arrow_drop_up arrow_drop_down
Affiliate marketing blog beginnen?
5 april 2019 

Affiliate marketing blog beginnen?

Ben jij pas begonnen met affiliate marketing? Dan ben je vast op zoek naar een goede basis, de fundering waarmee jij de komende tijd flink aan de slag kunt gaan. Daarvoor ben je bij mij aan het juiste adres. Ik vertel je precies welke stappen voor jou waardevol zijn. Zodat je straks echt een succesvolle affiliate marketing blog hebt. 

Misschien weet je het al, wat affiliate marketing is. Maar toch vertel ik je erover voor ik je ga meenemen in het neerzetten van een goede basis. Dit doe ik omdat er altijd nog misverstanden zijn die je later flink in de weg kunnen zitten. In eerste instantie is affiliate marketing redelijk te begrijpen voor beginners. Je schrijft over een artikel, bijvoorbeeld in een blog. Waarna je elke klant middels een link of button naar de verkoop website stuurt. Je ontvangt geld als de klant daarna een product koopt. Dit noem je bij affiliate marketing commissie. De hoogte van wat je als commissie krijgt is per affiliate netwerk verschillend. Maar een trouwe lezer gaat natuurlijk niet zomaar op een link klikken om een product te kopen. Daar moet je dus wat voor doen!

Geld verdienen naast je studieJe kunt affiliate marketing op 101 manieren uitleggen. Maar het is denk ik belangrijker om te vertellen hoe het werkt als je net begint, zelfs voor ervaren affiliates soms verstandig om terug te gaan naar de basis. Want in eerste instantie zul je met affiliate marketing maar weinig gaan verdienen. Om de eenvoudige regel dat klanten je niet kunnen vinden of je website te onvolledig is. Affiliate marketing is dus zorgen voor goede content, wat ook je vindbaarheid op het internet zal verbeteren.

Gelukkig zorgt goede commerciële content ervoor dat je vindbaar zal worden. Maar dat is slechts de eerste stap van een sterke basis. Ik vertel je dan ook graag over wat je nog meer kunt doen als een beginnend affiliate om te zorgen voor een goede start. Dat lees je verder in dit artikel.

Is er nog ruimte voor beginnend affiliates?

Je kunt je afvragen of er nog altijd voldoende ruimte is voor beginnend affiliates. Als ik kijk vanuit mijn ervaring kan ik die vraag met een overtuigende “ja” beantwoorden. Laat je dus niet ontmoedigen door je grote concurrent, verhalen of speculaties die vaak van succesvolle affiliates afkomstig is. Volg je eigen weg naar succes. Daar hoort jezelf distantiëren van ontmoedigende verhalen zeker bij. Omdat het grote geheim van succesvol worden vaak doorgaan zonder inkomsten, zorgen voor klanten maar vooral het volhouden is. Hieronder de eerste ingrediënten voor succesvolle affiliate marketing.

  • Je moet dus zorgen voor commerciële content voor je website.
  • Plaats met grote regelmaat informatieve blog artikelen, blijf actueel.
  • Stop met het lezen van negatieve berichten, richt je op positiviteit.
  • Blijf doorgaan, zelfs als je na 6 maanden nog geen inkomsten hebt.
  • Affiliate marketing is geen manier om snel geld te verdienen. 

Opmerkelijk, je hebt misschien de eerste maanden, soms zelfs een jaar geen inkomsten. Terwijl je wel elke week meerdere commerciële teksten plaatst. Je misschien elke dag al honderden bezoekers op je website mag verwelkomen of prachtige aanbiedingen plaatst. Blijf doorgaan! Er is echt ruimte voor jouw affiliate marketing website.

Wat kan ik nu al moet leren over affiliate marketing?

Affiliate marketing zonder KVKEr is ontzettend veel dat je over affiliate marketing kunt leren. Echter moet je affiliate marketing ook de tijd geven zichzelf te ontwikkelen. Bij beginnende affiliates zijn er een aantal belangrijke aspecten die ook in het begin belangrijk zijn. Je kunt deze aspecten verdelen in een drietal onderdelen: product, doelgroep, verkoop. Deze elementen sluiten altijd op elkaar aan. 

Wanneer je alleen weet welke producten je wilt verkopen mis je twee belangrijke elementen. Aan wie je het product wil verkopen. Wat is er nodig voor verkoop aan de doelgroep. 

Het is dus belangrijk dat je meer weet dan alleen het product dat je aan het verkopen bent. Zijn het mannen of vrouwen waar je aan verkoopt, hebben ze een probleem of wat is de leeftijd. Als je meer zicht hebt op jouw doelgroep kun je jezelf afvragen welk probleem het product wegneemt. Dat is het verkoopargument dat je goed kunt toepassen om meer te verkopen.

De drie onderdelen (product, doelgroep, verkoop) moeten altijd in elke tekst terugkomen. Lees dit artikel maar eens goed na. Je zult merken dat de onderstaande aspecten in dit artikel terugkomen. 

Het product dat ik jou verkoop is informatie voor beginnen affiliates, ik weet dat jij een beginnende affiliate bent, je bent op zoek naar handvatten of tools, ik biedt je deze tools aan zodat je daadwerkelijk kunt groeien met je affiliate marketing website.

Hoe lang duurt het voor ik commissie zal verdienen?

Geld verdienen onlineIn het begin ben je er misschien nog zo druk mee. Maar ik kan mij goed voorstellen dat je na enkele maanden toch afvraagt wanneer je de eerste commissie zal verdienen. Allereerst wil ik wel gezegd hebben dat affiliate marketing is niet de manier om snel geld te verdienen. Zo kan het soms wel een jaar duren voor je de vruchten plukt. Je moet het dus ook de tijd geven om te kunnen groeien. Het is eigenlijk ook al een beetje het antwoord op de vraag. 

Dat maakt blijven volhouden soms lastig. Ook ik heb enkele jaren geleden op het punt gestaan van stoppen met affiliate marketing. Toch hield ik mij vast aan de vooruitzichten. Dat affiliate marketing een goede manier is van investeren in een passief inkomen. Na bijna een jaar kwamen de eerste verkopen om de hoek kijken. Toen ging het snel! Wat was ik blij dat ik de kracht had om door te gaan met affiliate marketing. 

Je moet je het eerste jaar dus blijven motiveren om tijd te investeren. Er zijn verschillende manieren om dat te doen. De een schrijft zich in bij de Kamer van Koophandel, hoewel dat nog geen vereisten is. Waar de ander een agenda maakt om uit te werken, vaste momenten in de week kiest voor het schrijven of zelfs het schrijven uitbesteedt. Er zijn dus veel mogelijkheden om door te gaan. Om jezelf bij elkaar te rapen zodat je weer door kunt.

Jouw woorden zijn geld waard, dat moet je zien.

Er bestaan affiliate marketing websites die al honderden blog artikelen online hebben staan, waarmee zij zonder dat ze ook maar een aanpassing hoeven doen geld verdienen. Makkelijk verdienen toch! Deze blog artikelen zijn natuurlijk niet ineens geschreven. Deze affiliates zijn vaak al jaren bezig met het schrijven van interessante informatie blogs. Ze zijn nu succesvol door net als jij te beginnen met een eerste bericht. Maar vooral door vol te houden. De tijd die je investeert in het schrijven van interessante commerciële artikelen zal zich dus zeker gaan terugverdienen. Je moet het alleen de tijd geven. 

Het is je misschien ook opgevallen dat veel affiliate marketing websites gebruik maken van langere artikelen op een website. Deze tellen vaak duizend of meer woorden. Dat is niet voor niets. Het maakt een website beter vindbaar, volledig maar vooral doeltreffend als het om affiliate marketing gaat. Bij affiliate marketing met artikelen door een shop zijn veelal 500 woorden per artikel voldoende.

Tip: werk je met wordpress voor jou affiliate marketing website? Dan is het handig om op voorhand verschillende conceptberichten aan te maken. Dat geeft veel overzicht maar zeker ook rust.

Tip: zorg bij het schrijven van artikelen voor een duidelijk opmaak. Voorkom onnodige informatie of langdradig zijn in het schrijven. Maak ook gebruik van voldoende koppen in artikelen. Maar hierbij onderscheid tussen verschillende soorten koppen, bijvoorbeeld H1, H2, H3.

Aan de slag met de affiliate marketing revolutie?

Wanneer je pas begonnen bent met affiliate marketing ben je zoekende naar kennis. Logisch, het is allemaal redelijk nieuw voor je. Maar affiliate marketing hoef je echt niet alleen uit te voeren. Er zijn verschillende online trainingen die je daadwerkelijk op weg zullen helpen. Zo heeft de affiliate marketing revolutie mij de kennis gebracht die ik nu met jou wil delen. 

Kun je geld verdienen zonder iets te doenDe affiliate marketing revolutie kun je terugvinden in project 24, waarmee je leert hoe je jouw inkomen binnen 24 maanden kunt vervangen met affiliate marketing verdiensten. 

Met de affiliate marketing revolutie is een uniek verdienmodel met veel voordelen. Zo leer je aan de hand van praktische video’s stap voor stap over affiliate marketing. Wat je met de video’s leert kun je natuurlijk gelijk toepassen op je affiliate marketing website. 

De affiliate marketing Revolutie is opgezet om te bouwen aan een winstgevende affiliate marketing website. Je leert aan de hand van video’s die je onbeperkt kunt terugkijken om toe te passen op je eigen website. Zo bouw je stap voor stap aan een passief inkomen. Het is dus geen manier om snel geld te verdienen, nee zeker niet. Maar wel de manier om op termijn veel te verdienen. 

Ben jij benieuwd wat de affiliate marketing revolutie voor jou kan betekenen? Bezoek dan de website waar je kennis kunt maken met de affiliate marketing revolutie. Je krijgt direct toegang tot alle tools die je nodig hebt.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen