arrow_drop_up arrow_drop_down
Beginnen met affiliate marketing, hoe doe je dat?
27 april 2018 

Beginnen met affiliate marketing, hoe doe je dat?

Beginnen met affiliate marketing. Zodra je voor het eerst in de wereld van affiliate marketing stapt, heb je geen idee waar je moet beginnen, overal op het internet lees je hoe je veel geld kunt verdienen, maar jij hebt geen idee hoe.

Beginnen met affiliate marketing is makkelijk, maar er daadwerkelijk succesvol mee worden is een heel ander verhaal.

In dit blogbericht lees je precies hoe je snel kunt beginnen met affiliate marketing en hoe je er uiteindelijk succesvol mee wordt.

Wat is affiliate marketing?

Voordat je kunt beginnen met affiliate marketing is het wel handig om te weten wat affiliate marketing precies is. Affiliate marketing is een vorm van internet marketing, waarmee je producten promoot van andere mensen.

Deze producten promoot je zodat jij wanneer een iemand via jouw speciale affiliate link het product aankoopt, jij een commissie krijgt.

wat verdien je met affiliate marketing

Het is makkelijk om te beginnen met affiliate marketing. Binnen no-time heb je je eerste website online en ben je klaar om je geld te verdienen.

Toch wordt het vanaf dat moment voor de meeste beginners lastig, omdat het dan pas echt begint.

Van alle mensen die beginnen met affiliate marketing is er maar een klein percentage die daadwerkelijk succesvol worden.

Waarom is het moeilijk om succesvol te worden?

Zoals al gezegd is het helemaal niet moeilijk om met affiliate marketing te beginnen. Je zoekt een product om te promoten, je maakt je eerste website voor het product dat je wilt promoten en je bent in principe al begonnen met affiliate marketing.

Toch lukt het zo'n 98% van alle beginners niet om succesvol te worden en dat heeft een aantal redenen:

Te snel stoppen

Een van de grootste redenen waarom veel beginners niet succesvol worden is omdat ze te snel weer stoppen. Als je op het internet leest dat je heel veel geld kunt verdienen met affiliate marketing heb je vanzelfsprekend ook al hele hoge verwachtingen.

Als je dan een maand bezig bent met affiliate marketing en nog geen commissie hebt verdiend, zakt de motivatie snel weg en stoppen de meeste beginners weer.

Het is belangrijk om te weten dat je met affiliate marketing niet direct geld verdient. Om succesvol te worden met affiliate marketing moet je op de lange termijn bezig blijven met je affiliate website.

Je moet elke week content blijven maken, om er zo voor te zorgen dat er steeds meer mensen naar je website komen.

Hoe meer mensen er uiteindelijk naar je website komen, hoe meer van die bezoekers op je affiliate links zullen klikken en hoe groter de kans wordt dat jij een commissie verdient.

Geen strategie

Een andere reden waarom een groot percentage van alle beginners niet succesvol wordt is omdat ze geen strategie gebruiken die al bewezen is door andere affiliates.

Op het internet zoeken ze allerlei methodes uit en dan dan van alles een beetje. Als je echt succesvol wilt worden met affiliate marketing is het een goed idee om gebruik te maken van een bewezen strategie.

Die strategie hoef je dan alleen nog maar na te doen met je eigen website en zo vergroot je je kans op succes.

Een goed voorbeeld van een bewezen strategie is de affiliate marketing revolutie. Jacko Meijaard die deze cursus gemaakt heeft, verdient zelf meer dan 100.000 euro per maand met de methode die hij je leert in zijn cursus.

Lees hier mijn review over de affiliate marketing revolutie

Natuurlijk heeft hij dat niet in een paar maand bereikt en is hij al ruim 10 jaar bezig met affiliate marketing. Het voordeel is dat als deze strategie voor hem werkt, jij deze strategie ook kunt leren toepassen. Zo wordt jij ook succesvol met affiliate marketing.

Niet doen wat nodig is

De meeste beginners denken dat als ze een website gemaakt hebben, ze klaar zijn en het geld binnenstroomt.

In de affiliate marketing revolutie leer je dat je minimaal één keer per week een nieuw blogbericht moet schrijven van minimaal 1000 woorden.

Als je dit voor een lange tijd toepast, gaan er gegarandeerd bezoekers naar je website komen en krijg je zo steeds meer kliks op je affiliate links.

Er komt dan een moment dat er ook een aantal van die kliks veranderen in commissies. Het is slechts een kwestie van blijven bouwen aan je website.

Geen geduld

Je weet nu dat het een tijd kan duren voordat je geld gaat verdienen met affiliate marketing. Toch hebben de meeste beginners geen geduld.

In sommige gevallen kan het wel een jaar duren voordat je geld gaat verdienen met affiliate marketing.

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

Maar als je door blijft gaan, is alle werk dat je in de beginmaanden “voor niets” hebt gedaan niet voor niets geweest en betaald het zich 10x of zelfs 100x  terug.

Om succesvol te worden met affiliate marketing moet je vooral een lange termijn visie hebben. Als jij een jaar lang content blijft schrijven voor je website, is de kans heel groot dat je al een mooi bedrag verdient met affiliate marketing.

Beginnen met affiliate marketing

Als je wilt beginnen met affiliate marketing heb je allereerst een product nodig dat je wilt gaan promoten. Zonder een product om te promoten verdien je geen geld met je website.

Een van de makkelijkste producten die je kunt verkopen zijn informatie producten. Hiervoor kun je eens een kijkje nemen op Paypro.nl. Dit is een affiliate netwerk waar je kunt kiezen uit honderden informatie producten om te promoten.

Nadat je een product hebt gevonden is het de bedoeling dat je daar een website omheen gaat bouwen.

In de affiliate marketing revolutie leer je stap voor stap hoe je dat doet. Om een website te maken maak je gebruik van WordPress.

Hiermee heb je namelijk heel veel mogelijkheden om de website zo aan te passen als je wilt.

Als je dan eenmaal je website hebt geïnstalleerd, is het belangrijk dat je eerst een mooie homepage tekst schrijft. Het is daarbij belangrijk dat deze tekst gaat over het onderwerp van je website en het product dat je promoot.

Welke website content voor affiliate marketing

Zodra je dan je homepage tekst live hebt staan, kun je aan de slag gaan met bloggen. Het is belangrijk om regelmatig je website te voorzien van nieuwe teksten. Hierdoor krijg je steeds meer bezoekers naar je website en heb je zo steeds meer kans dat iemand op je affiliate link klikt.

Hoe je deze teksten zo schrijft dat je goed gevonden wordt, wordt ook allemaal stap voor stap uitgelegd in de affiliate marketing revolutie. 

Naast het schrijven van teksten is het ook belangrijk dat jij je teksten leuk aankleedt. Dit doe je door gebruik te maken van media zoals afbeeldingen en video's.

Zodra je dan een tekst hebt geschreven, vertel je aan het einde van de tekst iets over het product dat je promoot en hoe het je bezoeker helpt met het oplossen van zijn of haar probleem. Vervolgens eindig je dan met een Call to action waarin je je bezoekers vraagt om op je affiliate link te klikken.

Lange termijn visie

Om succesvol te worden met affiliate marketing is een lange termijn visie heel belangrijk. In het begin zal er nog bijna niemand naar je website komen en zal er waarschijnlijk ook niemand op je affiliate links klikken.

Het is dan vooral belangrijk om niet je motivatie te verliezen, maar 100% gas te blijven geven. Probeer altijd meer te doen dan het minimum en geef altijd zo veel mogelijk waardevolle informatie.

Als je dat voor een jaar volhoudt, ga je zeker geld verdienen.

Vergeet niet dat Jacko Meijaard van de affiliate marketing al 10 jaar bezig is waardoor hij nu zo veel geld verdient. Ook hij heeft bij 0 moeten beginnen en een hele tijd hebben moeten werken zonder daarvoor geld te krijgen.

Uiteindelijk heeft hij alle werk dat hij in het begin gedaan heeft, al dik terugverdiend.

Gebruik een bewezen strategie

Als je zeker wilt zijn dat je precies weet wat je aan het doen bent, raad ik je aan om gebruik te maken van een bewezen strategie.

Zo veel beginnende affiliates proberen van alles en nog wat. Ze halen hun informatie van allerlei kanalen en weten uiteindelijk niet meer wat wel goed is en wat niet.

Door één vaste bewezen strategie te blijven volgen is de kans veel groter dat je succesvol wordt en kom je zo niet voor vervelende verrassingen te staan.

De strategie die ik geleerd heb is de strategie uit de affiliate marketing revolutie. In het begin heb ik wat geld moeten investeren om de cursus te kunnen volgen, maar dat geld heb ik dankzij deze methode al dik terugverdiend.

Blijven leren en doorgaan

Toen ik net met affiliate marketing begon, dacht ik dat ik alles wel wist. Toch kwam ik er al snel achter dat er ontzettend veel te leren is als je wilt beginnen met affiliate marketing. Daarom heb ik besloten om door te blijven leren met behulp van cursussen. Ik ben begonnen met de affiliate marketing revolutie en heb deze strategie voor een lange tijd gevolgd.

Omdat ik graag meer wilde leren over affiliate marketing heb ik besloten om boeken te lezen die te maken hadden met affiliate marketing. Ik heb een blog geschreven over de 15 beste boeken over affiliate marketing die ik heb gelezen.

Een tijdje later ben ik een nieuwe cursus begonnen om nog meer te leren. Deze cursus heet Project 24. In deze cursus leer je alle aspecten van een online business. Van het schrijven van content tot aan het geld verdienen met je website. Ook wordt hier veel aandacht besteedt aan e-mail marketing.  Lees hier mijn review over Project 24. 

Content schrijven is echt heel belangrijk

Een lange tijd nam ik het schrijven van content niet serieus en schreef ik matige blogs waar je eigenlijk niet veel informatie uithaalde. Inmiddels weet ik dat alleen de beste teksten die de meeste informatie geven, het goed doen in de zoekresultaten. Het enige doel dat Google heeft is namelijk het beste antwoord geven op de vraag van Google gebruikers. Als jij het beste antwoord kan geven is de kans groot dat jij snel goede posities in Google krijgt.

Beginnen met affiliate marketing in 20 stappen

Dit zijn de 10 stappen die ik heb gevolgd om te beginnen met affiliate marketing en ervoor te zorgen dat ik geld verdien op het internet.

 1. Kies een onderwerp om je affiliate website voor te maken. Kies vooral iets dat je leuk vindt of al iets van weet.
 2. Bestel een gepaste domeinnaam en registreer het met webhosting. Dit heb ik gedaan bij Neostrada omdat het een goedkope betrouwbare hostingprovider is.
 3. Installeer WordPress met behulp van de tools die de hostingprovider voor je heeft. Dit is een paar drukken op de knop
 4. Installeer een simpel thema die er redelijk uitziet, maar vooral goed werkt. Dit kan een gratis thema zijn of een betaald thema.
 5. Zoek naar onderwerpen om over te schrijven binnen je niche en schrijf ze allemaal op. In de affiliate marketing revolutie leer je dit ook en zet je de te schrijven onderwerpen klaar in concepten.
 6. Begin met het schrijven van content en doe er alles aan om de teksten zo waardevol mogelijk te maken. In het begin is het raadzaam om te kijken naar wat andere mensen hebben geschreven over je onderwerp.
 7. Probeer minimaal 3 tot 4 keer per week een artikel te plaatsen op je nieuwe website om zo snel mogelijk je bezoekers te laten groeien.
 8. Ga niet voor maximaal 1000 woorden, maar bepaal aan de hand van je concurrentie hoe veel woorden er nodig zijn om een goede blog te schrijven.
 9. Start zo snel mogelijk met e-mail marketing om een email lijst op te bouwen. Dit kun je doen met een e-mail marketing provider.
 10. Maak een e-book om ervoor te zorgen dat je bezoekers een reden hebben om een e-mail adres achter te laten.
 11. Blijf je focussen op het schrijven van content.  Dit is het alle belangrijkste
 12. Als er eenmaal wat bezoekers naar je website komen, kun je op zoek gaan naar producten om te promoten op je website. Doe dit pas als je al bezoekers hebt, omdat het het proces van bezoekers krijgen versnelt.
 13. Plaats niet te veel affiliate links in je tekst omdat dat vooral spammy overkomt.
 14. Maak in plaats daarvan een verkooppagina voor je producten en zorg dat je bezoekers daar naar toe gaan.
 15. Zorg dat de verkooppagina goed is ingericht en het zorgt voor vertrouwen bij je bezoeker.
 16. Schrijf nog meer content om je bezoekersaantallen te verhogen.
 17. Ga op zoek naar meerdere producten om te kunnen promoten op je website.
 18. Start indien je dat wilt een YouTube kanaal en maak ook video's die betrekking hebben op je blog content
 19. Promoot je blogs alleen op zoekmachine gerichte social media zoals Pinterest en YouTube. (Facebook en Instagram is zonde van je tijd)
 20. Blijf dit proces herhalen en je gaat geld verdienen.

De affiliate marketing revolutie

Om succesvol te worden met affiliate marketing heb je dus een goede strategie nodig. De strategie die ik vanaf het begin gevolgd heb en nu nog steeds volg is de methode van de affiliate marketing revolutie. 

Aangezien de methode van Jacko Meijaard bij hem heel goed werkt, heb ik besloten ook die methode te volgen.

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

Inmiddels verdien ik ook geld met affiliate marketing en is het slechts een kwestie van tijd voordat ik ook duizenden euro's verdien.

Ook ik heb een aantal maanden moeten werken zonder dat er inkomsten binnen kwamen. Maar nu ik regelmatig geld verdien met affiliate marketing, vond ik het de investering meer dan waard.

Wil jij ook een bewezen methode leren om geld te verdienen met affiliate marketing? Dan raad ik je zeker aan om direct aan de slag te gaan met de affiliate marketing revolutie. Het kost je een kleine investering, maar dat gaat zich op lange termijn in veelvoud terugbetalen.

Je hoeft dan alleen maar te beginnen met de cursus, precies nadoen wat Jacko laat zien in zijn cursus en dat vervolgens voor een lange periode blijven doen. Zo simpel kun je beginnen met affiliate marketing.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen