Ben je op zoek naar mogelijkheden om een online business te starten? Gaat jouw voorkeur daarbij uit naar een verdienmodel zonder al te veel risico? Wil je ondertussen wel profiteren van de grenzeloze mogelijkheden? Dan kan je eigenlijk maar één juiste keuze maken; met affiliate marketing aan de slag gaan.

In dit artikel bespreken wij graag hoe je met jouw eigen affiliate marketing business kunt starten. We bespreken allereerst wat de redenen zijn om hiermee te starten, waarna we ook uitleggen wat je hier voor nodig hebt. Vervolgens vind je nog een kort stappenplan met daarin enkele stappen die je uit dient te voeren.

Na het lezen van dit artikel kan je eigenlijk direct aan de slag gaan. Is het aan te raden om per direct te starten met jouw eigen Affiliate Marketing business? Ja, dat is zonder enige twijfel aan te raden. Persoonlijk hebben wij óók goede ervaringen met affiliate marketing; des te meer reden voor ons om jou hier uitgebreid over te informeren.

Waarom starten met affiliate marketing?

De maatschappij waarin wij leven, is behoorlijk dynamisch en tumultueus te noemen. Dit komt onder meer doordat onwijs veel zaken via het internet verlopen. Weinig dingen zijn zo aan veranderingen onderhevig als het internet. Desalniettemin biedt het internet onwijs véél mogelijkheden; het is niet voor niets dat veel digitale ondernemers met hun eigen onderneming starten.

Via het internet kan je namelijk laagdrempelig met jouw eigen business starten. Dat is zéker het geval als je met affiliate marketing aan de slag gaat. Met deze vorm van online marketing loop je niet al te veel risico’s, terwijl de verdiensten wel onwijs hoog op kunnen lopen. Daarnaast heb je dus ook niet al te veel startkapitaal nodig. Enfin, we hebben nu al direct enkele redenen verklapt waarom het aan te raden is om met affiliate marketing aan de slag te gaan.

Laten we aftrappen met het minieme startkapitaal. Als je met affiliate marketing aan de slag gaat, heb je eigenlijk drie dingen nodig: veel tijd, een domeinnaam en een hostingpakket. Voor de domeinnaam betaal je enkele euro’s en dat geldt ook voor het hostingpakket. Met een totale investering van een paar euro kan je dus al starten met jouw eigen affiliate marketing website. Dit minieme benodigde startkapitaal maakt het zeer interessant om hier direct mee te starten.

Daarbij liggen de mogelijkheden ook aan jouw voeten. Meerdere affiliate marketeers zijn onwijs succesvol en leven tegenwoordig in financiële vrijheid. Zij verdienen bakken met geld, terwijl zij volledig zelf bepalen hoe zij hun tijd besteden. Willen zij graag een weekje op vakantie? Geen probleem; zij nemen gewoon hun laptop mee en werken – indien gewenst – ook geven vanaf hun vakantieadres door.

In onze ogen staan de mogelijkheden níet in verhouding met het benodigde startkapitaal. Je hebt dus slechts enkele euro’s nodig om met affiliate marketing starten, waarna je honderden tot duizenden euro’s per maand kunt gaan verdienen. Neem bijvoorbeeld het verhaal van Jacko Meijaard; hij begon met een kleine affiliate website, wist verder en verder te groeien en verdient nu meer dan 10.000 euro per maand.

Daarbij is het ook goed om te weten dat je heel veel kunt gaan automatiseren. Als je eenmaal de succesformule voor jezelf hebt weten te vinden, kan je dus makkelijk opschalen. Stel dat je met affiliate website A na een lange tijd hard werken zo’n 600 euro aan commissies per maand opstrijkt. Je besluit om ook website B en website C op te gaan zetten, waarbij je dezelfde succesformule toe gaat passen als op website A. Dan verdien je – mogelijk – binnen de kortste keren 3 x 600 euro per maand. Je weet dan met drie websites dus al bijna 2000 euro per maand te verdienen.

Ontwikkel meer en meer websites, boor allerlei nieuwe mogelijkheden aan en geniet daarmee op den duur van passief inkomen. De wereld ligt aan jouw voeten bij affiliate marketing; profiteer daar dus optimaal van.

Ondertussen kan je volledig zelf bepalen waar en wanneer je werkt. Je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen en je hebt nergens rekening mee te houden. Het enige wat je nodig hebt, is een werkende laptop en een werkende internetverbinding. Dat vind je ongetwijfeld ook wel op één van de stranden in Portugal of in Kroatië. In die prachtige landen kan je dus van het goede leven genieten, terwijl je alsnog geld weet te verdienen.

Tijdens jouw affiliate marketing business heb je nooit te maken met veel risico. Je hoeft namelijk geen personeel te hebben, je hoeft geen voorraad aan te houden en je hoeft geen duur kantoorpand te huren. Ook hierbij geldt weer dat je continue twee dingen nodig hebt: een werkende laptop en een werkende internetverbinding.

Aan de ene kant biedt affiliate marketing dus onwijs veel mogelijkheden, terwijl je aan de andere kant geen risico loopt. Al met al is affiliate marketing dus een risicoloze manier om een passief inkomen op te gaan bouwen. Direct aan de slag? Ontvang 84% korting op de Affiliate Marketing Revolutie. Hierin leer je stap voor stap om je eigen affiliate website te maken.

 

Wat heb je nodig om met jouw affiliate marketing business te kunnen starten?

Klinken bovenstaande voordelen bij jou als muziek in de oren? Zou jij ook dolgraag een passief inkomen op willen gaan bouwen? Je kunt daar vandaag al mee gaan beginnen! In dit artikel vertellen we je namelijk graag wat je nodig hebt om met jouw eigen affiliate marketing business te starten.

Allereerst heb je een goed idee nodig. De concurrentie op het internet, en in de wereld van affiliate marketing, is vrij hevig te noemen. Je moet de concurrentie aangaan met grote partijen, maar je moet ook de concurrentie aangaan met allerlei digitale ondernemers. Je gaat daarom niet al te snel heel succesvol zijn in verzadigde markten; dat zijn markten waarin al al veel partijen actief zijn.

Waarin je dan wel succesvol kunt zijn? In de onverzadigde markten; dat zijn de markten waarin relatief weinig concurrentie te vinden is. In de wereld van affiliate marketing worden deze markten ook wel aangeduid als ‘niches’.  In een niche is het ‘makkelijker’ om succesvol te zijn dan in een verzadigde markt. Onthoud dat goed en probeer op basis hiervan een goed idee te bedenken. Durf out-of-the-box te denken en probeer iets te vinden waar je zelf ook een passie voor hebt.

Denk je een goed idee te hebben? Dan kan je als eerste een domeinnaam gaan registeren. Een domeinnaam is eigenlijk de naam van de website; de domeinnaam van deze website is bijvoorbeeld www.writgo.nl. Bij het bepalen van een domeinnaam moet je twee dingen proberen te bereiken:

  • De domeinnaam moet de lading van de website heel goed dekken. Als een bezoeker de naam van jouw affiliate website ziet, moet hij/zij eigenlijk direct een indruk hebben van de producten/diensten jij promoot.
  • De domeinnaam moet zo kort mogelijk zijn. Korte domeinnamen zijn namelijk sneller te typen en worden ook makkelijker/beter onthouden.

Heb je eenmaal een pakkende domeinnaam gevonden? Dan moet je uiteraard wel nog even checken of deze domeinnaam nog vrij is. Mocht dat het geval zijn, kan je de domeinnaam direct registreren. Dit kun je doen via bijvoorbeeld Neostrada of Vimexx.

Via dergelijke partijen kan je óók direct het hostingpakket regelen. In eerste instantie kan je voor het meest basic hostingpakket kiezen (meest voordelig). Mocht je het direct goed willen doen, kan je ook voor een uitgebreider hostingpakket kiezen. Daarmee speel je direct in op de groei die je – hopelijk – door gaat maken met jouw affiliate website.

Heb je de domeinnaam en de hosting geregeld? Dan kna je eigenlijk direct starten met het maken van jouw affiliate website. Het maken van een dergelijke website is tegenwoordig eigenlijk een koud kunstje. Met behulp van WordPress – en allerlei tutorials op het internet – heb je hier namelijk géén technische kennis voor nodig.

Hoe kan je een affiliate website zelf maken?

Eén van de voordelen van affiliate marketing is dat je nagenoeg geen startkapitaal nodig hebt. Dat is zéker het geval als je ervoor kiest om de affiliate website zelf te gaan maken. Dankzij WordPress en allerlei plugins is dit eigenlijk niet al te lastig meer.

Wel is het verstandig om goed jouw tijd hier voor uit te trekken. De website moet namelijk volledig naar wens zijn, de website moet snel zijn en de website moet technisch ook in orde zijn. Let daarnaast goed op de uitstraling van de website, op de veiligheid van de website en op het gebruiksgemak van de website.

Onderaan de streep wil je immers dat jouw bezoekers met veel plezier op jouw affiliate website rond gaan surfen!

Installeer direct WordPress op jouw website, kies het gewenste thema en ga zelf puzzelen. Door simpelweg te experimenteren, kun je uiteindelijk de gewenste website volledig ontwikkelen. Blijf de website bijschaven en maak de website daarom volledig naar jouw eigen wens. Uiteindelijk moet je hier de nodige tijd voor uit trekken, maar daarmee weet je dus zeker veel geld te besparen.

Hoe kan je succesvol met jouw affiliate business starten?

Zo, je weet nu precies wat je nodig hebt om jouw eigen affiliate business te starten. Lijkt het jou wel wat om hiermee aan de slag te gaan? Dan is het ongetwijfeld wenselijk dat je zo snel mogelijk veel geld gaat verdienen. Het is daarbij goed om te weten dat je bij affiliate marketing wel altijd een relatief lange aanloopperiode hebt. In de meeste gevallen ga je pas na enkele maanden geld verdienen met affiliate marketing.

Hoe je nou succesvol jouw affiliate business kunt starten? Dat doe je onder meer door veel aandacht te besteden aan zoekmachine optimalisatie. Het is namelijk wenselijk dat jouw website zo hoog mogelijk in Google tevoorschijn komt. Mocht je dat voor elkaar krijgen, weet je meer en meer organische bezoekers te trekken.

Ondertussen kan je ook met social media marketing en advertenties aan de slag gaan. Ook daarmee kan je flink aan de naamsbekendheid van jouw website werken én dus meer en meer bezoekers aantrekken. Zoekmachine optimalisatie + verschillende vormen van online marketing zijn uiteindelijk van doorslaggevend belang voor jouw affiliate business.

Daarbij willen wij je ook op het hart drukken dat je héél hard moet werken. Slapend rijk worden is simpelweg niet mogelijk in de wereld van affiliate marketing. Als jij niet onwijs veel inzet toont, doen jouw concurrenten dan wel. Jouw concurrenten streven je daardoor ver vooruit en nemen daarmee uiteindelijk de toppositie in. Zij gaan er dus met het geld vandoor, terwijl al jouw werk eigenlijk voor niks geweest is.

Behoud in ieder geval altijd je geduld, werk onwijs hard en toon veel doorzettingsvermogen. Mocht je dit voor een langere tijd vol weten te houden, kan je absoluut na enkele maanden (veel) geld gaan verdienen. Onthoud in ieder geval dat dit altijd een kwestie van een lange adem is. Mocht je na 2 á 3 maanden nog niet het gewenste resultaat hebben, hoef je je echt nergens zorgen over te maken. De aanloopperiode bij affiliate marketing is simpelweg behoorlijk lang.

Loopt jouw eerste affiliate website uiteindelijk vrij goed? Dan is het relatief makkelijk om op te gaan schalen. Die ene affiliate website die nu winstgevend is, kan je makkelijk uit gaan breiden. Je kunt die website zelf uitbreiden, maar je kunt ook besluiten om méér affiliate websites op te gaan starten. Des te meer succesvolle affiliate websites je op weet te starten, des te meer geld je uiteindelijk kunt gaan verdienen.

Slotwoord

Wat heb je nodig om een affiliate business te starten? Alles valt of staat met een goed idee en met voldoende doorzettingsvermogen. Met affiliate marketing ga je absoluut niet slapend rijk worden; ook bij dit zeer lucratieve verdienmodel is het een kwestie van hard werken en veel doorzettingsvermogen tonen. Mocht je dat voor elkaar krijgen, ligt de (digitale) wereld aan jouw voeten. Mogelijk ben óók jij in staat om in de nabije toekomst van financiële vrijheid te gaan genieten; veel succes met jouw affiliate business! Heb je geen idee waar je het beste kunt beginnen, maar wil je wel zo snel mogelijk resultaat? Dan raad ik je absoluut aan eens naar de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard te kijken. Hier leer je stap voor stap je eigen online affiliate marketing business opzettenKlik hier voor een gratis video over de Affiliate Marketing Revolutie >