arrow_drop_up arrow_drop_down
Affiliate marketing boekhouding

Affiliate marketing boekhouding

Als je met affiliate marketing begint hoef je daar in het begin nog niet echt een boekhouding voor te bewaren. In het begin ga je namelijk niet verdienen. Zodra je wel geld gaat verdienen is het wel handig om alvast te beginnen met je boekhouding verzamelen. Dit kun je heel gemakkelijk online doen met een online boekhoud programma.

Affiliate marketing en boekhouding

Als je nog niet zo veel verdient met affiliate marketing is het helemaal geen probleem als je geen boekhouding bijhoudt. Maar als je veel gaat verdienen wordt je volgens de kamer van koophandel en de belastingdienst gezien als een ondernemer. Dat betekent ook dat je je moet gaan inschrijven bij de kamer van koophandel.

Als je dat hebt gedaan ben je elk kwartaal verplicht om btw aangifte te doen. Zoals je waarschijnlijk al wist zijn affiliate inkomsten altijd bruto en gaat er nog een gedeelte van naar de belasting.

Daarvoor moet je je boekhouding bijhouden, zodat je aan de belastingdienst kan aantonen hoe veel geld je hebt verdiend met affiliate marketing en hoe veel btw en inkomsten belasting je daarover moet betalen.

Direct btw wegleggen

Als je gaat beginnen met affiliate marketing verdien je waarschijnlijk nog niets. Als tip wil ik je meegeven om direct 21% btw weg te leggen als je daadwerkelijk wat gaat verdienen. Het is namelijk mogelijk dat je later nog een gedeelte aan de belasting moet betalen. Dan is het natuurlijk wel handig dat het geld er gewoon nog is.

Als vuistregel kun je aanhouden dat je gewoon standaard 30% van al je omzet weglegt. Zo heb je genoeg geld achter de hand voor als je btw moet afdragen aan de belastingdienst, of als je een bedrag moet betalen aan de inkomsten belasting.

Als je zelf niet goed weet hoe het allemaal werkt, en je begint al redelijk wat geld te verdienen, kan het verstandig zijn om een boekhouder in te schakelen. Een boekhouder heeft vaak meer verstand van belastingen waardoor je dan optimaal kan profiteren van alle ondernemersvoordelen die er zijn.

Affiliate marketing tips om zo snel mogelijk te verdienen

De meeste beginnende affiliates beginnen met goede hoop aan affiliate marketing. Maar als het dan te lang duurt voordat ze eindelijk geld gaan verdienen, stoppen ze er weer mee. Met de onderstaande tips ga jij wel succesvol worden met affiliate marketing.

Tip 1: Ga voor de lange termijn

Affiliate marketing is een lange termijn spel. Hoe langer je bezig bent met je website hoe meer bezoekers je uiteindelijk naar je website krijgt. Al deze bezoekers zijn geïnteresseerd in wat jij te melden hebt.

Dat betekent ook dat je telkens meer kans krijgt om een verkoop te realiseren. Als je dan steeds meer geld gaat verdienen kun je je inschrijven bij de kvk.

Tip 2: Doe meer dan je concurrenten

Heel veel beginnende affiliates gaan alleen maar voor het minimale. Als er wordt gesteld dat je minimaal 1 keer per week een blogbericht van 1000 woorden schrijft. Doen ze niets meer en soms zelfs minder.

Om succesvol te worden met affiliate marketing moet je er 100% voor gaan. Probeer daarom twee, drie of vier keer per week een nieuw bericht te plaatsen en je zal zien dat het allemaal een stuk sneller gaat.

Tip 3:  duizend woorden is niet verplicht

Heel veel beginners kiezen ervoor om precies 1000 woorden te schrijven. Maar als je goede content schrijft kun je ook goede posities halen met een blogbericht van 600 tot 800 woorden. Je hoeft niet altijd precies 1000 woorden te schrijven.

Zorg er gewoon voor dat je goede content schrijft, waar je bezoekers ook echt wat aan hebben.

Welk boekhoudprogramma voor affiliate marketing?

Zelf gebruik ik voor mijn affiliate marketing inkomsten vanaf het begin al de boekhouding van Moneybird. Hiermee is het namelijk heel makkelijk om je bankrekening te koppelen en transacties automatisch in te laden.

Wat ook een heel groot voordeel is, is dat het programma heel overzichtelijk is. Hierdoor zie je in een oogopslag hoe je ervoor staat. Ook kun je met een druk op de knop je btw aangifte gegevens tevoorschijn halen, zodat je makkelijk btw aangifte kan doen. Bekijk hier de pagina van Moneybird.

 

Affiliate marketing cursus

Wil je geld verdienen met affiliate marketing maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan is het een goed idee om een affiliate marketing cursus te volgen. Er is eigenlijk maar een goede cursus in het Nederlands en dat is de affiliate marketing revolutie van Jacko Meijaard. Hij is een van de succesvolste affiliates in Nederland en doet goed zijn best om jou te leren hoe het allemaal werkt in een video cursus.

Jacko is helemaal bij 0 begonnen en verdient nu meer dan 10.000 euro in de maand. Ook heeft hij van zijn affiliate inkomsten al een mooie BMW kunnen kopen en een vrijstaand huis.

Lees hier hoe het allemaal begonnen is en hoe jij dat ook kan doen.

 

 

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen