arrow_drop_up arrow_drop_down
7 teksten schrijven tips voor beginners
8 november 2018 

7 teksten schrijven tips voor beginners

Je wilt teksten schrijven voor je website maar je hebt er eigenlijk geen tijd voor of geen zin in. Toch weet je dat teksten schrijven wel werkt, en daarom doe je het toch maar. Daarom lees je in dit bericht een aantal tips om teksten te schrijven.

7 teksten schrijven tips

Als je voor het eerst teksten gaat schrijven, raad ik je aan om gewoon natuurlijk te schrijven. Natuurlijk moet je wel wat zoekwoorden verwerken in je tekst, maar als je gewoon een goed verhaal schrijft wat daadwerkelijk iets toevoegt aan je lezers, doe je het al goed. Lees daarom hier onder alle tips als je teksten gaat schrijven.

Veel beginnende schrijvers richten zich te veel op SEO (zoekmachine optimalisatie) in de tekst, waardoor de teksten er niet meer uitzien.

Als je naar deze tekst kijkt, zie je ook dat het gewoon een normale tekst is die je makkelijk kan lezen. Toch is deze tekst gewoon geoptimaliseerd voor de zoekmachines.

Het aantal woorden is minder belangrijk dan je denkt

Je vraagt je vast af hoe veel woorden je blog nou moet bevatten. Vaak wordt er gezegd dat hoe meer woorden je schrijft hoe beter het is. Maar wat eigenlijk het belangrijkste is, is dat je zegt wat je wil zeggen en dat het alle informatie bevat die je kwijt wil. Als jij dat in 400 woorden kan doen, moet jouw tekst 400 woorden worden en als jij daarvoor 2000 woorden nodig hebt is dat ook goed.

Over het algemeen is er wel een regel waarin gezegd wordt dat hoe meer woorden je schrijft hoe beter je gaat ranken.

Wel moet je daarmee opletten dat als je een tekst gaat schrijven van bijvoorbeeld 2000 woorden dat het ook relevant blijft. Je moet dus geen teksten gaan schrijven om maar aan die 2000 woorden te komen.

Schrijf zoals je ook zou praten

De beste manier om een goede tekst te schrijven is als je gewoon zou schrijven zoals je praat. Hoe zou jij bijvoorbeeld je buurman aanspreken? Laat deze manier van communicatie ook terugkomen in je blogs.

Dan schrijf je meestal de beste teksten en dan lijkt het ook nog ergens op. Naast dat je moet schrijven zoals je praat, is het ook belangrijk dat je je lezers toespreekt.

Vaak zie ik dat beginners in de derde persoon schrijven. Schrijf je lezers gewoon toe dan voelen ze zich veel meer betrokken.

Doe altijd zoekwoord onderzoek

Als je een tekst gaat schrijven voor je website wil je natuurlijk ook graag gevonden worden. Hiervoor moet je zoekwoorden selecteren waar je bezoekers naar zoeken. Een paar handige tools om zoekwoorden te vinden zijn:

Denk voordat je zoekwoorden gaat zoeken eerst goed na over wat jouw ideale bezoeker nou zou zoeken op het internet en ga pas daarna aan de slag om zoektermen te vinden.

Als je net begint met je website is het een goed idee om zoekwoorden te vinden met een wat lagere concurrentie, en nog wel redelijk wat zoekvolume.

Vaak is deze combinatie moeilijk te vinden. Maar als er maar 10-100 mensen per maand op het zoekwoord zoeken, kun je daaruit al mooie bezoekers aantallen gaan opbouwen op lange termijn.

De beste zoekwoorden voor een beginner zijn longtail zoekwoorden. Deze zoektermen bestaan vaak uit minimaal 3 woorden. Hoe meer woorden de zoekterm bevat, hoe meer specifiek je bent.

Schrijven is altijd schrappen

Als je een tekst aan het schrijven bent zal je merken dat je soms wat uit de richting gaat van het onderwerp. Je schrijft dan soms dingen die helemaal niets te maken hebben met het zoekwoord dat je hebt gekozen.

Wat je het beste kunt doen als je een tekst hebt geschreven is hem nog even goed nakijken of het niet te langdradig is en of het niet afwijkt van je doel van het verhaal. Als je hierdoor uiteindelijk op minder woorden uitkomt dan dat je gepland had is dat helemaal niet erg.

Het enige doel van je tekst zou zo veel mogelijk waarde geven moeten zijn. Het aantal woorden is daarbij helemaal niet zo belangrijk als dat er meestal gezegd wordt.

Als beginner kun je je het beste focussen op 1500 woorden aan tekst, en dan kun je wanneer je klaar bent met de tekst nog schappen tot 800-1000 woorden. Dan heb je over het algemeen een hele waardevolle tekst die niet meer woorden bevat dan nodig.

Maak het persoonlijk

Het mooie aan bloggen is dat je als je er een persoonlijke draai aan geeft je echt uniek bent. Niemand kan zo schrijven als jij en dat geeft je een voordeel.

Je kunt dus hele saaie teksten schrijven die alleen maar vertellen hoe het allemaal werkt, maar je kunt ook je eigen ervaringen delen. Dan ben je uniek en zal je zien dat er lezers zijn die liever naar jou terug komen dan naar je concurrent.

Laat je teksten schrijven

Als je zelf geen zin hebt of geen tijd hebt om je teksten te schrijven, dan staan wij voor je klaar. Wij schrijven de teksten natuurlijk en waardevol. Zo krijg jij met je blog het beste resultaat. Bij ons is het niet alleen teksten dat je besteld. Naast dat we je teksten schrijven, geven we je ook advies en kun je alle vragen gewoon stellen via onze WhatsApp chat. Zo wordt jij steeds een stuk je beter.

Als je je teksten laat schrijven hoef je zelf niet elke week achter de computer te gaan zitten om weer een tekst te bedenken. Wij hebben al veel affiliate marketeers, bedrijven en webshops geholpen om meer content op de website te krijgen.

Mijn eigen ervaringen met teksten schrijven

Zelf ben ik al een lange tijd bezig met affiliate marketing. Omdat ik ook graag andere mensen help, heb ik besloten om writgo.nl te beginnen. Hier schrijven we teksten voor affiliate marketeers en bedrijven.

Uit mijn eigen ervaring weet ik dat je niet te veel waarde moet hechten aan SEO optimalisatie in een tekst. Natuurlijk is het wel heel belangrijk, maar je moet het er niet boven op leggen. Als je een tekst gaat over optimaliseren wordt je snel gestraft door Google en daar zit niemand op te wachten.

Daarom doen we bij writgo.nl niet meer optimalisatie dan nodig zo dat de teksten goed leesbaar zijn en ook daadwerkelijk een tekst zijn. Als we alleen maar voor Google gaan schrijven zal niemand de teksten gaan lezen die je door ons laat schrijven.

Wil jij goede natuurlijke teksten die het toch goed kunnen doen in de zoekmachines? Dan kun je het altijd een keer proberen. Als je bij ons je teksten gaat bestellen zit je namelijk nergens aan vast. Je kunt zo veel bestellen als je wilt, maar ook direct stoppen wanneer je wilt.

Ben jij benieuwd naar onze teksten? Stuur ons dan een mailtje.

 

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Zelf verdien ik een groot deel van mijn inkomsten via affiliate Marketing en werken we met ons team Keihard om ook andere affiliates en website-eigenaren te helpen met het behalen van meer online resultaat.
Als je net begint met affiliate marketing kan alle informatie nog behoorlijk lastig zijn te implementeren. Hier helpen we je dan ook graag bij. Dit doen we door handige tips en informatie te delen over alles wat te maken heeft met geld verdienen op het internet.
De beste manier om te beginnen met online geld verdienen is toch echt wel affiliate marketing. Ik raad je daarom ook zeker aan om de 5K Affiliate Marketing Blauwdruk GRATIS te downloaden.
Hier krijg je echt al heel veel goede informatie over hoe jij kunt beginnen met Affiliate Marketing.
Daarnaast is het ook een Absolute aanrader om de Affiliate Marketing Webinar van Corné Marchand en Robert Jansen GRATIS te volgen. RESERVEER DIRECT GRATIS JE PLEK!
Reactie plaatsen