arrow_drop_up arrow_drop_down
Affiliate Business starten - Zo doe je dat!

Affiliate Business starten - Zo doe je dat!

Misschien heb je wel eens van Affiliate Marketing gehoord of misschien is het wel helemaal nieuw voor je. Toch kan het een goede stap in jouw carriere zijn om een Affiliate Marketing Business te starten.

Voordat je deze stappen gaat ondernemen is het echter goed om precies te weten wat het inhoud en op welke manier je ermee aan de slag moet gaan.

Zo voorkom je dat je veel tijd in iets gaat steken wat uiteindelijk niet werkt omdat je de verkeerde keuzes hebt gemaakt. Met behulp van onderstaande informatie weet je precies waar je op moet letten om jouw bedrijf succesvol te maken.

De betekenis van affiliate marketing business

Een affiliate marketing business starten kan pas wanneer je bij het begin begint. Dit is de achtergrond van deze manier van marketing. Het is een vorm van marketing waar adverteerders samenwerken met partners om inkomen te genereren.

Zo werken webwinkels met deze zogenoemde affiliates samen op performance based basis. Het is daarom een pay-per-sale model, waarbij de partner pas betaald wordt wanneer er een resultaat geboekt is.

Deze uitbetaling gebeurt met een commissie over de sale, waarbij de adverteerder een groter publiek kan bereiken om hogere winsten te behalen.

Als bedrijf zijnde verlies je daarom geen geld als er geen resultaten geboekt worden en je kunt met een gerust hart een samenwerking aangaan.

Voor veel sectoren beschikbaar

Een affiliate marketing business starten kan bij vrijwel iedere sector. Het maakt daarom niet uit of je een webwinkel of een bedrijf bent die het voornamelijk moet hebben van het verkopen van diensten.

De affiliates kunnen namelijk veel verschillende partijen zijn, waaronder verschillende bloggers, vergelijkers, kortingsplatforms of zelfs de consumentenbond.

Iedere partij die aansluit bij jouw producten en diensten kan namelijk zorgen voor een goede promotie, waardoor de omzet omhooggaat en jij de partij pas betaalt als iemand via een bepaalde link doorgestuurd is naar jouw website en hier een aankoop doet.

De verschillende partijen die betrokken zijn

Er zijn een aantal betrokken partijen als je een affiliate marketing business starten gaat. Zoals gezegd zijn er eerst de adverteerders, waaronder ook jij als je een bedrijf opstart. Als je producten en diensten verkoopt, is het immers belangrijk om zoveel mogelijk mensen te bereiken.

Hiervoor stel je als het ware promotiemateriaal beschikbaar, waar je een commissie aan koppelt als er resultaten geboekt worden. Hier komen de affiliates om de hoek kijken.

Dit zijn vaak publishers van een website, welke ook jouw promotiemateriaal gebruiken op de website. Deze partners brengen bezoekers op de hoogte van jouw bedrijf en sturen ze door naar de website.

Wanneer er conversie ontstaat, worden zij betaald voor het resultaat. Als laatste is er nog het netwerk, welke de doormeting uitgevoerd wordt van de resultaten en de beloningen die uitgekeerd worden.

Het kiezen van een domeinnaam

Dan is het goed om te bekijken waar je begint als je een affiliate marketing business starten wilt. Als eerste moet je een website opzetten en een domeinnaam kiezen.

Dit domein zorgt ervoor dat jij gevonden wordt, dus zorg ervoor dat dit een goede naam is. Daarbij kun je je ook afvragen op welke niche je jezelf wilt richten.

Zo kan het bijvoorbeeld fashion of reizen zijn, maar ook een bepaald soort gereedschap dat je aanbiedt. Houd het altijd zo makkelijk mogelijk.

Voor de website moet je ook opletten dat het gebruiksvriendelijk is en de webhosting op een goede manier geregeld is. Zo voorkom je ook moeilijkheden voor jezelf en kun je een begrijpbare website bouwen.

De website bouwen rondom jouw bedrijf

Bij een affiliate marketing business starten is de website eigenlijk het belangrijkste. De gebruiksvriendelijkheid is zowel voor jouw klanten als voor jezelf belangrijk. Een van de mogelijkheden die je hiervoor hebt, is WordPress.

Deze heeft een eenvoudig systeem, waar je veel verschillende templates kunt vinden om direct een kant-en-klare website te hebben. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is de content aan te passen aan jouw bedrijf.

Als je nog niet precies weet hoe alles werkt, hoef je alleen maar een aantal tutorials op te zoeken en je kunt aan de slag. De template pas je aan jouw producten en diensten aan.

Hierbij kun je ook op de functionaliteiten letten, zodat je er zeker van bent dat het gebruiksvriendelijk is. Vergeet de responsiveness niet mee te nemen, zodat de website op verschillende apparaten bekeken kan worden.

Onderzoek doen naar het succes

Zodra je website gereed is, dan kun je verder gaan kijken. Een affiliate marketing business starten gaat namelijk ook samen met het bekijken van de resultaten van de website.

Hiervoor kun je gebruik maken van Google Analytics. Deze kun je weer koppelen aan de website door middel van plug-ins. Ook kun je nog een aantal andere webmastertools toevoegen om overal een inzicht in te hebben.

Je wilt er uiteindelijk ook voor zorgen dat je weet hoeveel mensen er naar de website komen en hoeveel succes jouw nieuwe promotie gaat hebben.

Als het niet direct resultaten oplevert, kun je er op tijd op inspelen met nieuwe strategie├źn.

De content geheel aanpassen

Een affiliate marketing business starten is daarna ook vooral content produceren. Je moet constant werken aan nieuwe teksten op de website, het vernieuwen van foto's en video's en het zorgen dat er een meerwaarde wordt geboden aan de bezoekers.

Aan de hand van de resultaten die je vindt in Google Analytics kun je jouw content blijven aanpassen.

Hoger in Google

Zo weet je direct of jouw teksten effectief genoeg zijn om de website hoog in Google te laten verschijnen en om bezoekers voor een langere tijd op een bepaalde pagina te houden.

Je moet dus gaan kijken naar de relevantie van de teksten en de keywords die ervoor nodig zijn om op te gaan vallen tussen alle concurrentie. Zonder content ben je dus nergens, dus zorg ervoor dat je hier ook de tijd voor neemt.

Aanmelden bij een affiliate-netwerk

Zodra jouw website bezoekers begint te krijgen en het affiliate marketing business starten begint te lopen, kun je jezelf gaan aanmelden bij affiliate-netwerken.

Er zijn veel verschillende netwerken te vinden, maar lang niet allemaal bieden ze goede programma's voor jouw niche aan. Ga daarom op zoek naar een netwerk dat bij jou past.

Zodra adverteerders jou hebben geaccepteerd op dit netwerk kun je de normale links die je in de content verwerkt hebt gaan vervangen met de affiliate-links.

Zo kun je voor jouw reisblog gaan kijken waar de reis het goedkoopste is en deze reis voorleggen aan jouw lezers. Door ze direct door te verwijzen via jouw website kun je een commissie krijgen als er een boeking plaatsgevonden heeft.

Wat je erin moet investeren

Een affiliate marketing business starten lijkt hierdoor heel eenvoudig, maar dat is het niet. Je bent voortdurend bezig om jouw bezoekers te overtuigen en te voorzien van nieuwe content.

Er gaan daarom al gauw enkele uren in zitten als je op de juiste manier te werk wilt gaan. De waardevolle content met meerwaarde is daarom altijd belangrijk.

Hier valt of staat jouw bedrijf mee. Pas wanneer je de content gerealiseerd hebt, kun je gaan denken aan de inkomsten die je ermee kunt genereren.

Zorg er daarom te allen tijde voor dat jouw website op een goede manier opgebouwd is en je mensen er naartoe kunt krijgen. Je hoeft er geen geld in te steken, zolang je er maar voor zorgt dat de website gebruiksvriendelijk blijft.

Je kunt er dan voor kiezen om je teksten te laten schrijven door een tekstschrijver. Daarnaast is het ook een goed idee om vooraf een cursus te volgen die je precies vertelt hoe affiliate marketing werkt en hoe je er succesvol mee kunt worden.

Een van de beste manieren om affiliate marketing te leren is met de Affiliate Marketing Revolutie Dit is precies de cursus die ik ook heb gevolgd om succesvol te worden op het internet.

Geduld tijdens de opbouw van belang

Een affiliate marketing business starten draait daarbij niet alleen om de inkomsten, maar ook het plezier dat je erin hebt. Dit plezier moet je namelijk ook uit gaan stralen, zodat je mensen daadwerkelijk kunt gaan overtuigen.

Als je geen motivatie hebt, ga je merken dat het heel lastig gaat worden om inkomsten te genereren. Het vergt daarom ook veel geduld. In het begin zal het voornamelijk vallen en weer opstaan zijn.

Je merkt pas vooruitgang als je een tijdje bezig bent en je een grotere fanbase opgebouwd hebt. Het enige waar je in hoeft te investeren qua geld is de domeinnaam, voor de rest investeer je alleen maar tijd en moeite in de opstartfase.

Zo kun je ervoor zorgen dat je de beste stappen gaat maken.

Onderzoek de mogelijkheden voor de start

Als je na het lezen van bovenstaande informatie aan de slag wilt gaan met een affiliate marketing business starten zul je er dus veel tijd in moeten investeren.

Zorg er daarom voor dat je jezelf eerst goed blijft inlezen en daarbij ook bekijkt welke veranderingen er plaatsvinden. Voordat je jouw website helemaal voorziet van content moet je goed weten welke keywords er nodig zijn om op te vallen en wat het taalgebruik gaat zijn voor jouw doelgroep.

De website staat daarom niet in een dag, maar behoeft enige kennis van zaken. Blijf jezelf daarom ook ontwikkelen, start met het volgen van de affiliate marketing revolutie zodat je alle kennis hebt die je nodig hebt. Meld je pas aan bij een netwerk als je denkt dat je er helemaal klaar voor bent. Zo heb je uiteindelijk meer succes en ga je merken dat de commissies vanzelf uitbetaald gaan worden.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen