arrow_drop_up arrow_drop_down
16 Tips om succesvol te worden als affiliate marketeer
13 april 2019 

16 Tips om succesvol te worden als affiliate marketeer

Heb je gelezen over affiliate marketing en wil je er alles aan doen om succesvol te worden als affiliate marketeer? Dan ben je op deze pagina aan het goed adres. Hier geven we je namelijk veel waardevolle tips die je gaan helpen sneller succesvol te worden als affiliate. Lees verder.

Succesvol worden als affiliate marketeer

Als je van plan bent om te beginnen met affiliate marketing kun je dat op heel veel manieren doen. Je kunt ervoor kiezen om een blog te beginnen of een webshop. Het maakt niet uit welke manier van affiliate marketing jij gaat toepassen. Deze tips gaan je helpen om sneller succes te behalen.

1. Schrijf waardevolle teksten op je website

De beste manier om snel meer bezoekers naar je website te krijgen is door regelmatig nieuwe teksten te schrijven en daarin zoekwoorden te verwerken waarnaar je ideale bezoeker op zoek is.

Zorg er wel voor dat je je teksten vooral voor de bezoeker schrijft en niet voor Google. Natuurlijk kun je met behulp van de Yoast SEO tool wel een beetje rekening houden met SEO, Maar je hoeft zeker niet alles te doen was de groene bolletjes zeggen.

Schrijf gewoon goede teksten die veel informatie geven, dan doe je het in de meeste gevallen al goed. Als je zelf geen teksten kunt schrijven kun je er als je daar geld voor hebt het schrijven van teksten uitbesteden.

2. Schrijf verschillende soorten content

Als je met je website aan de slag gaat is het een goed idee om na te denken over welke content je wil gaan schrijven. Er zijn verschillende soorten content die je kunt publiceren op je website. Een aantal voorbeelden zijn:

 • How to’s
 • Lijsten
 • Stories
 • Reviews

Het is een goed idee om verschillende soorten teksten af te wisselen. Ook is het een goed idee om lange en korte teksten met elkaar te combineren.

3. Maak gebruik van klikbare afbeeldingen in je teksten

Klikbare afbeeldingen met een affiliate link vergroot je de kans dat mensen via jouw website doorklikken naar de pagina van de aanbieder van het product dat je promoot.

Daarnaast dragen deze afbeeldingen weer bij aan je SEO waardoor je blog beter gevonden wordt in de zoekmachines.

4. Probeer zo veel mogelijk informatie te geven

Als je een beetje wil scoren in de zoekmachines moeten je teksten al snel 1000 woorden of meer hebben. De concurrentie van veel zoekwoorden gaat in een snel tempo omhoog en om bij te blijven moet je dus meer doen.

Het kan zijn dat je moeite hebt om je teksten direct over de 1000 woorden te krijgen en dat is helemaal niet erg. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om later als je bijvoorbeeld een keer geen inspiratie hebt deze blogberichten aanvullen tot 1000 woorden of meer.

Het is dan ook een goed idee om regelmatig naar oude blogberichten te kijken of ze nog steeds relevant zijn en of je ze eventueel nog kunt uitbreiden. Hierdoor creëer je op de lange termijn steeds grotere en meer waardevolle artikelen.

5. Verkoop alleen producten die je kent

Vaak zie ik beginnende affiliates gewoon maar een product uit kiezen en deze vervolgens promoten. Toch kan ik je aanraden om het product dat je wilt gaan promoten zelf ook eens aan te schaffen zodat je precies weet wat je verkoopt.

Dat helpt niet alleen bij als er vragen zijn van je bezoekers, maar ook helpt het je bij het beter kunnen verkopen van het product.

Als je namelijk precies weet wat je verkoopt kun je er veel meer over vertellen en kom je ook direct veel geloofwaardiger over.

6. Hecht niet te veel waarde aan de Lay-out van je website

De meeste beginnende affiliate marketeers maken zich veel te druk om het uiterlijk van de website. Ze willen dat de website er op en top uit ziet en hierdoor verliezen ze veel tijd die ze ook hadden kunnen gebruiken voor het schrijven van content.

Teksten schrijven voor je website zorgt ervoor dat er steeds meer gratis bezoekers naar je website komen. De Lay-out mooi maken doet dat niet en heeft daarom geen prioriteit.

Als je succesvol wilt worden als affiliate marketeer moet je ook de dingen doen die succesvolle affiliates toepassen.

7. Bouw direct aan een mailinglijst

De meeste beginners zien het nut niet in van een mailinglijst opbouwen als ze nog maar weinig bezoekers hebben. Maar het hebben van een mailinglijst met een aantal subscribers kan een groot verschil maken tussen wel verkopen en niet verkopen.

De meeste bezoekers die naar je website komen, kopen niets bij hun eerste bezoek. Ook komt een groot gedeelte hiervan niet meer terug om je website nog eens te bezoeken.

Daarom raad ik je aan om direct al te starten met het verzamelen van emailadressen zodat je bezoekers die je website willen verlaten niet direct helemaal verlaat.

Dankzij E-mail marketing kun je deze bezoekers op een later tijdstip nog een keer benaderen.

8. Promoot een product alleen maar als je er 100% achter staat.

Als je zelf niet achter het product staat heeft het natuurlijk helemaal geen zin om dit product te promoten. Want als jij er al niet in geloofd, hoe moet je dan andere mensen laten geloven dat het een goed product is.

9. Blijf altijd eerlijk

Als je producten promoot is het vooral belangrijk dat je eerlijk blijft. Het is leuk als je een commissie verdient terwijl je niet eerlijk bent geweest, maar de kans is dan groot dat je het hele bedrag weer moet terug betalen.

10. Werk iedere dag minimaal 1 uur aan je website

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen als affiliate is er een gewoonte van maken. Door iedere dag een uur aan je online business te werken wordt je business elke dag een beetje groter en zet je elke dag weer een stap naar succes.

Er wordt een minimum gesteld van minimaal één blogbericht per week dat je zou moeten schrijven om bezoekers naar je website te krijgen. Maar als je één uur per dag met je website aan de slag gaat kun je makkelijk meer goede artikelen publiceren in een week tijd.

11. Kies een Niche

Het is natuurlijk aantrekkelijk om een website te maken die over alles en nog wat gaat. Maar het werkt over het algemeen veel beter om je te beperken tot een niche (een specifiek onderwerp).

Het voordeel van het kiezen van een niche is dat je daarmee heel veel concurrentie achterlaat als affiliate marketeer omdat je dan heel selectief bent.

Het selectief zijn geldt daarbij ook voor de producten die je promoot. Het lijkt aantrekkelijk om allerlei producten aan te bieden aan je bezoekers. Maar het is vooral belangrijk dat de producten die je promoot ook echt waarde toevoegen aan je doelgroep.

12. Maak een Sales funnel

De meeste beginnende affiliate marketeers sturen bezoekers rechtstreeks vanaf hun eigen website naar de website van de aanbieder. Maar als je het op een professionele manier wilt aanpakken en niet direct je bezoeker wilt kwijtraken, is het een goed idee om een funnel te bouwen. Zo pak ik het aan:

 • De bezoeker komt op mijn site
 • De bezoeker krijgt een kans om mijn gratis e-book te downloaden in ruil voor een email.
 • Na het lezen van de blog is er weer een mogelijkheid om aan te melden voor het gratis e-book
 • Bij het verlaten van de website verschijnt er nog een laatste popup om mijn e-book te downloaden in ruil voor het email adres.
 • De bezoeker schrijft zich in voor gratis e-boek en ontvangt deze in de mailbox.
 • Daarna ontvangt de bezoeker in een tijdsbestek van 30 dagen diverse e-mails met daarin waardevolle informatie en een mogelijkheid om te starten met de cursus die ik aanbiedt op mijn website.
 • Zo heb ik 30 mogelijkheden om het product dat ik promoot aan te bieden. Maar leg daarbij de focus wel op gratis waarde geven via de e-mail. Want uiteindelijk is het vooral belangrijk dat je bezoekers zo goed mogelijk worden geholpen.

13. Geef niet op als het moeilijk wordt

De meeste beginnende affiliate marketeers geven al op voordat ze ook maar een commissie hebben verdiend. Dat is jammer want in sommige gevallen ben je nog maar een paar stappen verwijderd van je eerste commissie en ervaar je daardoor niet hoe het is om online geld te verdienen.

De eerste commissie is van groot belang omdat je pas dan geloofd dat het echt mogelijk is. Daarom is het super belangrijk dat je net zo lang blijft vechten totdat je je eerste commissie hebt verdiend.

Daarna geloof je dat het mogelijk is en weet je dat je alleen nog maar door hoeft te gaan met het opschalen van je business om in de toekomst meer verkopen te realiseren.

14. Focus op één project totdat deze succesvol is

Vooral als je nog maar net begint met affiliate marketing is het belangrijk dat je je focust op één project tegelijk. Het nadeel van direct meerdere projecten starten als je nog niet precies weet hoe het werkt, is dat je daardoor de zelfde fouten op alle websites maakt.

Daarom kun je veel beter beginnen met één project totdat je daarmee een paar honderd euro verdiend in de maand.

Je weet dan dat jouw methode werkt en dat je het zo na kunt doen met andere niches. Maar als je nog vrijwel niets hebt verkocht is het een goed idee er nog even mee te wachten.

15. Durf te investeren

De meeste beginnende affiliates willen 0 euro uitgeven aan affiliate marketing maar willen wel miljoenen verdienen.

Als je succesvol wilt worden met affiliate marketing moet je ervoor zorgen dat je beschikt over de juiste kennis maar ook de juiste tools.

Als je niet precies hoe je het beste aan de slag kunt gaan met affiliate marketing is daarvoor een cursus in het Nederlands te volgen.

16. Volg een affiliate marketing cursus

Een van de snelste wegen naar succes met affiliate marketing is door een cursus te volgen. Affiliate marketing is helemaal niet moeilijk maar je moet wel even precies snappen wat de bedoeling is.

Om affiliate marketing zo snel mogelijk onder de knie te krijgen is het een goed idee om eens te kijken naar de affiliate marketing revolutie. Dit is veruit een van de beste geld verdienen op het internet producten dat je je maar kunt bedenken.

In de affiliate marketing revolutie leer je stap voor stap hoe jij je eerste succesvolle affiliate marketing website opzet en er uiteindelijk geld mee gaat verdienen.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen