze is een systeem waar Coolblue gebruik van maakt om clicks, sales en commissie te kunnen registreren. Je kunt dit ook zelf doen door je aan te melden. Via dit systeem kan je heel gemakkelijk het promotiemateriaal downloaden en op de voet volgen wat je resultaten zijn.

Moet ik ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel?

Je hoeft in principe niet ingeschreven te staan bij de kamer van koophandel. Alleen bij grote affiliate inkomsten moet je aangemeld bij de Kamer van Koophandel zijn.

Heb je een website nodig om je aan te melden?

Ja. Om je aan te kunnen melden voor het affiliate programma van Coolblue heb je een website nodig.

Dit is omdat Coolblue aan online affiliate marketing doen. Als je geen website hebt dan heeft het ook geen zin en dan werkt het programma niet.

Het is dus allereerst heel belangrijk dat je een goede overzichtelijke website hebt. Je hebt dus zeker een website, app of social account nodig.

Mag je jezelf met jouw persoonlijke Facebook, Instagram- of Twitter-account aanmelden?

Indien jij hen kan overtuigen over de manier waarop je jouw promotie gaat uitvoeren wil Coolblue altijd naar deze optie kijken.

Het is een bedrijf dat uitdagingen niet uit de weg gaat en zeker hiervoor open staat.

Wanneer wordt je aanmelding afgewezen?

Iets wordt nooit meteen goedgekeurd. Dat is echt nergens. Er kunnen echt verschillende redenen zijn waarom een aanmelding wordt afgewezen.

Je krijgt altijd een mail waarin staat waarom je bent afgewezen. Dit zijn wel de meest voorkomende redenen, maar waarschijnlijk sluit dat wel bij jouw reden aan. Indien je het er niet mee eens bent kun je altijd contact met ze opnemen en dan kijken ze naar een oplossing.

De beste methode om affiliate marketing te doen via Coolblue

De beste methode om commissies met affiliate marketing en Coolblue te verdienen is om een categorie uit te kiezen en daar een website omheen te bouwen. Vervolgens geef je heel veel waardevolle informatie over de producten in die categorie om bezoekers naar je website te krijgen.

Onderaan elke tekst die je schrijft plaats je dan een link naar het product of de categorie. Wil jij precies leren hoe dat moet en direct starten? Klik dan op de onderstaande link.

Conclusie

Wil jij geld gaan verdienen met affiliate marketing? Dan is Coolblue.nl daar een goede partner voor. Naast Coolblue zijn er nog veel meer affiliate partners waarvoor jij je kunt aanmelden zoals Bol.com of Paypro.nl.

Wil je snel succesvol worden met affiliate marketing en met succes affiliate producten van Coolblue gaan promoten? Lees dan eens mijn review over de affiliate marketing revolutie en het Voor Altijd Vrij boek van Robert Jansen.

De Affiliate Marketing Revolutie is een cursus die je leert hoe je een succesvolle website maakt voor affiliate marketing en het voor altijd vrij boek van Robert Jansen, laat je lezen hoe jij succesvol kunt worden op het internet.

Vergelijkbare berichten