arrow_drop_up arrow_drop_down
6 juli 2019 

Affiliate marketing bedrijf starten?

Ga jij een affiliate marketing bedrijf starten? Als je online geld wilt verdienen heb je daarvoor tegenwoordig enorm veel mogelijkheden. Je kunt er voor kiezen om via bol.com producten te verkopen die je inkoopt in het buitenland, je kunt beginnen aan dropshipping en je kunt ervoor kiezen om met affiliate marketing te beginnen. Zelf ben ik van mening dat affiliate marketing de makkelijkste en goedkoopste manier is om te beginnen met online geld verdienen. Hier lees je hoe jij je eerste affiliate marketing bedrijf kunt beginnen en hoe je dat uitbouwt tot een imperium. Lees verder.

Wat is een affiliate marketing bedrijf?

Je hebt een online affiliate marketing bedrijf als jij een website begint waarmee je producten promoot van andere mensen in ruil voor een commissie. De meeste affiliates beginnen met één website, maar bouwen dat al snel uit naar meerdere projecten.

Als een website winstgevend is, is het een goed idee om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Je moet dan namelijk btw en belasting betalen.

Hoe meer geld je uit eindelijk verdient met affiliate marketing, hoe groter het affiliate marketing bedrijf wordt. In sommige gevallen nemen mensen zelfs andere tekstschrijvers aan om de websites te voorzien van content. Jij bent dan slechts nog de eigenaar van het bedrijf en zorgt dat alles blijft draaien.

Terwijl tekstschrijvers ervoor zorgen dat er wekelijks nieuwe relevante content op je website verschijnt.

Zo heb je uiteindelijk een gigantische online business die je oneindig kunt laten groeien. Hiermee verdien je ook steeds meer inkomsten.

Waarom zou je een affiliate marketing bedrijf starten?

Een van de grootste redenen waarom ik begonnen ben met affiliate marketing is omdat je bijna geen opstart kosten hebt. Het enige dat ik nodig had om te beginnen was een eigen hosting en een domeinnaam. Voor 2,50 euro per maand kon ik al beginnen met mijn eerste website via Neostrada.

Daarnaast heb ik ook nog wat geld geïnvesteerd in de affiliate marketing revolutie, zodat ik direct een goede basis had van affiliate marketing voordat ik eraan begon.  De affiliate marketing cursus koste me 47 euro eenmalig en de website koste me het eerste jaar 30 euro.

Zo ben ik mijn eigen bedrijf gestart met opstartkosten van slechts 77 euro voor het eerste jaar.

Na een tijdje begon de website wat te lopen en kwamen er al wat inkomsten binnen. Aangezien ik ook ambities had om mijn eigen content marketing bedrijf te starten, ben ik naar de Kamer van Koophandel gegaan en heb ik me ingeschreven. Dit koste me 50 euro.

Zo zie je dat je met affiliate marketing vrijwel geen kosten hebt om te beginnen. Slechts een kleine investering om alles draaiende te krijgen. Dat is natuurlijk heel anders als je een kledingzaak of een fietsenwinkel gaat beginnen.

Je hebt dan inventaris nodig, een buffer en in veel gevallen een pand. Dan ben je zo al duizenden euro’s kwijt terwijl je nog niet eens bent begonnen.

Oneindig opschalen

Inmiddels ben ik al wat verder en heb ik momenteel meerdere actieve websites. Deze websites krijgen iedere maand meer bezoekers, meer kliks op links en meer verkopen. Zolang ik content blijf toevoegen of content laat toevoegen door tekstschrijvers, blijft mijn website groeien en zal ik steeds meer inkomsten genereren.

Toen ik net begon met affiliate marketing deed ik het puur voor het geld. Ik wilde zo snel mogelijk veel geld verdienen en het interesseerde me niet op welke manier het geld binnen kwam.

Nu mijn affiliate marketing websites wat groter worden krijg ik steeds meer plezier om content te maken, de business te coördineren en om een team samen te stellen.

Hoe groter je bedrijf wordt, hoe meer uitdaging je krijgt en hoe leuker het wordt. Voor veel beginners is het begin heel moeilijk omdat ze alles alleen moeten doen. Daarnaast doen ze het ook nog eens zonder dat ze direct resultaat zien.

Ook ik heb daar een lange tijd gestaan. Het is dan de kunst om door te gaan en niet op te geven. In het begin zal je nog niet veel geld verdienen. Bij affiliate marketing is het de aanhouder die wint.

Blijf jezelf continu verbeteren, blijf continu bouwen aan je project(en) en blijf doorgaan. Dan wordt het steeds leuker om met affiliate marketing aan de slag te gaan en kun je het zo groot maken als je zelf wilt.

Ook met affiliate marketing kun je en gigantisch groot bedrijf worden

Wat veel beginners niet weten is dat ook een affiliate marketing bedrijf gigantisch groot kan worden. De meeste beginners denken nu nog aan een eenmanszaak die ze hun hele leven alleen blijven runnen, maar dat hoeft niet zo te zijn.

Je zou ook mensen kunnen aannemen en er een groot bedrijf van kunnen maken. Je zorgt er dan voor dat je voor alle platformen waar jij actief wilt zijn de juiste mensen om je heen verzamelt. Zo werkt een heel team samen om je websites groot te maken.

Natuurlijk kun je er ook gewoon alleen mee bezig blijven en het is maar net wat je wilt. Daarnaast kun je in plaats van je 100% focussen op affiliate marketing, ook aan de slag gaan met je eigen producten.

Ook dit hoef je als je wilt niet alleen te doen en kun je mensen inhuren zoals freelancers die je daarbij kunnen helpen.

Er zijn affiliates die meer dan 200.000 euro per maand binnen halen met affiliate marketing websites. Ze zijn ooit alleen begonnen en hebben nu een heel team die zorgt dat de websites voorzien worden van content en onderhouden worden.

Deze mensen hebben vaak ook veel eigen producten en blijven zo continu uitbreiden. Het is goed om te weten dat er geen limiet zit op de inkomsten die je zou kunnen verdienen met affiliate marketing. Het ligt er maar net aan hoe serieus jij ermee aan de slag gaat en wat je dromen zijn.

Direct een affiliate marketing bedrijf starten?

Natuurlijk begin je als beginner helemaal bij 0. Ook kan het een lange tijd duren voordat de eerste inkomsten binnen komen en zal je het grootste gedeelte van het werk in het begin alleen moeten doen. Maar als het dan begint te groeien en je verdient een paar honderd euro in de maand kun je twee dingen doen.

Je kunt alle geld opnemen en er lekker van leven, maar je kunt het ook weer terug investeren in je bedrijf om zo mensen aan te nemen zodat je nog harder kunt groeien.

Uiteindelijk is affiliate marketing slechts een kwestie van doorgaan en opschalen. Als je daarnaast ook nog de juiste mensen om je heen verzameld die goed zijn in schrijven of online marketing, is de kans groot dat jouw affiliate marketing bedrijf keihard lanceert.

Als je wilt beginnen met affiliate marketing raad ik je zeker aan om eens te kijken naar de affiliate marketing revolutie. Ik heb daar zelf in het begin heel veel aan gehad en het heeft me gebracht tot waar ik nu sta. Of je nu klein wilt blijven of groot, een goede basis is het startpunt voor iedere beginner.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen