12 tips om goede teksten te schrijven voor je website


Als je een eigen website hebt weet je ook dat het belangrijk is om regelmatig teksten te schrijven voor je website. Maar hoe schrijf je nou goede teksten voor je website? In dit blogbericht geef ik je 20 praktische tips. Lees verder.

1. Bedenk van te voren wat je wilt vertellen

Een van de beste tips die ik je kan geven als je goede teksten wilt schrijven is ervoor zorgen dat je vooraf al weet wat je precies wilt vertellen. Toen ik net begon met teksten schrijven had ik vooraf geen idee waarover ik het precies wilde hebben. Het resultaat daaruit is dat ik al snel van het onderwerp afdwaalde.

Hierdoor ging de kwaliteit van de teksten snel achteruit en stond er veel informatie in dat helemaal niet zo relevant was voor het onderwerp.

Krijg Meer Bezoekers, Kliks & Commissies

Kan jouw website wel wat meer bezoekers, Kliks en commissies gebruiken? Laat ons helpen, door teksten te schrijven voor jouw website

Meer informatie

2. Doe regelmatig zoekwoordonderzoek

Door regelmatig zoekwoordonderzoek te doen kom je steeds weer op nieuwe onderwerpen om over te schrijven. Veel beginners kiezen ervoor om één keer zoekwoord onderzoek te doen zodat ze maanden zoekwoorden hebben om teksten voor te schrijven.

Het voordeel van bijvoorbeeld één keer per week bezig gaan met zoekwoord onderzoek is dat je dan vaak op zoektermen komt die je de eerste keer niet hebt kunnen vinden.

3. Bedenk een content strategie

Naast het doen van zoekwoordonderzoek is het ook een goed idee om een content strategie te bedenken. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen met Long tail zoekwoorden zodat je in het begin makkelijk scoort op zoekwoorden met weinig concurrentie. Daarna kun je dan langzaam toewerken naar zoekwoorden met wat meer concurrentie.

Het voordeel hiervan is dat je meer kans hebt om een goede positie in Google te scoren met long tail zoekwoorden. Hierdoor krijg je ook in het begin al wat bezoekers naar je website.

4. Het AIDA model

Als je net begint met teksten schrijven voor je website ben je waarschijnlijk maar gewoon wat aan het doen. Maar als je betere teksten wilt schrijven raad ik je aan eens te lezen over het AIDA model. AIDA staat voor:

  • Attention (aandacht trekken)
  • Interest (Interesse wekken)
  • Desire (zorgen dat mensen willen wat jij te bieden hebt)
  • Action (aansporen tot het aanschaffen wat jij te bieden hebt) Bijvoorbeeld met een call to action

5. Maak het persoonlijk

Vrijwel alle informatie die je nodig hebt staat al op het internet. Maar waarom zou een bezoeker dan speciaal voor jouw website kiezen in plaats van een van je concurrenten? Persoonlijkheid is hier het antwoord. Door in de teksten iets van jezelf te laten zien zal er altijd een groep bezoekers zijn die liever jouw content leest dan die van je concurrenten. Iedereen is uniek.

6. Doe altijd je best om de beste tekst op het internet te schrijven

Zorg ervoor dat je bij elke tekst die je schrijft jij zo goed mogelijk je best hebt gedaan. Het is namelijk niet de bedoeling dat je alleen maar teksten schrijft om teksten te schrijven. De teksten die je schrijft op je website zijn bedoelt om je bezoeker zo veel mogelijk waarde te geven.

Als jij namelijk veel waarde geeft aan je bezoekers is de kans groot dat ze ook waarde aan je terug geven. Voor een bedrijf is dat bijvoorbeeld klant worden en voor een affiliate is dat een commissie of een inschrijving op de mailinglijst.

7. Lees je tekst een dag later nog een keer

Als je eenmaal begint met teksten schrijven en het al wat vaker gedaan hebt, is de kans groot dat je een tekst zo wegschrijft. Dan is het altijd goed om je tekst de volgende dag nog een keer te lezen en te bepalen of je er nog steeds net zo tevreden over bent als de dag ervoor.

Als dat het geval is heb je een goede tekst geschreven en als dat niet het geval is kun je het dan nog aanpassen om de tekst nog beter te maken.

8. Goede teksten schrijven is schrappen

De kans is groot dat jij deze gezegde wel kent. Maar in werkelijkheid is het ook echt zo. Zelf schrijf ik vaak hele lappen tekst en lees ik de tekst een dag later nog eens door.

Dan merk ik vaak dat er veel informatie instaat dat helemaal niet relevant is voor de tekst en verwijder ik het weer.

Hierdoor gaat de kwaliteit van je teksten omhoog en is het dus zeker aan te raden dat ook te doen.

9. Storytelling

Vrijwel alle mensen zijn gek op het lezen van verhalen. Hier kun je als mens namelijk zelf een beeld aangeven. Ook bij het schrijven van teksten werkt het goed om een verhaal te vertellen.

Door verhalen te vertellen in je tekst is het makkelijker om de aandacht van de lezer vast te houden. Verhalen schrijven is niet altijd makkelijk. Het kan dus zijn dat je er even voor moet oefenen voordat het lukt.

10. Wees altijd eerlijk

Een van de belangrijkste dingen bij teksten schrijven voor je website is dat het betrouwbaar is. Als je bijvoorbeeld klanten wilt krijgen vanuit je blog, is het belangrijk dat je altijd eerlijk bent.

Als je dingen vertelt die niet waar zijn of maar voor de helft waar zijn, zullen je lezers daar op ten duur achter komen en geen klant worden.

11. Wees niet te formeel

De meeste mensen hebben helemaal geen behoefte aan formele teksten die als één lap tekst zijn geschreven en bestaande uit de meest dure woorden die er bestaan. Houdt het daarom gewoon luchtig en wees jezelf.

De kans is dan veel groter dat bezoekers je teksten leuk vinden om te lezen en ook de gewenste actie uitvoeren op je website.

12. Geef waardevolle informatie

Je hebt teksten en je hebt goede teksten. Het verschil zit hem in de waarde die je geeft. Als je goede teksten wilt schrijven is het belangrijk dat je zo goed mogelijk je best doet om je lezers te helpen.

Hoe beter jij daarin slaagt, hoe groter de kans is dat bezoekers op je gaan vertrouwen en uiteindelijk klant worden.

Teksten laten schrijven

Heb jij geen zin om zelf wekelijks nieuwe content te schrijven voor je website of heb je geen idee hoe je dat precies aanpakt? Dan kun je ook je teksten laten schrijven. Bij Writgo schrijven graag de teksten voor jouw website.

Het enige dat jij dan nog hoeft te doen is ze te publiceren op je website. Als je ook daar geen zin in hebt, kunnen we dit ook voor je verzorgen.

Teksten schrijven voor je website kan een tijdrovende klus zijn. Door deze werkzaamheden uit te besteden aan ons, kun jij je focussen op jouw business.

Neem contact met ons op 

 

 

De beste teksten op jouw website?

Laat ons helpen jouw website naar het volgende niveau brengen. Bestel direct een tekst!

Direct Bestellen

Recent Content