arrow_drop_up arrow_drop_down
1 januari 2019 

affiliate marketing betekenis

Wat is nou de betekenis van affiliate marketing? Als je nog niet zo veel gelezen hebt over affiliate marketing heb je vast veel vragen. Het is goed om veel te leren over iets waaraan je wil beginnen, maar het kan ook al snel en valkuil worden. In dit blogbericht vertel ik je wat affiliate marketing betekent en hoe je het snelste succes behaalt.

Wat is is de betekenis van affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij je producten promoot voor iemand anders. Iemand maakt een product en geeft jou de mogelijkheid om geld te verdienen voor het promoten van deze producten.

De meest voorkomende manier om dit te doen is een eigen website maken rondom dat product en dan teksten te schrijven op je website. Vervolgens plaats je aan het einde van elk bericht dat je hebt geschreven een link naar het product.

Telkens als iemand dan het product via jouw website koopt, ontvang jij daarvoor een commissie. Dat is eigenlijk de hele betekenis van affiliate marketing.

Beginnen met affiliate marketing

Beginnen met affiliate marketing is vrij simpel. Maar affiliate marketing volhouden is voor veel mensen een groot probleem. Van alle beginners die beginnen met affiliate marketing zijn er maar weinig die ook daadwerkelijk doorgaan tot ze succes behaald hebben.

Zelf ben ik van mening dat de grootste reden dat er maar zo weinig mensen doorgaan is omdat ze niet de juiste mindset hebben. We zijn allemaal geprogrammeerd om uurtje factuurtje te werken en willen maar weinig doen als het niet direct iets oplevert.

Door wel door te gaan met affiliate marketing totdat je daadwerkelijk wat gaat verdienen, verdien je alle werk die je al die tijd “voor niets” hebt gedaan dik terug. Je kunt dan zelfs geld verdienen als je een dagje lekker aan het zwemmen bent, of als je op vakantie bent.

Om succesvol te worden met affiliate marketing is het dus belangrijk dat je doorgaat. De betekenis van affiliate marketing is niet alleen het promoten van een product, maar gaat ook over het bouwen van een business op lange termijn.

Affiliate netwerk

Om producten te promoten op je website moet je je aanmelden bij een affiliate netwerk. Dit is een soort van marktplaats waar ondernemers zich aan kunnen melden om hun producten te laten promoten door affiliates. Een van de meest bekende affiliate netwerken in Nederland is Paypro. Hier kun je vooral informatie producten promoten.

Een groot voordeel van paypro is dat je hier over het algemeen veel hogere commissies krijgt voor producten dan bij een ander affiliate netwerk.

Een nadeel is wel dat je tegenwoordig een aansluitvergoeding moet betalen om gebruik te kunnen maken van het netwerk.

Maar als je van plan bent om het serieus te nemen, kun je het simpelweg zien als een investering en verdien je de kosten binnen no-time terug.

Affiliate marketing tips

De tips die ik hier met je ga delen zou ik willen dat ik had gekregen toen ik net begon met affiliate marketing. Deze tips hebben mij snel op weg geholpen om sneller resultaten te behalen.

Geef niet te veel om de vormgeving van je website

Een mooie website ziet er leuk uit, maar zorgt er meestal niet voor dat je meer resultaten gaat behalen. Het enige dat telt voor elke beginner is het produceren van content.

Voor de meeste bezoekers die je website bezoeken maakt het helemaal niet uit hoe je website eruit ziet en gaat het vooral om de teksten die je schrijft. Ze willen informatie van je krijgen waarmee ze wat kunnen. Daar heb je helemaal geen mooie website voor nodig.

Gewoon 1 call-to-action is genoeg

Veel beginners zie ik direct de hele website vol zetten met affiliate links in de hoop dat ze dan meer commissies verdienen. Maar in de tijd dat ik bezig ben met affiliate marketing heb ik gemerkt dat een call to action link onderaan je blogbericht al voldoende is om serieuze inkomsten te verdienen.

Richt je dus gewoon op het geven van zoveel mogelijk waarde. Plaats onder elke blog een call to action en laat de magic gebeuren.

Stap af van direct resultaat

Nu je de betekenis van affiliate marketing weet en weet dat het allemaal draait om goede content, is het belangrijk dat je afstapt van direct resultaat. Het kan namelijk een behoorlijke tijd duren voordat je een commissie gaat verdienen en voor het allemaal zo ver is moet je daarvoor eerst heel veel werk doen.

De meeste beginnende affiliates hebben hier geen idee van en denken dat ze na een paar maand al miljonair kunnen zijn.

Affiliate marketing is een lange termijn spel en je moet het ook voor de lange termijn willen spelen. Alleen zo wordt je succesvol met affiliate marketing.

Affiliate marketing cursus

Toen ik net begon met affiliate marketing wilde ik alles zelf opzoeken op het internet. Dit heeft me heel veel onnodige tijd gekost. De meeste affiliate marketing websites willen dat je zo veel mogelijk van hun tools koopt zodat ze zelf rijk worden. Ze vertellen je dat je in een maand al veel geld kan verdienen met je website terwijl dat in de realiteit bijna nooit gebeurd. Nu je weet wat de betekenis van affiliate marketing is kan je vast niet wachten om aan de slag te gaan.

Toen ik bij de affiliate marketing revolutie terecht kwam zag ik dat het ook anders kan en dat er ook wel cursussen zijn die echt waarde geven. Na het volgen van deze cursus wist ik direct wat ik moest doen en ging mijn eerste affiliate website direct al de goede kant op. Het duurde wel een tijd voordat ik inkomsten ging genereren, maar dankzij de cursus is dat wel gelukt. Lees hier het verhaal van een succesvolle internetondernemer die jou kan leren hoe het allemaal werkt. Lees verder…

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen