arrow_drop_up arrow_drop_down
2 mei 2019 

20 affiliate marketing tips voor beginners

Op zoek naar bruikbare affiliate tips? Affiliate marketing is helemaal niet zo moeilijk en het kost vooral veel doorzettingsvermogen om geld te verdienen. Maar als je eenmaal geld verdient gaat de turbo stand aan en kun je geen genoeg krijgen van nog meer content schrijven om nog meer sales te scoren. Lees verder.

Affiliate marketing tips

Omdat ik zelf ook veel gezocht heb naar tips op het internet, kan ik er nu ik al een tijd bezig ben met affiliate marketing een hele boel tips opnoemen. Het is wel belangrijk dat je beseft dat je helemaal niets aan deze tips hebt als je ze niet gaat toepassen in de praktijk.

De meeste beginners lezen heel veel op het internet maar zetten dat vervolgens niet om in actie. Dat is waar het vooral mis gaat bij de meeste beginners. Maar ik weet zeker dat als jij deze tips gaat toepassen in de praktijk, je daaruit ook meer resultaten zult gaan behalen. Lees alle tips dus goed door en begin vandaag nog met toepassen.

1. Geef niet te veel geld uit aan een mooie website

Het lijkt vanzelfsprekend dat je een mooie website nodig hebt om te kunnen verkopen met affiliate marketing. Maar in werkelijkheid is dat helemaal niet belangrijk. Het is vooral belangrijk dat je website staat en technisch in goede staat is.

Daarna is het vooral belangrijk om content te schrijven zodat je steeds meer bezoekers kunt aantrekken. Veel beginners doen zo hard hun best om een mooie website te maken dat ze alleen daar al 2 maand mee bezig zijn.

Als ze dan nog steeds niets verkocht hebben vragen ze zich af waarom het niet werkt en stoppen ze er weer mee. Dat komt dus vooral omdat er geen content is geschreven en de focus alleen maar gelegd wordt op een mooie website.

2. Leer meer over WordPress als je al bezig bent

Het heeft helemaal geen zin om alles te leren over WordPress als je er nog niet mee begonnen bent. Dit is precies waarom ik je vertel dat je niets aan deze tips hebt als je het niet gaat toepassen in de praktijk.

Als je namelijk alleen maar leest over WordPress is de kans groot dat je een dag nadat je de informatie gelezen hebt een groot gedeelte al kwijt bent.

Lees meer over je website maken met WordPress

Daarom raad ik je aan om gewoon te starten en van daaruit dingen uit te zoeken als je iets niet snapt.

Zo zet je veel sneller de juiste stappen en heb je dus ook veel sneller de kans om een commissie te scoren.

3. Leer van andere affiliates

Er zijn genoeg affiliates die al heel succesvol zijn en je hoeft echt het wiel niet opnieuw uit te vinden. Kijk vooral naar wat andere succesvolle affiliates doen en doe hetzelfde. Als je dan eenmaal je eerste commissies binnen hebt en je weet hoe het werkt, kun je aan je strategie gaan werken om het beter te maken.

Maar als je nog nooit een verkoop hebt gehad met affiliate marketing raad ik je aan om te luisteren naar andere affiliates die al succesvol zijn. Zelf heb ik heel veel geleerd van Jacko Meijaard. Hij verdient veel geld met affiliate marketing en daarom leek het mij een goed idee om van hem te leren.

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

4. Maak ook gebruik van social media

Als je al een aantal mooie blogs hebt geschreven is het een goed idee om deze blogs of een gedeelte daarvan te delen op social media. Maar daarnaast is het ook belangrijk om naast de blogs actief te blijven op social media. Zo vergroot je je publiek omdat ook social media platformen gebruik maken van algoritmes.

Social media marketing

Door regelmatig te posten vergroot je automatisch je bereik en zal je merken dat er steeds meer mensen je social media kanalen bekijken en gaan volgen. Bij al deze mensen heb je dan de mogelijkheid om ze door te sturen naar je website of zelfs naar een affiliate product.

Wel moet je jezelf afvragen of je bezoekers direct wilt doorsturen naar een affiliate product, of dat je eerst het email adres wilt ontvangen zodat je ze later nog eens kunt benaderen via je email marketing software.

5. Schrijf altijd behulpzame en eerlijke content

Zo vaak kom ik tegen dat beginnende affiliates alleen maar content schrijven omdat ze graag willen verkopen. Dit merken je bezoekers natuurlijk ook. Daarom is het super belangrijk dat je er altijd goed je best voor doet om je bezoekers zo goed mogelijk te helpen.

Dat betekent ook dat je niet altijd een affiliate link hoeft te plaatsen in je teksten als dat eigenlijk helemaal niet relevant is. Als je informatie maar goed genoeg is vinden je bezoekers je affiliate links zelf wel en zullen ze zelfs liever van jou kopen dan via iemand anders.

6. Kies alleen affiliate producten die je kent

Op deze website promoot ik alleen maar affiliate producten die ik zelf gebruik of heb gebruikt. Door alleen dit soort affiliate producten te promoten weet ik zeker dat mijn bezoekers producten krijgen waar ze wat aan hebben.

Heel vaak zie ik beginners allerlei producten promoten zonder dat ze zelf enig idee hebben wat het product is. Je kunt er dan al veel moeilijker wat over vertellen en de kans is klein dat je dan ook affiliate commissies gaat scoren.

Als je een product wilt gaan promoten maar er nog niet genoeg informatie over hebt of niet precies weet wat het product doet, raad ik je aan om het product eerst zelf aan te schaffen en uitgebreid te testen.

Een voordeel daarvan is dat je er daarna een mooie review over kunt schrijven en je ervaringen kunt delen over het product. Dit geeft je direct nieuwe waardevolle content en een nieuwe mogelijkheid om een commissie te scoren.

7. Investeer in kennis

Veel beginnende affiliates willen voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Ze willen wel duizenden euro’s verdienen met affiliate marketing maar zijn niet bereidt om er ook maar een paar euro in te investeren.

Toch zijn de beste investeringen wat je in jezelf investeert. Een goede affiliate marketing cursus helpt je om zo snel mogelijk je eerste project draaiende te krijgen. Vraag jezelf af hoe veel tijd je kwijt bent om alles zelf uit te zoeken en of je het de tijd waard vind als je ervoor moest werken. Dan zal je merken dat het aanschaffen van een cursus meestal een goedkopere optie is.

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

8. Start zo snel mogelijk met het bouwen van een email lijst

Een van de beste affiliate tips die ik je kan geven is dat je zo snel mogelijk moet starten met het opbouwen van een mailinglijst. Het mooie aan een mailinglijst is dat je de contacten die je opbouwt zo vaak als je wilt kunt benaderen en zelfs kunt vragen om je website nog eens te bezoeken.

Ook biedt het je de mogelijkheid om een bezoeker van je website vaker dan één keer een aanbod te doen voor het product dat je promoot. In het begin lijkt het opbouwen van een mailinglijst nutteloos. Maar als je eenmaal wat contacten op je mailinglijst krijgt zie je al snel de waarde ervan in.

Lees meer over starten met e-mail marketing

9. Leer meer over online marketing en pas het toe

Er zijn heel veel verschillende marketingstrategieën die je zo kunt overnemen en toepassen in je affiliate marketing business. Toch denken veel beginnende affiliates dat ze alles zelf moeten ontdekken en leren daarom niet over andere succesvolle technieken.

Maar als je precies zou toepassen wat iemand anders doet die succesvol is, is de kans groot dat jij ook succesvol wordt.

10. Behandel je publiek met respect

Een van de grootste fouten die beginnende affiliates maken is dat ze websitebezoekers zien als nummertjes. Maar in werkelijkheid is elke bezoeker die naar je website komt een individu die graag iets nieuws wil leren over jouw onderwerp.

Zorg er dan ook voor dat je altijd respectvol met je bezoekers omgaat. Dit doe je alleen al door altijd eerlijk te zijn en geen informatie te vertellen dat nergens op slaat. Vroeg of laat komen je bezoekers hier achter en krijgt je website een slechte reputatie voordat je het door hebt.

11. Denk altijd lange termijn als je met affiliate marketing begint

Voor veel mensen is lange termijn denken moeilijk omdat ze altijd direct beloond worden voor het werk dat ze doen. Maar bij affiliate marketing werkt dat nou eenmaal anders.

Bij affiliate marketing kan het wel een jaar duren voordat je resultaten gaat zien van het werk dat je in dat jaar hebt gedaan. Daarom is het vooral belangrijk dat je altijd lange termijn denkt.

Kijk dus niet van dag tot dag naar je Google Analytics om te kijken of je er al weer een bezoeker bij hebt, maar kijk liever van maand tot maand of van jaar tot jaar. Als het jou lukt om een jaar 100% inzet te geven om je affiliate marketing business een succes te maken, is de kans heel groot dat het je gaat lukken.

12. Vraag meer informatie over het product dat je promoot

Veel eigenaren van affiliate marketing producten hebben een speciale pagina voor affiliates waar ze alle informatie vandaan kunnen halen. Maar lang niet iedereen. Als dat niet het geval is, is het een goed idee om even een email te sturen naar de aanbieder om zo meer informatie te krijgen.

13. Denk eerst aan anderen helpen, dan pas aan geld

Een grote fout die de meeste beginners maken is dat ze alleen maar met affiliate marketing beginnen om zo snel mogelijk, zo veel mogelijk geld te verdienen. Maar als je succesvol wilt worden met affiliate marketing moet je je focus leggen op het helpen van mensen.

Hoe beter jij je bezoekers helpt met je blogs. video’s of andere vormen van content, hoe meer je daar uiteindelijk voor beloond zal worden.

14. Als je kiest voor betaalde ads, test ze dan eerst

Als je gebruik wilt maken van betaalde ads via Facebook of Google is het belangrijk dat je eerst gaat testen met een klein budget. Wanneer je dit niet doet heb je namelijk de kans dat je veel geld moet betalen zonder dat het je ook maar enig resultaat oplevert.

Ook voor betaalde ads bestaan er genoeg strategieën die bewezen zijn die je zo kunt overnemen.

Een voorbeeld hiervan zijn de strategieën die je leert in de Master Markeer cursus. Maar ook via Google kun je genoeg strategieën vinden die je direct voor jezelf kunt testen.

15. Uitbesteden kan ook als je zelf niet kunt schrijven

Soms krijg ik de opmerking “ik kan niet beginnen met affiliate marketing omdat ik niet kan schrijven”. Maar wist je dat je ook teksten kunt laten schrijven door iemand anders?

Om dit werk uit te besteden hoef je helemaal niet zo rijk te zijn en kom je in de meeste gevallen met 100 tot 150 euro per maand al een heel eind.

Als jij graag teksten wilt laten schrijven raad ik je aan eens naar onze commerciële content pagina te kijken .

16. Beperk je niet tot één product

Vaak lees ik dat andere affiliates beginners aanraden om maar één product te promoten op de website. Maar sinds ik ben begonnen met het promoten van meerdere producten zijn mijn commissies gestegen.

Om affiliate producten te kunnen promoten hoef je niet te blijven haken bij één product. Vaak zijn er nog veel meer producten die goed aansluiten bij je onderwerp en dus ook behulpzaam voor je bezoekers.

Wel is het belangrijk dat de producten die je promoot altijd van toegevoegde waarde zijn voor je bezoekers. Anders heeft het geen zin om ze op je website te plaatsen.

17. Denk groot en in veelvoud

De meeste beginnende affiliates willen niet veel werk doen om succesvol te worden met affiliate marketing. Toch willen ze wel veel geld verdienen.

Als je succesvol wilt worden met affiliate marketing moet je leren om groot te denken. Als je nu denkt aan ik wil 500 euro per maand verdienen met affiliate marketing, denk dan aan 10.000 euro per maand verdienen.  Stel dat je dan de helft haalt, zit je al ver boven wat je nu wilt verdienen.

18. Geef nooit op

De grootste valkuil van veel beginners is dat ze te snel opgeven. Voordat je gaat beginnen met affiliate marketing is het belangrijk om te weten dat je niet snel rijk wordt met affiliate marketing.

Wel kan affiliate marketing je op lange termijn een heel mooi inkomen opleveren en veel vrijheid geven. Maar om daar te komen moet je eerst een hele lange tijd werken zonder resultaten of met weinig resultaat.

Maar als je doorgaat en door het moeizame begin heen breekt, gaat er een hele nieuwe wereld voor je open en zal je meer geld verdienen dan je ooit kunt verdienen bij een werkgever.

19. Passief inkomen is nooit helemaal passief

De droom voor iedere affiliate “Passief inkomen”. Maar passief inkomen met affiliate marketing is nooit helemaal passief. Ja, je kunt er een tijdje mee stoppen terwijl de inkomsten gewoon blijven doorlopen. Maar tot op een zekere hoogte. Want als je namelijk te lang niets doet zal je merken dat je bezoekers aantallen zullen terug lopen en zal je hierdoor minder commissies scoren.

Daarom is het belangrijk om altijd te zorgen dat je website blijft groeien. Ook al is dat maar met één blog per week. Zolang jouw website actief blijft zullen ook je bezoekersaantallen groeien en dus ook je inkomsten.

20. Schrijf verschillende soorten blogs

Als je gaat bloggen voor je website is het belangrijk dat je verschillende soorten content schrijft. Je hebt hierbij de keuze uit bijvoorbeeld:

  • Lijsten
  • Tips
  • How-to
  • Ervaringen

Door verschillende soorten content te schrijven houdt je het interessant voor je bezoekers om je content te lezen. Daarnaast is het ook voor jezelf veel makkelijker als je niet elke keer de zelfde soort teksten hoeft te schrijven.

Conclusie

Al deze affiliate tips zijn natuurlijk mooi meegenomen en helemaal gratis. Maar het is dan wel belangrijk dat je er ook wat mee gaat doen. Het heeft helemaal geen zin om duizenden blogs te lezen als je toch niet gaat beginnen met affiliate marketing.

Daarom raad ik je aan om voor een keer in je leven de knoop door te hakken en gewoon eens een jaar aan de slag gaat. Het feit dat je op deze website gekomen bent betekent al dat je graag meer geld wilt verdienen in je leven of meer vrijheid wilt.

Een van de beste manieren om te beginnen met affiliate marketing is de affiliate marketing revolutie van Jacko Meijaard. Hij heeft zich als affiliate in Nederland al dik bewezen en daarom is het en goed idee om informatie en lessen van hem aan te nemen.

Dankzij de online cursus van Jacko Meijaard verdien ik nu geld op het internet en daarom raad ik ook jou aan die cursus te volgen. Je hoeft het natuurlijk niet te doen. Maar je moet ergens beginnen en ik geloof oprecht dat deze cursus het beste startpunt is.

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen