Je hebt een website en wil geld verdienen? Dat kun je op verschillende manieren aanpakken. De meest eenvoudige manier is advertenties plaatsen. Je kunt hiervoor gebruik maken van het google adsense programma, affiliate marketing of je eigen advertentieruimte verkopen. 

Maar jij vraagt je af wat de beste methode is. Daarover kun je in dit artikel alles lezen. Zo heeft elke vorm van adverteren weer andere voordelen maar ook nadelen. Het is goed om daarover meer te weten. Zodat jij een afgewogen keuze kunt maken voor de advertentiemogelijkheid die het beste bij je past. Je moet je wel realiseren dat advertenties op je website in het algemeen ook nadelen heeft. Niet iedere bezoeker is hiervan gediend. 

Het voordeel dat direct in het oog springt is dat je veel geld kunt verdienen door advertenties op je website te plaatsen. Van betaling per klik, per lead tot commissie verdiensten per verkoop. Hoe dit precies in elkaar steekt kom je zeker te weten. 

Kies jij ervoor om geld te verdienen aan de hand van advertenties op je website. Zorg dan dat het aantal advertenties dat je toont per pagina in verhouding is tot de pagina. Je zult merken dat je niet meer zal verdienen door meer advertenties te plaatsen, wel door gerichte advertenties.

Welke advertentie manieren zijn er voor je website?

Je wilt gebruik gaan maken van de beste manier om door advertenties geld te verdienen. Voor elke website kan dit anders zijn. Dat heeft vooral te maken met de manier hoe advertenties op de website worden weergegeven. Je wilt voorkomen dat advertenties op je website overheersen, waarna ze ook nog eens niets zullen opleveren.

Meer bol.com bestellingen

Om je op weg te helpen bij het maken van een keuze maak ik onderscheid tussen de manieren. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van affiliate marketing, Google Adsense, advertentieruimte in eigen beheer verkopen of hiervoor een mediabureau inhuren.

De hoogte van verdiensten is voor elke manier verschillend. Soms afhankelijk van adverteerders waar je de advertenties voor plaatst, soms van de hoeveelheid bezoekers die je website heeft of van de waarde die je website heeft.

Wat is een affiliate marketing advertentie netwerk?

Een affiliate marketing netwerk is een verzamelplek van adverteerders. Vanaf deze plek geven ze affiliates toegang tot advertentiemateriaal. Het advertentiemateriaal bestaat uit banners, links of producten, die je gemakkelijk op je website kan plaatsen. 

Je krijgt bij een affiliate marketing netwerk geen vergoeding per klik maar bijvoorbeeld wel per nieuw lid of verkoop. De vergoedingen kunnen behoorlijk oplopen naargelang de doorgestuurde bezoeker zich zal aanmelden, informatie opvraagt (bijvoorbeeld bij hypotheek aanbieders) of per verkoop.

Het voordeel van een affiliate netwerk is dat je toegang hebt tot zeer gericht advertentie materiaal. Je kunt hierdoor profiteren, omdat je bezoekers al geïnteresseerd zijn in het onderwerp. 

Je hebt op mijn website misschien al het een en ander mogen lezen. Dan weet je ook dat affiliate marketing voor mij veel heeft gebracht. Deze kennis wil ik ook overbrengen. Daarom geef ik je op mijn website toegang tot informatie, mogelijkheden maar vooral eerlijke informatie. Zo werk ik al jaren met affiliate marketing. Ten opzichte van andere advertentievormen heeft affiliate marketing een groot voordeel, waarover je al hebt gelezen.

Welke affiliate marketing netwerken zijn er?

Social media marketing

Er zijn verschillende affiliate marketing netwerken. Elk netwerk heeft eigen voordelen, nadelen maar ook voorwaarden waaraan je moet voldoen. Dit is dan ook de belangrijkste reden waarom bezoekers mij vragen te helpen, ze willen een goede start!

Aan de hand van wensen die klanten hebben kan ik een website bouwen, commercieel content voor ze schrijven als het kiezen van het juiste affiliate marketing netwerk. 

De meest betrouwbare netwerken waarmee je aan de slag kunt gaan zijn bol.com, coolblue, paypro of daisycon. Afhankelijk van het soort website is het goed om informatie over de netwerken te zoeken. Waardoor je de juiste afweging kunt maken. Een van de redenen waarom beginnen affiliates mij benaderen met de vraag of ik wil helpen met het opzetten.

Wat is het Google Adsense advertentie netwerk?

Het google adsense programma is misschien wel een van de meest bekende mogelijkheden om door advertenties geld te verdienen. Er zijn binnen het Adsense programma verschillende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor beeld of tekstadvertenties, maar ook andere gerichte materialen.

Binnen het Google Adsense programma heb je geen mogelijkheid voorkeuren in adverteerders door te geven. Het advertentieprogramma bepaald aan de hand van de pagina informatie de advertenties voor de pagina. 

Je verdient binnen google aan de hand van kliks op de link of banner. De hoogte van de betaling voor gerealiseerde kliks hangt af van de populariteit die je website heeft. Sommige onderwerpen behalen een hogere netto uitbetaling per klik.

Je kunt dus niet verdienen aan de hand van commissie of aanmeldingen. Zeker bij grotere websites is het niet de manier om veel te verdienen aan de hand van verkopen. 

Soms komt het voor dat concurrenten met advertenties op je website terechtkomen. Een nadeel van het Adsense netwerk. Hier heb je geen invloed op. Je kunt dus klanten verliezen door advertenties waar je in eerste instantie de doelstelling had om geld te verdienen. Google kijkt immers alleen naar de verhoudingen tussen je pagina en adverteerders.

Wat is advertentieruimte verkopen in eigen beheer?

Kun je geld verdienen zonder iets te doen

In sommige gevallen kan advertentieruimte in eigen beheer te huur aanbieden lonen. Echter heeft het als nadeel dat het veel tijd in beslag kan nemen. Je moet adverteerders informatie kunnen aanbieden over bijvoorbeeld het aantal bezoekers of aantal pagina weergaven, op welke plekken de advertentie te zien zal zijn en andere informatie. 

Je kunt je afvragen of het in eigen beheer verkopen van advertentieruimte lonend is. Hoewel je best veel mee kunt verdienen. Wat uiteindelijk in je voordeel kan zijn wanneer je een goedlopende website hebt met voldoende bezoekers.

Daarnaast heb je geheel zelf in de hand wie mag adverteren. Je kunt hierdoor concurrentie buiten de deur houden. Waardoor je geen klanten verliest aan je concurrent.  

Wat is advertentieruimte via een mediabureau verkopen?

Als je een grotere website hebt kun je een mediabureau vragen adverteerders te vinden. Je geeft de verkoop als het beheer hierdoor volledig uit handen. Dat kun je veel advertentie inkomsten opleveren. als het mediabureau goed werk verricht. 

Een mediabureau zal voor de advertentieruimte op je website potentiële adverteerders gaan zoeken die na betaling toegang krijgen tot de ruimte. Het mediabureau maakt in jouw naam afspraken over de gang van zaken. 

Wanneer een mediabureau voor je aan de slag gaat advertentieruimte aan te bieden moeten ze een adverteerder wel informatie kunnen geven over de omvang van je website. Hoeveel bezoekers er elke dag komen, hoeveel pagina’s er worden bekeken of wie de doelgroep is.

Eenvoudig gezegd zul je ook een mediabureau moeten informeren over allerlei verschillende zaken die voor de adverteerders belangrijk zijn. Want dat gaat je uiteindelijk veel geld opleveren.

Zijn banner of juist link advertenties doeltreffender?

Je hebt veelal de keuze uit een tweetal gangbare advertentiemogelijkheden. De zogenoemde banner advertenties als de link advertenties. Welke beide grote voordelen hebben als je ze op de juiste wijze gaat gebruiken. Waarbij het belangrijk is dat ze passend zijn bij de content op je website of pagina.

Het is dus lastig te zeggen welke content doeltreffender is.  Dit hangt sterk samen met de opbouw van de website. Als je een blog artikelen website hebt kun je gemakkelijk combineren. Maar je kunt je het misschien ook voorstellen dat als je een informatie website hebt, je niet overal commerciële links en advertenties wilt hebben. 

Om erachter te komen wat je het beste kunt plaatsen omdat het doeltreffender is kun je het beste op je website verantwoord experimenteren. Dit kun je doen door de advertentie resultaten te meten over een periode van enkele maanden. Waarna je doeltreffende toepassingen definitief maakt, maar ook minder doeltreffende toepassingen juist niet doorzet.

Door goed naar statistieken te kijken kun je precies meten wat voor jou het beste resultaat levert.

Hoe plaats je advertenties gemakkelijk op je website?

Als je gebruik maakt van content management systemen, bijvoorbeeld wordpress, zijn er handige plugins beschikbaar. Met deze plugins kun je gemakkelijker de advertenties op je website plaatsen maar ook beheren. Ze geven je veel informatie waar je daadwerkelijk mee uit de voeten kunt. Een andere reden om voor plugins te kiezen is, dat je niet in de codering van een website hoeft te zijn om advertenties te plaatsen. Zo voorkom je dat je website vervuild raakt.

Wanneer je geen gebruik maakt van een content management systeem als wordpress kun je ook van stand-alone toepassingen gebruik maken. Je wijst de advertentieplekken aan, plaatst de code om deze te tonen en kunt vanuit de toepassing je advertenties plaatsen of beheren.

De stand-alone toepassingen zijn vrijwel hetzelfde als de plugins voor wordpress. Echter zijn deze ook zonder het content management systeem te bereiken.

Wat belangrijk is wanneer je advertenties plaatst is de weergave. Het komt soms voor dat wanneer je zelf de advertenties wilt bekijken je niet direct de uiteindelijke weergave te zien krijgt. Vaak is het dan ook verstandig dat jij jezelf zal uitloggen. Zo krijg je jouw website te zien als elk ander bezoeker.

Wat zijn de voordelen van advertenties op je website?

Het plaatsen van advertenties op je website heeft als voordeel dat je er geld mee kunt verdienen. Je kunt je misschien niet direct andere voordelen bedenken. Maar er zijn wel degelijk meer voordelen dan het verdienen van geld. 

De advertenties op je website kunnen bijvoorbeeld zorgen voor een mooiere uitstraling. Omdat je de lege plekken op je website of pagina’s gaat opvullen met mooie beelden of links. Dat geeft ook voor de bezoekers een vertrouwd gevoel. Want adverteerders plaatsen natuurlijk niet zomaar een banner of link. 

Een ander voordeel is dat je bij het goed beheren van advertenties in beeld of tekst. Dat je bezoekers direct kunt verwijzen naar handige pagina’s van adverteerders, waarop ze de producten waarvoor je hebt geschreven kunnen kopen. Met name bij affiliate marketing is dit een grote toegevoegde waarde. 

Door bezoekers van je website te verwijzen naar een adverteerder via een affiliate marketing netwerk krijg je dus commissie naargelang het bedrag dat de klant daar besteedt. Je profiteert dus van goede informatie naar de klant en het verdienen van geld.  

Wat zijn de nadelen van advertenties op je website?

Je hebt ze vast en zeker wel eens voorbij zien komen. Van die sites die volstaan met advertenties in alle denkbare kleuren, smaken of informatie. Als ik naar mijn eigen gedrag kijk, klik ik vaak snel weg van deze websites. Ze bieden mij niet het overzicht dat ik wenst. Laat staan dat de informatie op de website te vinden is die ik voor ogen hebt.

Het plaatsen van advertentie banners of links kun je dus ook overdrijven. Vaak gaat de waarde van een advertentieplek hierdoor ook naar beneden. 

Je moet advertenties dus gedoseerd plaatsen. Daardoor zijn je verdiensten hoger. Zullen bezoekers niet wegklikken van je website. Waardoor de kans dat ze daadwerkelijk op een link klikken waaraan je geld kunt verdienen groter is.

Een ander nadeel kan zijn dat je ongewild advertenties van misschien wel jouw concurrent plaatst. Je kunt hierdoor veel omzet mislopen. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Dit kun je ook voorkomen met een goed beheer. 

Past de affiliate marketing revolutie bij je?

De afgelopen jaren heb ik mij voornamelijk gericht op geld verdienen met internet. Het is inmiddels iets waar ik dagelijks mee bezig ben. Dat is niet voor niets. De affiliate marketing cursus die ik heb mogen volgen inspireerde mij enorm. Zo heeft de affiliate marketing revolutie mij alle inzichten op het gebied van online geld verdienen, aanpakken als werkende methodes gegeven. De handvatten die ik al lang zocht.

Waar andere websites je misschien snel geld beloven (waarin ik zeker niet geloof), belooft de affiliate marketing revolutie je een duurzame aanpak. Je werkt hiermee stap voor stap naar een aanpak waar je van blijft profiteren.

Als je aan de slag gaat met de affiliate marketing revolutie merk je direct het verschil. De methodes die worden besproken maakt direct duidelijk wat je anders kan doen. Zonder je te beoordelen op de aanpak die je al tijden hanteerde. Je krijgt dus daadwerkelijk goede uitleg door online videos. Deze handvatten maken het gemakkelijker om veranderingen toe te passen.

De affiliate marketing revolutie zet niet in op snel geld verdienen! Laat ik je dat nogmaals vertellen. Deze methode helpt je vooral bouwen aan een duurzaam passief inkomen. Waarbij je uitsluitend kunt groeien in wat je doet. Klik hier voor meer informatie over de affiliate marketing revolutie

Teksten laten schrijven

Betere teksten voor je website?


Heb jij een website, maar ben je zelf niet zo goed in het schrijven van content? Download dan zeker onze gratis Checklist! We helpen je met de belangrijkste onderdelen van een goede webtekst. Daarnaast delen we met regelmaat praktische en goede tips!

Download Gratis