arrow_drop_up arrow_drop_down
Affiliate marketing als bijverdienste?
23 juli 2019 

Affiliate marketing als bijverdienste?

Kun je affiliate marketing inzetten als bijverdienste? Als je op dit moment al werk hebt of een uitkering, maar je wilt graag wat bijverdien, dan is de meest voor de hand liggende keuze vaak een tweede baan nemen.

Ook kun je ervoor kiezen om meer te gaan werken bij je huidige baan.

Maar wat nou als je helemaal niet hoeft te zoeken naar een tweede baan of helemaal niet vragen om meer uren? Je kunt namelijk ook iets voor jezelf beginnen.

Toen ik fulltime werkte verdiende ik niet genoeg. Elke maand had ik meer maand over dan geld… Wellicht ken je dat gevoel.

Daarom besloot ik in het diepe te springen en op zoek te gaan naar andere manieren om geld te verdienen. Zo kwam ik uit bij affiliate marketing. Hier vertel ik je er meer over.

Wat is affiliate marketing precies?

Affiliate marketing is een vorm van marketing waarmee je producten promoot die van iemand anders zijn. Dit doe je meestal met een website, maar kan ook via social media of YouTube.

Je maakt dan content om een bepaald onderwerp heen dat past bij de producten dat je wilt promoten.

Toen ik voor het eerst begon met affiliate marketing koos ik ervoor om affiliate marketing via social media te doen.

Ik kan je direct vertellen dat was geen succes. Eigenlijk was ik alleen maar bezig met het spammen van affiliate links op social media en verkocht daarmee helemaal niets.

Inmiddels heb ik geleerd dat je eerst vertrouwen moet opbouwen bij mensen voordat ze ook maar een euro aan je betalen.

Aan gezien ik geen idee had hoe dat moest, ging ik op zoek naar een manier om het snel te leren. Zoals bijna iedereen wilde ik de gouden tip die me binnen enkele weken rijk zou maken.

Nu weet ik inmiddels dat dat niet bestaat en dat je in het begin keihard moet werken, om een online inkomen te kunnen opbouwen.

Meer weten over deze methode? Klik hier.. 

Pas als je eenmaal een soort van succes hebt behaald, kun je minder doen aan je website en er voor zorgen dat de website simpelweg wordt geupdated.

Affiliate marketing als bijverdienste

Toen ik net begon met affiliate marketing had ik nog een fulltime baan. Ik werkte ongeveer 40 uur in de week en probeerde daarnaast mijn affiliate marketing business op te bouwen.

Aangezien ik naast 40 uur werken niet heel veel tijd had ging dat proces behoorlijk langzaam. Het doel van je website is om ervoor te zorgen dat er zo veel mogelijk bezoekers naar toe komen.

Dit doe je door teksten te schrijven over het onderwerp dat past bij het product of de affiliate producten die je promoot.

Hoe meer van deze teksten je schrijft, hoe meer bezoekers er naar je website zullen komen vanuit de zoekmachines.

passief inkomen verdienen met affiliate marketing

Aangezien ik heel weinig tijd had naast mijn baan met wisselende diensten, kreeg ik het niet voor elkaar om veel content te publiceren. Hierdoor kwamen er bijna geen bezoekers naar mijn website.

Als ik meer had gedaan dan het minimum dat me was aangeraden in de affiliate marketing cursus die ik had gevolgd, had ik waarschijnlijk al veel sneller meer succes gehad.

Toen ik eenmaal mijn eerste commissie had verdiend met affiliate marketing, veranderde iets in mij. Ik geloofde nu echt dat het mogelijk was en wilde natuurlijk zo snel mogelijk meer geld verdienen.

Inmiddels verdien ik genoeg geld met affiliate marketing dat ik mijn baan heb kunnen minderen. In plaats van 5 of 6 dagen werken voor mijn werkgever werk ik er nu ergens tussen de 2 en 4 dagen.

Aangezien affiliate marketing tijd kost voordat je geld gaat verdienen, is het helemaal geen slecht idee om ermee te beginnen naast je baan.

Maar als je het geld van je baan niet echt nodig hebt, omdat je bijvoorbeeld thuis woont, is het een nog beter idee om all-in te gaan met affiliate marketing.

Hoe kun je het beste beginnen met affiliate marketing?

Zoals ik in het begin al vertelde begon ik eerst met links promoten op social media. Dit leek me het makkelijkste en daar ging het dan ook direct al mis.

Als je wilt beginnen met affiliate marketing en er serieus geld mee wilt verdienen, raad ik je aan om te beginnen met een website.

Op deze website schrijf je dan blogs over alles dat te maken heeft met het product dat je wilt gaan promoten. Voor vrijwel alle onderwerpen zijn wel producten te vinden.

Dat kun je makkelijk opzoeken door je gewenste product of merk in te typen in Google en dan affiliate erachter te zetten.

Daarnaast raad ik je zeker aan om dezelfde affiliate marketing cursus te volgen als welke ik heb gevolgd.

Hier heb ik als beginner gigantische sprongen mee gemaakt en wist ik dankzij de cursus precies wat ik moest doen.

Marketheme van de affiliate marketing revolutie

Ik weet nu dat als ik door blijf gaan met het schrijven van content, mijn website blijft groeien en er zo steeds meer bezoekers naar mijn website zullen komen.

Inmiddels heb ik meerdere affiliate marketing websites, die voor een gedeelte voorzien worden van content door tekstschrijvers en een gedeelte door mij.

In plaats van alle geld dat ik verdien op te nemen, heb ik ervoor gekozen om de teksten die geschreven moeten worden uit te besteden.

Zo kan ik in de zelfde tijd als altijd, meerdere websites laten groeien en zo dan ook mijn inkomen vergroten.

Zo kun je met affiliate marketing oneindig veel geld verdienen en in de toekomst wellicht zelfs je baan opzeggen.

Affiliate marketing cursus

Ben jij benieuwd welke cursus ik heb gevolgd en hoe ik mijn geld verdien met affiliate marketing? Neem dan eens een kijkje op de pagina van de affiliate marketing cursus die ik heb gevolgd.

Hier leer je stap voor stap hoe jij geld kunt verdienen met affiliate marketing en zo wat extra’s bij verdienen naast je huidige baan.

Het kost je niet veel tijd en je kunt eraan werken waar en wanneer je maar wilt.Zo heb je aan affiliate marketing een prima bijverdienste, of zelfs een fulltime inkomen.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen