Wat zijn affiliate links?


Vraag jij je af wat affiliate links zijn? Dan ben je op deze pagina aan het goede adres. Hier lees je alle belangrijke informatie over affiliate links.

Een affiliate link is een speciale link waaraan een eigenaar van een product kan zien wanneer er een bezoeker via jouw link naar zijn website is gekomen. Een affiliate link wordt daarom ook wel eens een tracking link genoemd.

In dit artikel gaan we dieper in op waar affiliate links voor zijn en waarom het zo belangrijk is bij affiliate marketing.

Wat is een affiliate link?

Een affiliate link is een speciale link waaraan een eigenaar van een product kan zien wanneer er een bezoeker via jouw link naar zijn website is gekomen. Een affiliate link wordt daarom ook wel eens een tracking link genoemd.

Er zijn veel verschillende affiliate netwerken waarvoor jij je kunt aanmelden om een affiliate link te krijgen. Daarna begint het pas en is het tijd om ervoor te zorgen dat mensen op jouw unieke link klikken.

Hoe krijg je een affiliate link?

Om een affiliate link te krijgen is het belangrijk dat je je aanmeldt bij een affiliate netwerk. Alleen in Nederland zijn er heel veel verschillende netwerken, die allemaal verschillende producten aanbieden om te promoten.

Voordat je een affiliate link gaat aanvragen is het dus eerst een goed idee om te bepalen welke producten jij wilt gaan promoten.

Starten met Affiliate Marketing?

Toen ik begon met Affiliate Marketing had ik geen idee wat ik moest doen. Totdat ik begon met de Affiliate Marketing Revolutie. Nu kan ik leven van mijn online inkomsten.

Meer informatie over de cursus

Als je namelijk een stofzuiger van Bol.com wilt gaan promoten heeft het niet veel zin om je aan te melden bij het affiliate netwerk Paypro.nl. Hier worden namelijk alleen maar informatie producten gepromoot.

Wie is Jacko Meijaard

Nadat je je hebt aangemeld bij een affiliate netwerk, kun je inloggen bij je persoonlijke dashboard. Hier kun je dan alle producten zien die je kunt promoten en daar ook je eigen link voor krijgen.

Naast gewone affiliate tekst links, is het in sommige gevallen ook mogelijk om klikbare banner afbeeldingen en video’s te krijgen met jouw unieke link.

Zelf gebruik ik in de meeste gevallen gewoon tekst links omdat deze voor mijn gevoel het beste werken. Een voorbeeld van een affiliate link is die van de affiliate marketing revolutie die ik op deze website promoot.

Link affiliate marketing revolutie voorbeeld: 

http://www.paypro.nl/producten/Internet_Succes_Gidsnl_-_Affiliate_Marketing_Revolutie/19099/70661

In de link kun je zien dat er een aantal cijfers achterstaan. In mijn geval is 70661 mijn affiliate code waaraan de adverteerder kan zien dat ik de gene ben die een bezoeker heeft doorgestuurd.

Aanmelden bij een affiliate netwerk

In veel gevallen kun je je zonder extra voorwaarden gewoon aanmelden bij een affiliate netwerk. Echter zijn er wel een aantal uitzonderingen bij sommige affiliate campagnes. Zo komt het bij Daisycon en Tradetracker nog wel eens voor dat je verplicht een website moet hebben dat aansluit bij het product, voordat je mag beginnen met promoten.

Ook moet je tegenwoordig bij het affiliate netwerk Paypro een bedrag betalen om te kunnen beginnen met promoten.

Affiliate netwerken zoals coolblue en Bol.com zijn helemaal gratis om te beginnen, maar ook bij Bol.com bestaat de kans dat je wordt afgewezen als je geen eigen website hebt.

Welk affiliate netwerk is het beste?

Zelf promoot ik de meeste producten via Paypro. De reden dat ik heb gekozen voor paypro is omdat je hier vrij hoge commissies krijgt. In sommige gevallen krijg je tot wel 80% van het aankoop bedrag.

Daarnaast ben ik ook zeer tevreden over hoe het affiliate netwerk paypro werkt en is het makkelijk om daar je affiliate link even terug te zoeken als je die kwijt bent.

Daarnaast maak ik ook gebruik van Coolblue, omdat ik producten promoot van coolblue op een andere website. Hoewel dit partnerprogramma een stuk moeilijker werkt dan paypro ben ik ook daar zeer tevreden over.

Het nadeel van bol.com en Coolblue is dat je niet echt hoge commissies krijgt. Meestal ergens tussen de 2 en 10%.

Waarom is een affiliate link belangrijk?

Zonder affiliate link kan een product verkoper natuurlijk niet zien dat jij een bezoeker hebt doorgestuurd naar de website van de aanbieder. Daarnaast heeft een affiliate link ook nog een andere functie, namelijk een cookie plaatsen.

Het voordeel van een affiliate link is dat als een bezoeker van jouw website op de link klikt, er bij deze bezoeker een cookie wordt geplaatst. In dat geval bestaat de kans dat als de bezoeker binnen bijvoorbeeld 30 dagen als nog een aankoop doet via de website van de aanbieder, jij als nog de commissie krijgt.

Moet je een affiliate link verbergen voor de zoekmachine?

Vaak lees ik over het verbergen van affiliate links om Google niet te laten weten dat het om een affiliate link gaat. Dit zou slecht zijn voor je posities in Google.

Zelf verberg ik op deze website helemaal geen uitgaande links en komt mijn content prima in de rankings.

Als je net begint met affiliate marketing zou ik me helemaal niet zo bezig houden met alle kleine “SEO” regeltjes. Als je alleen al goede en waardevolle content schrijft en een goed antwoord geeft op de vraag die een bezoeker vraagt aan Google, kom je al een heel eind.

Hoe zorg je voor klikken op je affiliate links?

Om meer klikken te krijgen op je affiliate links, is het allereerst belangrijk dat je werkt naar meer bezoekers. Hoe meer bezoekers er naar je website komen hoe meer kans je hebt dat iemand op je affiliate links klikt. Daarnaast is het ook een goed idee om de links aantrekkelijk te maken om op te klikken. Dit kun je doen door te vertellen waar de bezoeker naartoe gaat als hij er op klikt, of het een andere kleur te geven.

Meer kliks op affiliate links

Ook kun je gebruik maken van een call to action button. Hier moet je echter wel mee oppassen omdat een call to action al snel verkoperig overkomt.

Over hoe je meer klikken krijgt op je affiliate links heb ik al een blog geschreven. Die blog kun je hier vinden. 

Hoe veel mensen kopen daadwerkelijk via een affiliate link?

Hoe veel mensen er op je affiliate link zullen klikken is voor iedere website anders. Over het algemeen doe je het goed als tussen de 1% en 3% van alle mensen die op je affiliate links klikken ook daadwerkelijk kopen.

In de meeste gevallen komen affiliates niet verder dan 1% conversie. Daarom is het vooral in het begin juist een goed idee om je te focussen op hoe je meer bezoekers naar je website komen. Als je dan een goede bezoekersstroom hebt en al redelijk wat kliks op je affiliate links, kun je eens kijken naar conversieoptimalisatie.

Maar voor iedere beginner is het belangrijkste doel, goede content schrijven om zo meer bezoekers te krijgen. Heel zwart wit gezien geldt de volgende regel: Meer bezoekers = meer klikken op links = meer verkopen.

Starten met affiliate marketing

Een van de beste manieren om te beginnen met affiliate marketing is door het maken van een eigen website. Dit doe je door voor jezelf een product uit te kiezen om te promoten, vervolgens allerlei informatie te geven over het onderwerp waar het product onder valt en in die teksten links te plaatsen naar producten.

Het proces is in principe eenvoudig, maar toch lukt het veel mensen niet om geld te verdienen met affiliate marketing. Dat komt vooral omdat het een behoorlijke tijd kan duren voordat je wat kliks krijgt en uiteindelijk ook verkopen.

wat verdien je met affiliate marketing

Het heeft namelijk tijd nodig voor je website om te groeien. De meeste beginners hebben daar niet genoeg geduld voor of hadden andere verwachtingen van affiliate marketing.

De enige manier om op de goede manier te starten is door je eigen website te maken en continu bezig te blijven met het publiceren van nieuwe goede content. Dan komen de bezoekers vanzelf en zo ook de sales.

Affiliate marketing revolutie

Een van de beste manieren om direct op de goede manier te beginnen met affiliate marketing is met behulp van een affiliate marketing cursus. Niet alleen leer je dan precies hoe affiliate marketing werkt, je leert ook direct een goede strategie.

Het is natuurlijk ook mogelijk om alles helemaal zelf uit te zoeken. Maar sinds ik de affiliate marketing revolutie gevolgd had, ging het bij mij veel sneller dan toen ik alles zelf probeerde uit te zoeken.

De affiliate marketing revolutie is een volledige affiliate marketing video training. Na het volgen van de cursus weet je precies hoe affiliate marketing werkt en hoe je er succesvol mee wordt.

Ben jij benieuwd geworden naar de cursus? Neem dan eens een kijkje op de cursus pagina.

Starten met Affiliate Marketing?

Maak kennis met Affiliate Marketing in mijn Gratis E-book! Zelf ben ik al een tijd bezig met Affiliate Marketing en leef ik inmiddels van mijn online inkomen. Ik help je graag de eerste stappen te zetten met affiliate marketing. Download daarom mijn e-book helemaal gratis.

Gratis Downloaden

Recent Content