arrow_drop_up arrow_drop_down
4 redenen waarom jij geen commissies krijgt
14 juli 2019 

4 redenen waarom jij geen commissies krijgt

4 redenen waarom jij nog geen commissies krijgt. Ben je al begonnen met affiliate marketing en ben je al een tijdje bezig? De kans is dan groot dat je al een commissie hebt verdiend.

Toch kan het voorkomen dat je al enkele maanden bezig bent met affiliate marketing, maar je nog geen enkele commissie binnen hebt gekregen.

Ook bestaat de kans dat je nog niet precies weet hoe affiliate marketing werkt. Je kunt dan een affiliate marketing cursus volgen om een bewezen methode te leren.

In dit blogbericht lees je 4 belangrijke redenen waarom jij nog geen commissies krijgt en wat je daaraan kunt doen.

4 redenen waarom jij nog geen commissies krijgt

Als je begint met affiliate marketing wil je natuurlijk zo snel mogelijk je eerste commissie verdienen. Ik weet nog goed toen ik net begon met affiliate marketing.

Ik keek elke dag op mijn paypro account of ik al meer kliks had gekregen. Helaas kreeg ik in het begin nog maar weinig kliks.

De kans is groot dat dat bij jou ook het geval is. Daarom geef ik je hier 4 belangrijke redenen waarom jij nog geen commissies krijgt.

1. Je affiliate link werkt niet

Als je al een tijd bezig bent met affiliate marketing en je krijgt al wat bezoekers naar je website, zou je normaal gesproken ook al wat kliks naar je affiliate links moeten krijgen.

Als je nog helemaal geen kliks hebt gehad, is het een goed idee om zelf een keer op je affiliate link te klikken om te kijken of de link op je website wel werkt.

Het kan zijn dat je de link verkeerd gekopieerd hebt, of er per ongeluk een letter hebt bijgetypt. Dan werkt de link niet meer en krijg je natuurlijk ook geen kliks.

2. Het product bestaat niet meer

Ook kan het zijn dat jij een product hebt gekozen dat toen nog wel bestond maar nu niet meer. Als het programma dat je promoot is gestopt, werken je kliks ook niet meer.

Daarom is het een goed idee om in de gaten te houden of het product nog bestaat in de loop van tijd.

Ook kun je de eigenaar van het product een email sturen om te vragen wat zijn plannen zijn voor de komende jaren.

Als hij binnen een relatief korte tijd van plan is om niet meer te werken met affiliates, is het waarschijnlijk een goed idee om een ander product te kiezen.

3. Je hebt te weinig bezoekers

Als je nog niet zo lang bezig bent met affiliate marketing, komen er waarschijnlijk nog niet zo veel bezoekers naar je website.

Als er 10 bezoekers per dag naar je website komen, hoef je er nog niet op te rekenen dat je veel commissies gaat verdienen.

Daarom is het vooral belangrijk om door te gaan met het schrijven van goede teksten zodat er steeds meer bezoekers naar je website komen.

Uiteindelijk zal je merken dat er steeds meer mensen op je links klikken en ook steeds meer mensen via jou een product zullen aanschaffen.

Het kost tijd om veel bezoekers naar je website te krijgen en daarvoor heb je nou eenmaal veel geduld voor nodig.

Als jij nu nog niet zo veel bezoekers naar je website krijgt, kijk dan even een tijdje niet naar je statistieken, maar richt je vooral op het blijven schrijven van content.

In het begin kan het kijken naar je statistieken erg demotiverend werken en daardoor zijn ook veel beginners te vroeg gestopt met affiliate marketing.

4. Je hebt niet de juiste bezoekers

Wat ook kan gebeuren is dat jij een website maakt over een onderwerp dat je hebt gekozen en alleen maar teksten schrijft die mensen bepaalde informatie geven.

Om ervoor te zorgen dat jij mensen naar je website krijgt, die graag van je willen kopen, moet je ook een aantal teksten schrijven die gericht zijn om te verkopen.

Door dit af en toe te doen krijg je ook bezoekers naar je website die op zoek zijn naar het product dat je promoot. Je kunt hierbij denken aan een review of een sales pagina.

Denk altijd lange termijn

Ondanks dat je het waarschijnlijk al vaak gehoord hebt is het toch belangrijk om nog eens te benadrukken. Het kost veel tijd om succesvol te worden met affiliate marketing.

Zorg er daarom voor dat je altijd lange termijn blijft denken.  Kijk niet iedere dag naar je statistieken, maar kijk bijvoorbeeld één keer per maand. Als er maandelijks groei zit in bijvoorbeeld je bezoekersaantallen dan ben je al goed bezig.

 

Nog beter is om van jaar tot jaar te kijken. Als je in het eerste jaar weinig kliks had naar je affiliate links en in het tweede jaar al heel wat meer, dan weet je dat je goed bezig bent. Het is dan slechts een kwestie van door blijven gaan. De commissies komen dan op den duur wel.

Geef daarom nooit op en blijf geloven in jezelf. Als je maar lang genoeg doorgaat, komen die commissies vanzelf wel. Soms duurt het enkele maanden en in andere gevallen meer dan een jaar.

Affiliate marketing cursus

Daarnaast is het ook een goed idee om een goede basis te krijgen van hoe jij affiliate marketing op de beste manier kunt aanpakken. Hiervoor kun je een affiliate marketing cursus volgen.

Het voordeel van een affiliate marketing cursus is dat je dan een strategie geleerd krijgt, die al werkt. Je hoeft deze methode dan alleen maar na te doen met je eigen website.

 

Veel beginners willen niet investeren in een cursus omdat ze bang zijn dat ze dan geld weggooien.

Toch zorgt een affiliate marketing cursus ervoor dat je veel sneller je eerste commissie verdient, omdat je dan een beter idee hebt wat je moet doen.

Heb jij op dit moment nog geen commissies verdiend of vallen de je bezoekersaantallen en affiliate kliks tegen?

Dan raad ik je aan om eens te kijken naar de affiliate marketing revolutie. Hier leer je stap voor stap hoe jij een succesvolle affiliate marketing website maakt.

Toen ik de affiliate marketing revolutie gevolgd had, ging de groei van mijn website in een stroomversnelling.

Ik kreeg veel meer kliks naar mijn affiliate links en wist precies wat ik moest doen om mijn eerste commissie te verdienen..

Hoe zit het bij jou? Krijg jij al wat kliks naar je affiliate links en hoe lang ben je al bezig? Ik hoor het graag in de reacties.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen