Wat is het beste affiliate marketing boek om te lezen?


Wil jij ook genieten van een passief inkomen? Wil je graag je eigen werktijden bepalen? Wil je graag overal ter wereld met je werk bezig kunnen zijn? En wil je behoorlijk succesvol en rijk worden? Dan kan je prima met affiliate marketing aan de slag gaan. In de afgelopen jaren is deze vorm van online marketing steeds populairder geworden; dat is uiteraard niet zonder reden.

Het is goed om te weten dat er tegenwoordig meerdere manieren zijn om via digitale kanalen je geld te verdienen. Je kunt je eigen webshop starten, je kunt online cursussen gaan verkopen, je kunt je eigen online trainingen gaan ontwikkelen en je kunt met affiliate marketing aan de slag gaan. Waarom affiliate marketing zo populair is? Dat heeft met meerdere voordelen te maken.

Een van de belangrijkste voordelen is dat je behoorlijk veel geld met affiliate marketing kunt verdienen. Het is namelijk relatief simpel om je werkzaamheden op te schalen en uit te breiden. Daarnaast loop je weinig tot geen risico. Je hebt namelijk geen eigen voorraad, je hoeft geen duur bedrijfspand te huren en je hoeft niet met dure marketingplannen aan de slag te gaan. Nee, je bent vanuit je eigen huis bezig met onwijs leuke projecten waar je volledig zelf zeggenschap over hebt.

Een voordeel van affiliate marketing is dan ook in de vrijheid terug te vinden. Je bepaalt zelf welke producten je gaat promoten, je bepaalt wanneer je werkt en je bepaalt vanaf welke locatie je werkt. Wil je graag een reis naar Amerika, Thailand of Portugal maken? Vanuit alle landen ter wereld kan je met affiliate marketing aan de slag gaan. Het enige wat je nodig hebt, is een laptop en een internetverbinding.

Om het nog interessanter te maken; voor affiliate marketing heb je nagenoeg geen startkapitaal nodig. Je hebt eigenlijk alleen een domeinnaam, een hosting en een goed idee nodig. De concurrentie is hevig, dus je moet wel goed weten waar je mee bezig bent. Wil jij graag meer kennis over affiliate marketing op gaan doen? Dan heb je daar grofweg drie mogelijkheden voor:

  • Op het internet is veel informatie over affiliate marketing te vinden
  • Je kunt de Affiliate Marketing Revolutie cursus online volgen
  • Je kunt een affiliate marketing boek bestellen

In dit artikel leg ik de focus op de laatst genoemde mogelijkheid; het boek. Is het aan te raden om een boek over affiliate marketing te lezen? Waar moet dit boek dan aan voldoen? En wat zijn de beste affiliate marketing boeken? Op al die vragen vind je een antwoord in dit uitgebreide artikel.

Is het aan te raden om een affiliate marketing boek te lezen?

Zoals je hierboven gelezen hebt, zijn er meerdere mogelijkheden om je kennis over affiliate marketing uit te breiden. Al deze mogelijkheden hebben hun voordelen; dat geldt dus ook voor een affiliate marketing boek. In mijn ogen is echter zeker aan te raden om een dergelijk boek te lezen. In een dergelijk boek is namelijk onwijs veel informatie te vinden. Bovendien is deze informatie verzameld en opgesteld door een kundige schrijver. Als je op zoek naar informatie via het internet gaat, weet je maar nooit door wie deze informatie opgestelde is. Als je een affiliate marketing boek leest, is dat wél het geval.

Starten met Affiliate Marketing?

Toen ik begon met Affiliate Marketing had ik geen idee wat ik moest doen. Totdat ik begon met de Affiliate Marketing Revolutie. Nu kan ik leven van mijn online inkomsten.

Meer informatie over de cursus

Daarnaast is het in mijn ogen een voordeel dat er twee soorten boeken bestaan. Je kunt kiezen voor een zogeheten hard copy boek; een boek die je echt in je boekenkast neer kunt zetten. Maar, je kunt ook kiezen voor een e-book. Een dergelijk boek kan je via jouw computer, laptop, tablet, e-reader of smartphone lezen. Je hebt daardoor overal en altijd toegang tot het boek en kunt dit boek dan ook perfect als naslagwerk gebruiken. Bijkomend voordeel is dat een e-book in de meeste gevallen goedkoper is dan een hard copy boek.

Al met al kan ik het zeker aanraden om een affiliate marketing boek te gaan lezen. Je moet echter wel rekening houden met één nadeel: de inhoud van het boek is niet al te makkelijk up to date te houden door de schrijver. Als het een hard copy boek is, is dat zelfs onmogelijk. Als je voor een e-book gekozen hebt, kan de schrijver de inhoud van dit boek uiteraard wel altijd aanpassen. Aangezien de markt van affiliate marketing flink in ontwikkeling is, is het regelmatig noodzakelijk dat een boek bijgewerkt wordt.

Waar moet een goed boek aan voldoen?

Wil je graag een boek over affiliate marketing gaan lezen? Wil je je verdiepen in deze interessante vorm van online marketing? Dan heb ik goed nieuws voor je: je hebt de keus uit verschillende boeken. Maar, wat is dan het beste boek? En waar een goed boek aan voldoen?

Allereest is het van belang dat het boek door een kwalitatieve schrijver geschreven is. Iemand die weet waar hij het over heeft en bij voorkeur zelf ook ervaring met affiliate marketing heeft. Mijn advies is dan ook om altijd zelf nader onderzoek te doen naar de schrijver van een dergelijk boek. Heeft hij voldoende kennis? Heeft hij zelf ervaring met affiliate marketing? En wat waren zijn beweegredenen om een dergelijk boek te schrijven? Deze reden mag eigenlijk niet ‘het verdienen van geld zijn’. Nee, in mijn ogen moet een schrijver dit boek schrijven om andere mensen te helpen. Uit ervaring weet ik echter dat dit niet altijd het hoofddoel van schrijvers is. Enfin, dat kan ik ze ook niet verwijten.

Daarnaast is het wenselijk dat alle facetten van affiliate marketing in het boek beschreven worden. Daarbij moet niet gedaan worden alsof affiliate marketing de hemel is, aangezien ook deze vorm van online marketing enkele nadelen kent. In mijn ogen is het van belang dat ook die nadelen in een boek besproken worden. Alleen op basis van dergelijke informatie kan je voor jezelf immers de juiste keuzes gaan maken.

Verder is het de wens dat het boek niet al te oud is. Zoals ik hierboven al aangaf, is de markt van affiliate marketing volop in ontwikkeling. Veel nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op, waardoor het onwijs belangrijk is om op de hoogte te zijn van de meest recente informatie. Mede daarom gaat mijn voorkeur uit naar e-books, maar er bestaan ook zeker hard copy boeken die dit prima voor elkaar hebben gekregen.

Al met al moet je bij het uitzoeken van een goed affiliate marketing boek op meerdere facetten letten. Wil je weten wat in mijn ogen het beste affiliate marketing boek is? Dat lees je hier onder!

Het beste affiliate marketing boek

In de afgelopen jaren ben ik eigenlijk elke dag met affiliate marketing bezig geweest. Ik heb veel boeken gelezen en heb daardoor mijn kennis naareen behoorlijk hoog niveau weten te tillen. Maar, aan welk boek heb ik nou het meeste gehad? Is er een boek dat ik bijvoorbeeld twee keer gelezen heb? En is er een boek die ik absoluut aan kan raden? Nou, ik heb eigenlijk twee boeken gevonden.

1. Affiliate marketing van Caroline Portier

Dit boek, geschreven door Caroline Portier, heeft aan al mijn verwachtingen voldoen. Het boek is in het Nederlands geschreven, telt maar liefst 223 pagina’s en biedt een transparante blik in de wereld van affiliate marketing. Caroline heeft het boek op een zeer vernuftige manier geschreven, waardoor het boek hedendaags nog steeds up to date is.

Door de jaren heen zijn er meerdere drukken van verschenen, waardoor het boek ook nieuwe inhoud heeft gekregen. Het boek is geschreven op basis van veel literatuuronderzoek, gesprekken met affiliate marketeers, gesprekken met affiliate netwerken en gesprekken met partijen die hun producten door affiliates laten promoten. Door dit uitgebreide onderzoek heeft Caroline het voor elkaar gekregen om de wereld van affiliate marketing uit alle mogelijke invalshoeken te bespreken. Al met al een prima boek!

2. Affiliate marketing by Mark Smith

In dit boek krijg je van A tot Z uitgelegd hoe je met affiliate marketing aan de slag kunt gaan. Mark Smith heeft uitgebreid onderzoek gepleegd en heeft zelf ook ervaring met deze vorm van online marketing. Het enige ‘nadeel’ is dat dit boek in het Engels geschreven is. Als jouw Engels niet van een al te hoog niveau is, kan je daardoor soms de essentie van het verhaal missen. Desalniettemin ben ik er van overtuigd dat een ieder onwijs veel aan dit boek heeft.

Het boek is geschreven voor beginners van affiliate marketing. Als jij nog niet al te lang met affiliate marketing bezig bent, is het boek dus voor jou geschikt. Wil je met affiliate marketing van start gaan? Ook dan is dit boek van Mark Smith voor jou geschikt. Affiliate marketing by Mark Smith is een e-book en is onwijs voordelig te noemen. Ook dit boek kan ik dus van harte aanraden!

Besluit

Naar welk van bovengenoemde boeken gaat jouw voorkeur uit? Als ik zo vrij mag zijn om je van een vrijblijvend advies te voorzien: bestel beide boeken en laat je uitgebreid informeren over de wondere wereld van affiliate marketing. De beide boeken bevatten onwijs veel handige en nuttige informatie en zijn dus méér dan de moeite waard. Veel leesplezier en veel succes met je affiliate marketing carrière!

Starten met Affiliate Marketing?

Maak kennis met Affiliate Marketing in mijn Gratis E-book! Zelf ben ik al een tijd bezig met Affiliate Marketing en leef ik inmiddels van mijn online inkomen. Ik help je graag de eerste stappen te zetten met affiliate marketing. Download daarom mijn e-book helemaal gratis.

Gratis Downloaden

Recent Content