arrow_drop_up arrow_drop_down
8 voordelen van email marketing
30 april 2019 

8 voordelen van email marketing

Als je aan de slag gaat met affiliate marketing heb je vast ook al gelezen dat email marketing belangrijk is. Het kan zijn dat je dit nog nooit eerder gehoord hebt en daarom lees je in dit blogbericht 8 voordelen van email marketing. Affiliates verdienen namelijk een groot gedeelte van hun inkomsten via een mailinglijst en daarom is het belangrijk die zo snel mogelijk op te bouwen.

Wat is email marketing

Email marketing is een vorm van marketing waarmee je (potentiële) klanten direct benaderd via email. Om dit te kunnen doen moet je wel eerst een mailinglijst opbouwen zodat je ook daadwerkelijk email adressen hebt om de aanbiedingen naartoe te sturen.

Voor veel affiliates is email marketing nog steeds een van de belangrijkste bronnen van inkomsten en daarom is het een goed idee om er ook mee aan de slag te gaan.

Waarom is email marketing belangrijk?

Het is vooral belangrijk om direct te beginnen met email marketing omdat je hiermee de mogelijkheid voor jezelf creëert om meer verkopen en commissies te realiseren. Je hebt vast al eens gehoord van de gezegde: “The Money is in the list” en zelf nu nog is dat zeker het geval.

Vrijwel iedereen in Nederland heeft een email adres en maakt hier ook actief gebruik van. Dat is natuurlijk een hele mooie kans voor jou om daar gebruik van te maken. Daarnaast is het ook zo dat als een bezoeker op jouw website bereidt is het email adres aan jou te geven, er al een vorm van vertrouwen is.

Dat zorgt ervoor dat je makkelijker kunt verkopen omdat de drempel tot het doen van een aankoop een heel stuk lager ligt dan rechtstreeks op je website. Daarom raad ik elke beginnende affiliate aan om je niet zo zeer te focussen op het direct promoten van affiliate producten op je website, maar er eerst voor te zorgen dat je een email adres krijgt.

10 voordelen van email marketing

Het hebben van een mailinglijst en actief bezig gaan met email marketing kent veel voordelen. Om je er een idee van te geven lees je hier 10 voordelen van email marketing.

1. Een email verstuur je gemakkelijk of zelfs automatisch

Het mooie aan email marketing is dat je het volledig kunt automatiseren. Je hoeft niet daadwerkelijk aanwezig te zijn om e-mails naar je mailinglijst te sturen. Met handige email marketing software kun je bouwen aan een sales funnel. Hiermee verstuur je dan bepaalde e-mails op een bepaalde tijd aan mensen in je mailinglijst.

Ook kun je er voor zorgen dat je contacten in een mailinglijst een bepaald proces doorlopen dat uiteindelijk zal resulteren in een verkoop. Het mooie van email marketing software is dat je het dan niet zelf hoeft te bedenken.

Zelf maak ik gebruik van Get response waarmee ik de mogelijkheid heb om gebruik te maken van voorgeprogrammeerde email funnels. Sinds ik actief bezig ben met Get response email marketing zijn mijn verkopen veel meer controleerbaar en ontvang ik meer commissies in de maand.

2. Een vorm van vertrouwen

Als je het voor elkaar krijgt om email adressen te verzamelen van je bezoekers betekent het dat je bezoeker je al genoeg vertrouwt om zijn of haar email adres te geven. Het voordeel hiervan is dat er direct een hele grote drempel verdwijnt om van je te kopen.

De kans bestaat zelfs dat als je direct een aanbieding zou doen in de eerste email die je stuurt, je contact al direct overgaat tot aanschaffen van het product.

Met email marketing software kun je op verschillende momenten een aanbieding doen en weer op andere momenten goede informatie geven.

3. Een e-mail straalt professionaliteit uit

Door aan de slag te gaan met email marketing straal je direct meer professionaliteit uit naar je bezoekers. Dit wekt direct meer vertrouwen. Waardoor het uiteindelijk ook weer zorgt voor meer commissies.

4. Email marketing geeft je een kans je bezoeker terug te halen naar je website

Bezoekers uit Google komen meestal één keer naar je website. Meestal doen ze ook geen aankoop als ze de eerste keer op je website geweest zijn. Over het algemeen zijn er tussen de 3 en 5 interacties nodig voordat een bezoeker je genoeg vertrouwd om iets van je te kopen.

Met email marketing heb jij de touwtjes in handen en kun je door simpelweg een email te sturen je contacten vragen je website nog eens te bekijken.

5. Relatie opbouwen

Nog een groot voordeel van email marketing is dat je door regelmatig contact te hebben een relatie met je bezoeker opbouwt. Dit doe je vooral door veel gratis waarde te bieden en je contacten zo goed mogelijk te helpen met zijn of haar problemen.

6. Mails worden beter gelezen dan social media berichten

Ondanks dat steeds meer mensen actief aanwezig zijn op social media is email marketing nog steeds het nummer 1 platform voor communicatie. Ook zijn er nog steeds veel grote bedrijven die een groot gedeelte van hun omzet binnenhalen via e-mails.

Alleen dat is al een goede reden waarom jij ook aan de slag zou moeten gaan met email marketing. De meeste beginners slaan dit gedeelte over omdat ze geen idee hebben van de kracht van email marketing. Maar als je dat eenmaal doorhebt zal je ook je focus voor een groot gedeelte daarop leggen.

7. Vorm van persoonlijk contact

Om succesvol te zijn met affiliate marketing is het belangrijk dat je een goede band opbouwt met je bezoekers. Door email marketing toe te passen heb je persoonlijk contact met een individueel persoon.

Hoe beter dat persoonlijke contact is hoe meer hij of zij je gaat vertrouwen en hoe eerder hij of zij er ook van overtuigd is dat de producten goed zijn die jij aanbiedt.

8. Een goedkope maar effectieve manier van marketing

Email marketing is een van de meest goedkope manieren van marketing maar ook een van de meest effectieve manieren.

De kans is groot dat als jij vandaag een email stuurt met een aanbieding naar je mailinglijst, je hierdoor direct veel meer commissies krijgt. Het koste je bijna niets om te doen en de inkomsten kun je door middel van email marketing voor een gedeelte controleren.

4 email marketing tips

Om je direct op weg te helpen met email marketing geven we je ook graag nog wat handige tips die mij hebben geholpen toen ik net begon met email marketing. Deze tips zijn direct toe te passen in de praktijk.

1. Bouw vanaf het begin van je website al een mailinglijst op

Je kunt als beginnende affiliate marketeer niet vroeg genoeg beginnen met het bouwen van een email lijst. Hoe eerder je hier namelijk mee begint, hoe eerder je een mailinglijst van meerdere personen hebt waaraan je affiliate producten kunt promoten.

2. Wees jezelf in je e-mails

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen bij het versturen van je e-mails is zorgen dat ze persoonlijk zijn. Door te laten zien wie je bent bouw je veel sneller een vertrouwensband op dan wanneer je alleen maar informatie deelt in je e-mails.

3. Kom direct ter zake

Vaak zie ik in e-mails van beginners dat ze bij het promoten van een affiliate product eerst een heel verhaal om het product heen schrijven voordat ze pas de aanbieding doen. Maar voor mij heeft het tot nu toe veel beter gewerkt om gewoon te vertellen wat ik te bieden heb. In andere e-mails die je stuurt kun je mooie verhalen schrijven en waardevolle informatie die je wilt delen. Maar niet in de mail waarin je een aanbieding wilt doen.

4. Denk goed na over het tijdstip van verzenden

Er zijn verschillende marketingbedrijven die je kunnen vertellen wat de beste tijden zijn om een email te versturen. Toch kan het voor jouw mailinglijst weer heel anders zijn.

Daarom raad ik je aan om zelf te testen wanneer voor jouw mailinglijst de beste tijd is om je e-mails te zenden. Je kunt hierachter komen door in het begin op verschillende tijden een mail te sturen en dan vervolgens te kijken op welke tijd de meeste van je contacten de email openen.

Als je dan een goed moment hebt gevonden, kun je meerdere mails op die tijden versturen. Wel moet je erop letten dat ook de tijden voor het versturen van je mails per dag kan verschillen. Het zou kunnen dat voor jou op maandag 12.00 uur de beste tijd is en op zaterdag 14.00 uur.

Aan de slag met email marketing

Ben jij er van overtuigd dat email marketing jou ook kan helpen om meer commissies te scoren met affiliate marketing? Dan raad ik je aan  ook aan de slag te gaan met email marketing.

Op mijn resources pagina kun je kiezen uit twee email marketing providers die ik heb gebruikt en heel tevreden over ben. Zelf maak ik nu vooral gebruik van GetResponse.

Bekijk hier alle tools die ik gebruik voor affiliate marketing

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Zelf verdien ik een groot deel van mijn inkomsten via affiliate Marketing en werken we met ons team Keihard om ook andere affiliates en website-eigenaren te helpen met het behalen van meer online resultaat.
Als je net begint met affiliate marketing kan alle informatie nog behoorlijk lastig zijn te implementeren. Hier helpen we je dan ook graag bij. Dit doen we door handige tips en informatie te delen over alles wat te maken heeft met geld verdienen op het internet.
De beste manier om te beginnen met online geld verdienen is toch echt wel affiliate marketing. Ik raad je daarom ook zeker aan om de 5K Affiliate Marketing Blauwdruk GRATIS te downloaden.
Hier krijg je echt al heel veel goede informatie over hoe jij kunt beginnen met Affiliate Marketing.
Daarnaast is het ook een Absolute aanrader om de Affiliate Marketing Webinar van Corné Marchand en Robert Jansen GRATIS te volgen. RESERVEER DIRECT GRATIS JE PLEK!
Reactie plaatsen