Adsense inkomsten verdienen met je website?


Als je begint met een website om daar geld mee te verdienen is het een goed idee om ook te kijken naar Google Adsense. Dat is namelijk een manier om extra inkomsten te genereren op je website. Hier lees je meer over Google Adsense en hoe je daar inkomsten mee kunt verdienen.

Adsense inkomsten verdienen met je website

Als je geld wilt verdienen met je website heb je daar verschillende mogelijkheden voor. Zo bespreken we hier vaak de mogelijkheid om geld te verdienen met affiliate marketing maar heb ik het eigenlijk nooit over Adsense. Als je redelijk wat bezoekers naar je website krijgt kun je hier een mooi extra inkomen uit genereren.

Om veel geld te verdienen met Google Adsense is het vooral belangrijk dat je veel bezoekers hebt. Hoe meer bezoekers er naar je website komen en klikken op je advertenties hoe meer geld jij kunt verdienen.

Om een full time inkomen te verdienen met Google Adsense moet je duizenden bezoekers nodig. Maar ook al heb je nog niet zo veel bezoekers dan kan Google Adsense een mooie aanvulling zijn op je inkomsten en is het zeker de moeite waard om mee te spelen.

Wat is Google Adsense?

Google Adsense is een programma van Google waarbij website eigenaren Google Advertenties op een website kunnen weergeven. Deze advertenties zijn afkomstig van het Google Adwords netwerk waar bedrijven kunnen adverteren in de zoekmachines. Bedrijven betalen dan een bedrag per klik op een advertentie.

Als jij deze advertenties weergeeft op je website verdien jij een bedrag per klik als mensen via jouw website doorklikken naar de advertentie pagina.

Google Adsense is een van de makkelijkste manieren om geld te verdienen met je website. Je hoeft de advertenties er alleen maar op te zetten en de rest gaat vanzelf.

Starten met Affiliate Marketing?

Toen ik begon met Affiliate Marketing had ik geen idee wat ik moest doen. Totdat ik begon met de Affiliate Marketing Revolutie. Nu kan ik leven van mijn online inkomsten.

Meer informatie over de cursus

Wel is het belangrijk dat je leert hoe je advertenties strategisch op je website kan plaatsen zodat er meer kans is dat mensen op je advertenties klikken.

Google Adsense strategie

Als je gaat beginnen met inkomsten verdienen aan Adsense is het belangrijk dat je daarvoor een strategie gebruikt. Als je zomaar advertenties op je website plaatst kan het zijn dat gebruikers van je website daar last van ervaren. Daarom is het vooral belangrijk dat je je advertenties plaatst waar je bezoeker er vooral geen last van heeft tijdens het lezen van je content.

Het kan een goed idee zijn om een aantal advertenties tussen je content te plaatsen, maar het is dan wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je tekst er niet moeilijk leesbaar door wordt.

Google Adsense in combinatie met affiliate marketing

Als je Google Adsense gaat gebruiken in combinatie met affiliate marketing om extra inkomsten te verdienen, is het belangrijk om te weten dat Google Adsense ook ten koste kan gaan van je affiliate marketing inkomsten. Als het voor een bezoeker aantrekkelijker is om op je Adsense advertenties te klikken in plaats van op je affiliate link. Verdien je dan wel geld, maar had je veel meer kunnen verdienen als ze op je affiliate link zouden klikken.

In plaats van Google Adsense advertenties zou je ook advertenties en banners kunnen maken voor affiliate producten. Hieraan verdien je over het algemeen meer. Maar als je op een strategische manier je advertenties plaatst zouden Adsense en Affiliate marketing goed samen gaan om inkomsten te verdienen aan je website.

Voorkeur bij affiliate marketing

Zelf maak ik ook gebruik van Google Adsense, alleen dan wel in mindere mate dan affiliate aanbiedingen. Zelf ligt mijn voorkeur meer bij affiliate marketing omdat mijn bezoekers veel meer hebben aan deze producten.

Maar door Adsense toe te voegen aan mijn website komen er toch extra inkomsten binnen zonder dat ik daarvoor wat hoef te doen. Het enige wat voor mij van belang is dat ik content blijf toevoegen zodat er steeds meer bezoekers naar mijn website komen.

Daarnaast heb ik ook gemerkt dat er vaker op Adsense advertenties wordt geklikt dan op affiliate marketing producten. Zelf denk ik dat dat komt omdat deze advertenties worden aangepast op de zoekgeschiedenis van de gebruiker.

Hierdoor komen advertenties altijd overeen met de persoonlijke voorkeuren van de bezoeker en is de kans daarom groter dat er op advertenties worden geklikt. Nu ik een groot deel van de advertenties verwijderd heb van mijn website, merk ik direct dat ik veel meer aanmeldingen krijg voor mijn gratis E-book. Dat komt omdat daar nu de focus ligt in plaats van bij advertenties.

Lees hier mijn 3 stappen naar een commissie

 

Het is dus een goed idee om een goede afweging te maken van wat je precies wilt dat je bezoekers doen op je website. Als je makkelijk geld wilt verdienen leg je de focus op Adsense inkomsten, maar als je het meer wilt uitbreiden ga je voor affiliate marketing.

Affiliate marketing leren

Als je nog niet begonnen bent met affiliate marketing of niet echt verder komt raad ik je aan eens naar de affiliate marketing revolutie te kijken. Hier leer je hoe je als absolute beginner een succesvolle website opbouwt die je 250 euro of meer per maand kan opbrengen.

Geen enkele affiliate verdient direct geld met alleen organische bezoekers en het kost tijd voordat er veel bezoekers naar je website komen.

Als je succesvol wilt zijn met affiliate marketing is het vooral belangrijk dat je doorgaat. Alle werk dat je nu doet krijg je beloningen voor terug in de toekomst. Als je nog niet helemaal overtuigd bent bekijk dan het filmpje hieronder. Dit is namelijk precies hoe affiliate marketing werkt.

https://www.youtube.com/watch?v=8FRzqEFnwgg

Het meeste werk dat je doet in het begin, is bouwen aan iets waarvan je niet direct de vruchten plukt. Maar als je het een lange tijd met liefde blijft behandelen, ondanks dat je er nog niets voor terug krijgt, zal je daar later rijkelijk voor beloond worden. Als je maar begint en niet opgeeft.

Starten met Affiliate Marketing?

Maak kennis met Affiliate Marketing in mijn Gratis E-book! Zelf ben ik al een tijd bezig met Affiliate Marketing en leef ik inmiddels van mijn online inkomen. Ik help je graag de eerste stappen te zetten met affiliate marketing. Download daarom mijn e-book helemaal gratis.

Gratis Downloaden

Recent Content