december 3

6 redenen waardoor jouw nieuwe website gaat falen – Voorkom fouten bij je eigen website!

0  comments

Een eigen website beheren hoeft tegenwoordig geen hogere wiskunde meer te zijn. De meeste software is namelijk gemakkelijk te bedienen en te onderhouden. Toch kan het zo zijn dat jouw nieuwe website aan het falen is en je hier niet genoeg inkomsten uit kunt halen. Hoe kan dat eigenlijk? In deze blog bespreken we 6 redenen waardoor jouw nieuwe website gaat falen.

Welke redenen er dan kunnen zijn waardoor jouw nieuwe website gaat falen? Dat zou te maken kunnen hebben met onder andere het uiterlijk van je website, met informatie die een bezoeker niet kan vinden, dat het niet duidelijk is waar je website over gaat of doordat er niet genoeg nieuwe of relevantie content word geplaatst. Herken jij je eigen website hierin?

Wil jij inhoudelijk in op waardoor jouw nieuwe website gaat falen of ben jij benieuwd naar wat wél zou kunnen werken? Je bent hier helemaal aan het juiste adres. Ik ga je daar namelijk bij helpen en uitleggen. Het enige wat jij hoeft te doen is de tekst tot het einde lezen en jij kunt straks zelf aan de slag gaan.

 

Geen zin om te lezen? Bekijk dan de Video!

 

Winnen in Google

Winnen in Google is de meest complete SEO handleiding online met de nieuwste SEO trends en online marketing technieken om beter vindbaar te worden op het internet!Download 100% Gratis!

Vond je de video interessant? Like dan de video en abonneer op ons YouTube kanaal.

 

6 redenen waardoor jouw nieuwe website gaat falen

Misschien ben jij op dit moment de eigenaar van een website en merk je dat het maar niet wilt vlotten met het trekken van veel bezoekers. Erg frustrerend natuurlijk en je zoekt naar de reden waardoor dit het geval is.

Het zou kunnen zijn dat je het niet helemaal goed aanpakt, waardoor jouw nieuwe website aan het falen is. Of je nu inkomsten wilt werven met je eigen website of je doet het hobbymatig, veel bezoekers trekken is het doel van iedere website-eigenaar, toch?

Om jou als website-eigenaar op weg te kunnen helpen met het werven van meer bezoekers en om jou voor te kunnen bereiden, gaan we samen kijken naar de 6 redenen waardoor jouw nieuwe website gaat falen.

Je website ziet er niet aantrekkelijk uit en je besteed hier weinig aandacht aan

Het eerste wat een bezoeker opvalt aan je website, is hoe deze eruit ziet. Ziet een website er goed uit, dan gaat de bezoeker verder op onderzoek uit en is de kans groter dat deze terug gaat keren.

Nu wil het uiterlijk van de website nog weleens onderschat worden en besteed niet iedereen daar genoeg aandacht aan. Het moet niet te moeilijk worden tenslotte. Advies is om hier juist wél voldoende aandacht aan te geven. Laat je website er professional uitzien met duidelijke teksten, afbeeldingen en duidelijke productbeschrijvingen.

Keren bezoekers vaker terug op je website? Dan is dat een duidelijke win-win situatie. De kans is groter dat je iets verkoopt en dat je website hoger terecht gaat komen in de Google zoekresultaten. Een website dat veel bezoekers trekt, is voor Google namelijk zeer interessant en relevant.

Informatie die de klant verder kan helpen is moeilijk of niet te vinden op je website

Iedere website staat vol met informatie. Zo is dat ook vast het geval bij jouw eigen website. Informatie over je producten, over de diensten die jij als bedrijf aanbied of iets anders.

Nu is het altijd belangrijk dat belangrijke informatie voor de klant makkelijk en snel gevonden kan worden. Dat is lang niet altijd het geval en het is dan ook een reden waardoor jouw nieuwe website gaat falen. Bezoekers hebben namelijk niet altijd zin of tijd om hier uren naar te zoeken en haken hierdoor snel af.

Het is van essentieel belang dat deze informatie snel en overzichtelijk gevonden kan worden. Zorg ervoor dat een bezoeker gemakkelijk contact op kan nemen met jou, met een klantenservice en dat belangrijke informatie gevonden kan worden.

Het is niet duidelijk wat je met je nieuwe website wilt bereiken

Heb je eigenlijk wel een duidelijk doel voor ogen wat je met je nieuwe website wilt bereiken? Wil je bijvoorbeeld je eigen bedrijf onder de aandacht brengen, wil je je eigen producten gaan verkopen in een webshop of wil je gewoon blogs schrijven?

Het moet duidelijk zijn wat je met je website wilt gaan doen en hoe je deze wilt gaan inrichten. Op deze manier weet de bezoeker ook waar hij aan toe is en wat er op jouw website te vinden is.

Heb je dit niet duidelijk voor ogen of heb je je website zomaar zonder doel ingericht? Dan is het vrij logisch dat een bezoeker dit niet aantrekkelijk vindt.

Website promoten? Dat hoeft toch helemaal niet?

Het is redelijk naïef om ervan uit te gaan dat je je website niet hoeft te promoten en dat bezoekers je website vanzelf wel een keer ontdekken. Ik kan je namelijk vertellen, dat dat niet gebeurt en dat je website op deze manier gaat falen.

Je website promoten hoeft echt niet moeilijk te zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van social media? Iedereen heeft tegenwoordig wel een account op Facebook, Instagram of op LinkedIn. Dit zou weleens de sleutel tot succes kunnen zijn.

Door social media in te zetten promoot je je website op een effectieve manier, kun je een grote doelgroep bereiken en kunnen berichten verder gedeeld worden, waardoor je een nóg grotere doelgroep kunt bereiken. Wat ook een leuke bijkomstigheid is, is dat social media gratis is.

Je bent geen held in schrijven en plaatst niet genoeg nieuwe content

Er wordt nog weleens onderschat wat het plaatsen van genoeg nieuwe content kan betekenen voor jouw nieuwe website. Vaak zie je dat websites maar één keer in de maand iets plaatsen. Dat is veel te weinig. Zo is je website niet up tot date en ziet Google deze niet als relevant. Gevolg? Je website eindigt onderaan en is moeilijk om te vinden.

Wat ik me wel voor kan stellen, is dat niet iedereen een held is in het schrijven van teksten en dit het liefst zoveel mogelijk zou willen vermijden. Niet iedereen vindt het makkelijk om een leuke, boeiende tekst te schrijven. Dat geld misschien ook wel voor jou, waardoor je website aan het falen is.

Gelukkig is er een goede oplossing wanneer jij niet graag schrijft, maar wel regelmatig nieuwe content wilt plaatsen op je nieuwe website. Dit kun je namelijk makkelijk uitbesteden. Wil jij weten hoe? Daar kom ik later bij je op terug.

Je ziet je website niet snel genoeg groeien en je geeft het op

Het is erg frustrerend om te zien dat je website niet groeit en dat je inspanningen niet beloond worden. Je hebt je eigen website niet voor niks en je wilt hier een succes van maken. Het liefst zo snel mogelijk.

Het liefst geef je direct op en stop je ermee. Toch wil ik je adviseren om niet direct op te geven. Je website word niet van de ene op de andere dag succesvol. Je zult hier gewoonweg veel tijd en energie in moeten steken. Door direct op te geven laat je je website al helemaal falen.

Het beste advies is om voet bij stuk te houden en niet op te geven. Bekijk waardoor je website faalt en wat je kunt doen om deze naar een hoger niveau te kunnen tillen.

Jouw nieuwe website niet laten falen?

Zoals je hebt kunnen lezen is het belangrijk om regelmatig nieuwe content te plaatsen op je website, om zo hoger in de Google zoekresultaten te eindigen en om bezoekers terug te laten keren. Ben jij geen held in schrijven en kun je wat hulp gebruiken daarbij? Maak gebruik van de contentdiensten van Writgo en geef het schrijven van content uit handen aan een tekstschrijver.

Conclusie

Zo zie je maar dat er genoeg redenen zouden kunnen zijn waardoor je nieuwe website gaat falen.

Zeker als je al een tijdje je website hebt en je merkt dat het niet zo wilt vlotten, ben je er nu inmiddels achter gekomen waar dat aan zou kunnen liggen en hoe je het zou kunnen aanpakken. Mocht je nog geen website hebben, kun je dit ook beschouwen als een mooie voorbereiding.

Wil jij het regelmatig plaatsen van content actief gaan aanpakken, maar zie je het schrijven totaal niet zitten? De contentdiensten van Writgo bieden jou in dit geval dé uitkomst en helpen jou met het schrijven van relevante content.


Tags


Ook interessant

Website teksten laten schrijven

Website teksten laten schrijven
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

>

Gratis Proeftekst

Wil jij onze diensten uitproberen? 

  • Maximaal 1500 woorden
  • Snel geleverd
  • inclusief zoekwoorden.