arrow_drop_up arrow_drop_down
Als affiliate email marketing toepassen?
21 september 2018 

Als affiliate email marketing toepassen?

Wil jij als affiliate email marketing toepassen? E-mail marketing is nog steeds een van de beste methodes om je conversie te verhogen van je affiliate website. Veel beginners geloven hier niet in terwijl de professionals hier de meeste commissies mee verdienen. Email marketing is dus ook voor jou als beginner heel belangrijk.

[cta id=”2011″ vid=”0″]

Wat is affiliate marketing

Affiliate marketing is best gemakkelijk uit te leggen. Bedrijven betalen veel geld voor het maken van reclamecampagnes. Deze campagnes bereiken meestal een bepaalde doelgroep, maar als reclame makend bedrijf wil je juist zoveel mogelijk mensen benaderen met je producten. Omdat we in een tijdperk leven waarin internet niet meer weg te denken is, zijn bedrijven en slimme marketing mensen samen gaan werken. Mensen zoals jij en ik kunnen daar nu van profiteren.

Aangezien reclame maken veel geld kost, is affiliate marketing in opkomst gekomen. Affiliate marketing is niets anders dan dat jij en ik reclame gaan maken voor bedrijven. Stel je voor je gaat met een bekend bedrijf een samenwerking aan over bijvoorbeeld hardware producten. Dan ga jij voor dit specifieke bedrijf reclame maken, door voor hun, in dit geval hardware producten te promoten. Dit kan je bijvoorbeeld doen door over een product een leuke review te schrijven. Aan het eind van je review plak je een speciale affiliate-link, en wanneer mensen via deze speciale link overgaan om het product aan te schaffen verdien jij commissie.

Hoeveel commissie jij verdient is afhankelijk van hoeveel jij met dit bedrijf hebt afgesproken. Dit kan 5% zijn, maar dit kan ook oplopen. Het is een kwestie van goed rondkijken op websites waar bedrijven een affiliate voorstel hebben gedaan. Je kan natuurlijk ook zelf bedrijven benaderen om een samenwerking met je aan te gaan. Er zijn namelijk meerdere wegen die naar Rome leiden. Wees creatief, en soms een beetje brutaal. Reclame maken kost ze geld, en commissie een stuk minder. Overtuig ze van je plan.

affiliate email marketing

 

Er zijn verschillende manieren voor affiliate marketing

Je kan op verschillende manieren affiliate marketing voeren. Je kan denken aan Facebook bijvoorbeeld, maar ook aan YouTube. Maar wist je ook dat affiliate e-mail marketing bestaat? Daarover straks meer.

Ga maar eens over affiliate marketing lezen, er gaat een hele nieuwe wereld voor je open dat weet ik zeker. Het mooie van affiliate marketing is dat je geen enkel contact hebt met klanten, of de afwikkeling van de verkoop. Het enigste wat voor jou belangrijk is, is dat je commissie krijgt. Dus het kan maar zo zijn dat wanneer jij je hierop gaat richten, jij in de toekomst commissies krijgt als je onder de douche staat, aan het strand ligt of aan het trainen bent in de sportschool.

affiliate marketing

 

Wanneer je je echt actief bezig gaat houden met affiliate marketing dan zijn jouw verkooptechnieken over het presenteren van bepaalde producten je enige bezigheid. De rest is cashen voor jou. Verwacht echter niet dat je gelijk geld gaat verdienen met affiliate marketing. Je zult er veel tijd in moeten steken wanneer je begint. Hoe meer jij schrijft, hoe meer reviews je maakt/schrijft, hoe hoger je komt te staan met bijvoorbeeld je eigen website in Google. Hoe hoger jij in Google komt te staan, hoe meer bezoekers jij op je website krijgt. Meer bezoekers, is meer kans op het verkopen van producten waar jij een affiliate “contract” mee hebt, des te meer geld jij uiteindelijk verdient.

affiliate email marketing

 

Affiliate e-mail marketing

Bij affiliate e-mail marketing stuur je je potentiële klanten een e-mail met bijvoorbeeld een leuke beschrijving over een specifiek product. Het komt een beetje op hetzelfde neer als wat je wil gaan doen met je affiliate website, maar je benadert klanten nu persoonlijk via de e-mail. Ik hoor je denken “klinkt leuk, maar hoe kom ik aan e-mailadressen?”

Daar zijn natuurlijk allerlei trucjes voor. Je kan ten eerste tegenwoordig e-mailadressen kopen. Dit is echter wel prijzig, dus wanneer je beginnend affiliate marketeer bent wil je de kosten beperken.

Laten we er nu even vanuit gaan dat jij je eigen website gebouwd hebt, speciaal ingericht op affiliate marketing. Jij wil e-mailadressen gaan verzamelen om je marketing uit te breiden. Hoe doe ik dat? Je kan een beetje creatief zijn hierin, want waarom ga je dan bijvoorbeeld niet een gratis product, of dienst weggeven via jouw website? Tegenwoordig zie je dit veel terug bij affiliate marketeers. Het is namelijk behoorlijk slim om dit te doen. Stel je voor dat jij 1000 bezoekers per dag hebt die jouw website bezoeken. Dan kan jij op z'n minst van die 1000 bezoekers van 50 het e-mailadres bemachtigen.

affiliate email marketing

 

Geef je bezoekers iets gratis

Jij geeft een gratis product weg, of een gratis dienst door middel van verloting. Het enigste wat je van je klanten vraagt om mee te doen, je voelt hem al aankomen, is dat ze hun e-mailadres invullen. Op deze manier maken je websitebezoekers kans op het gratis product of dienst. Jij hebt dit heel slim aangepakt, want jij hebt nu ook iets waardevols in handen.

Jij hebt nu van de 1000 bezoekers die je website heeft per dag, ongeveer 50 e-mailadressen onderschept. Dus waar je klanten een leuk, gratis dienst of product konden winnen, heb jij nu de kans om van die 50 e-mailadressen gebruik te maken.

Jij stuurt deze 50 mensen weer informatie over bepaalde producten via de mail, en onderin de tekst geef je ze de mogelijkheid om het product waar jij zojuist over geschreven hebt direct aan te schaffen. Daarover krijg jij natuurlijk weer commissie. Als je regelmatig een verloting organiseert op je eigen website, zal je lijst met e-mailadressen alleen maar groter worden. Wordt je lijst met e-mailadressen groter, dan heb jij weer de kans om meer klanten te werven voor de producten waar jij affiliate marketing voor doet. Meer klanten is meer geld op de bank voor jou, het klinkt niet alleen simpel, het is ontzettend simpel.

affiliate email marketing

 

Veel geld verdienen met affiliate marketing

Wist je dat er affiliate marketeers zijn die maandelijks $ 5.000 of meer verdienen? Dat heeft ze wel enkele jaren gekost om zulke bedragen maandelijks binnen te slepen. En niet te vergeten, het heeft ze ontzettend veel tijd gekost om te investeren in het schrijven van blogs en reviews. Jij kan dit ook. Je weet nu hoe je ook via affiliate e-mail marketing je klanten kan bereiken. Dit in combinatie met je affiliate website, het schrijven van reviews en blogs, heb jij jezelf de mogelijkheid gegeven om “makkelijk” geld te verdienen. Wil jij precies leren hoe dat moet? Kijk dan eens naar onderstaande cursus.

 

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen