Wil jij in jouw leven graag van vrijheid profiteren? Zie je het daarom niet zitten om voor een baas van 9 tot 5 te werken? Wil je ondertussen ook nog met leuke dingen bezig zijn?

En ben je zelf ook gek op technologie, op het bedenken van nieuwe plannen en op het uitwerken van deze plannen? Dan is het zéker interessant voor je om met een online verdienmodel aan de slag te gaan.

Meer en meer ondernemers doen dit. Zij hebben een goed idee, bijvoorbeeld op het gebied van affiliate marketing.

Door dit online verdienmodel is het mogelijk om van veel vrijheid te genieten. Zowel in het dagelijkse leven als op het financiële vlak.

Spreekt jou dat aan? En heb je al enige kennis over wat affiliate marketing precies is? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres. In dit artikel vind je namelijk de 10 beste tips voor het opstarten van jouw eigen affiliate website.

Door deze tips netjes op te volgen, kun je uiteindelijk een perfecte website creëren. Een website waarmee je binnen een bepaalde periode ongetwijfeld al geld gaat verdienen.

Geen zin om te lezen? Bekijk de video:

Vond je deze video leuk? Abonneer dan op ons YouTube kanaal!

Tip 1: zoek een goede niche uit

Alles valt of staat met de producten die je op jouw website gaat promoten. Zorg er daarom voor dat je echt goed onderzoek doet naar geschikte producten.

Kies niet lukraak voor leuke sneakers die je online tegenkomt, maar doe hier echt een gedegen onderzoek naar. Alleen op basis van een gedegen onderzoek kun je uiteindelijk de juiste keuze gaan maken.

Ons advies is om hierbij altijd voor een niche te kiezen. Door voor een niche te kiezen, weet je je namelijk al direct te richten op een specifieke productgroep.

Bijkomend voordeel is dat de concurrentie in dergelijke niches niet al te heftig aanwezig is.

Met andere woorden: een goede niche uitkiezen kan je een vliegende start bezorgen. Hoe je een goede niche uit kunt kiezen?

Ons advies is om je hierbij te richten op jouw passies. Als je ergens bepaalde interesse in hebt, gaat het een stuk makkelijker om de bijbehorende producten te promoten.

Als man is het bijvoorbeeld niet supermakkelijk om de beste make-up te promoten.

Voor veel mannen is het daarentegen wel makkelijker om bijvoorbeeld de leukste games te promoten. Zet jouw wensen op een rijtje en ga op zoek naar geschikte producten!

Tip 2: neem het niet te licht op

Denk je wel even middels affiliate marketing veel geld te verdienen? Heb je bijvoorbeeld via Instagram gezien dat iemand 10.000 euro per maand met affiliate marketing verdiend?

Dan heeft de desbetreffende persoon het goed voor elkaar. Ga er echter niet zomaar van uit dat jij ook zo’n bedrag gaat verdienen. Nee, ook in de wereld van affiliate marketing is het gewoonweg een kwestie van hard werken.

Wij adviseren je dan ook om dit hele ‘vakgebied’ niet te licht op te nemen. Je hebt met concurrentie te maken, je moet een goed idee hebben en je moet dagelijks hard werken

. Slapend rijk worden is er – zeker in eerste instantie – niet bij in de wereld van affiliate marketing. Als je eenmaal alles op de rit hebt, is het overigens wel mogelijk om passief veel geld te verdienen.

Voordat het zover is, is het echter een kwestie van (heel) hard werken.

Tip 3: verdiep je echt goed in de wereld van affiliate marketing

Heb je het idee om met een eigen affiliate website starten? Goed bezig! De wereld van affiliate marketing is bijzonder interessant en kan je een hoop plezier opleveren.

Feit is wel dat je veel kennis omtrent dit onderwerp nodig hebt. Dus: doe heel veel kennis op.

Deze kennis kun je op doen door bijvoorbeeld een affiliate marketing cursus te volgen.

Ook kun je in de leer gaan bij ervaren affiliate marketeers. Ken je in jouw netwerk bijvoorbeeld iemand die erg bedreven is in affiliate marketing?

Vraag eens of je met hem of haar kan sparren. Op die manier kun je nieuwe inzichten op doen en veel leren.

Bekijk ook eens de Affiliate Marketing Revolutie cursus.

Weet je niet precies wat affiliate marketing is? Of hoe affiliate marketing werkt? Of wat het belang van cloacked affiliate links?

Dan is het advies om je nog verder te verdiepen in dit onderwerp. Je moet gewoonweg veel kennis over dit online verdienmodel hebben.

Tip 4: kies een goede domeinnaam uit

Wil jij graag speciale handdoeken via jouw affiliate website promoten? Zorg er dan voor dat je een bijbehorende domeinnaam weet te registeren.

Iets als ‘bestehanddoeken.nl’ zou hiervoor ideaal zijn.

Een domeinnaam die helemaal géén betrekking op handdoeken heeft, is in dit voorbeeld een slecht idee. De domeinnaam moet namelijk direct laten blijken waar het op jouw website over gaat.

Waarom dat zo wenselijk is? Dat heeft eigenlijk met twee facetten te maken:

  • Google: het algoritme van Google hecht waarde aan de relevantie van jouw domeinnaam. Door voor een relevante domeinnaam te kiezen, scoor je dus alvast pluspunten bij Google.
  • Bezoekers: de bezoekers hechten ook veel waarde aan een goede domeinnaam. Als zij in bovengenoemd voorbeeld op de website ‘bestehanddoeken.nl’ uit zouden komen, roept dat direct een gevoel van vertrouwen op. Daarmee maak je jouw website direct (nog) interessanter voor jouw bezoekers.

Wil je een goede domeinnaam uitkiezen? Zorg er dan eerst voor dat je gaat bepalen welke producten je gaat promoten. Pas als je dat duidelijk in beeld hebt gebracht, kun je op zoek gaan naar een bijpassende domeinnaam.

Tip 5: goed voorbeeld doet volgen

Wil je inspiratie op doen voor jouw nieuwe affiliate website(s)? Dan is het advies om eens goed naar andere affiliate websites te kijken.

Door hier goed naar te kijken, kun je mogelijk goede inspiratie en goede ideeën op doen. Dat stelt je (eerder) in staat om een vliegende start met jouw affiliate website te maken.

Heb je enig idee hoe je affiliate websites op het internet kunt vinden? Nou, maak daarvoor gebruik van Google.

Als je via Google op zoek gaat naar beste [productsoort], zie je al snel verschillende affiliate websites naar voren komen.

Probeer maar eens te zoeken op ‘beste laptops voor studenten’. Je ziet dan direct meerdere affiliate websites op de eerste pagina van Google naar voren komen.

Op deze manier kun je veel affiliate websites vinden, bekijken en daarmee inspiratie op doen.

Tip 6: zorg voor een sprankelende website

Wil jij jouw potentiële bezoekers overtuigen? Zorg er dan voor dat je echt een sprankelende website weet te creëren. Een sprankelende website moet eigenlijk aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • De website moet kenmerkend zijn: voor een bezoeker moet jouw website kenmerkend en herkenbaar zijn. Als jouw bezoeker in één week tijd twee keer op jouw website terechtkomt, moet jouw website bij de tweede keer herkenbaar zijn.
  • De website moet overzichtelijk zijn: de gemiddelde internetgebruiker is bijzonder kritisch. Hij/zij gaat dan ook niet minutenlang op zoek naar specifieke informatie op jouw affiliate website. Nee, jouw website moet overzichtelijk zijn, zodat jouw bezoekers snel en goed kunnen navigeren. Dat vergroot het gebruiksgemak van jouw website alleen maar.
  • De website moet overtuigend en betrouwbaar overkomen: het is ook sowieso van groot belang dat jouw website vertrouwen uit gaat stralen. Dat krijg je voor elkaar door voor een fraaie lay-out te kiezen, maar ook door de juiste content op jouw website te plaatsen. Verder moet je website ook overtuigend zijn; daarmee weet je alleen maar een hoger conversiepercentage te creëren.
  • De website moet snel zijn: tevens is het wenselijk dat de website technisch perfect in orde is. Alleen als jouw website technisch perfect in orde is, is jouw website snel. Ook voldoet de website in dat geval aan de veiligheidseisen en functioneert de website volledig naar wens. Dát is precies wat je wilt als je een eigen affiliate website hebt!

Met andere woorden: je moet echt veel tijd besteden aan het ontwerp van jouw website. Vind je het lastig om zelf een overtuigende en fraaie affiliate website te maken?

Besteed dit dan uit aan een specialist. Het klopt dat dit in eerste instantie geld kost, maar dit verdien je op termijn weer terug. Je kunt het dan ook als een pure investering zien.

Tip 7: bewaar je geduld

Even snel een affiliate website opstarten, even snel content schrijven en direct geld verdienen. Dit is de manier waarop sommige beginnende ondernemers naar affiliate marketing kijken. Wij kunnen je verzekeren dat dit een verkeerde manier is.

Als je met affiliate marketing aan de slag wilt gaan, moet je veel geduld bewaren. De eerste weken/maanden ga je echt nog geen geld verdienen.

Nee, dit komt pas als je veel bezoekers op jouw website weet te trekken. Over het algemeen duurt dit zeker enkele maanden. Voordat het zover is, moet je dus jouw geduld zien te bewaren.

Blijf ondertussen ook hard werken; daarmee weet je op den duur de gewenste resultaten te boeken.

Tip 8: optimaliseer jouw website direct

Heb je tip 6 uit dit artikel op weten te volgen? Dan heb je een fraaie en technisch goede website staan. Het is nu zaak om jouw website direct te gaan optimaliseren.

Zo kun je bijvoorbeeld direct met On Page SEO aan de slag gaan. Daarbij optimaliseer je bijvoorbeeld de omschrijving, de titels en de afbeeldingen op jouw website.

Waarom dit van belang is? Omdat Google hier zelf veel waarde aan hecht. Als je jouw website volledig geoptimaliseerd hebt, geeft het algoritme van Google jouw website een hogere waarde.

Dát ga je uiteindelijk terug te zien in de rankings van jouw website binnen de zoekmachine. Des te beter je jouw website weet te optimaliseren, des te hoger jouw website in Google terechtkomt.

Daarmee ga je veel organische bezoekers aantrekken.

Tip 9: zorg voor perfecte content

Heb je enig idee wat het belangrijkste aspect van een affiliate website is? Dat is zonder twijfel de content. Ons advies is dan ook om te allen tijde voor de perfecte content op jouw website te zorgen.

Weet je van jezelf dat je niet zo’n goede schrijven bent? Of scoren de door jou geschreven teksten gewoonweg niet goed?

Dan kun je het beste contact met ons opnemen. In de afgelopen jaren hebben wij ons namelijk gespecialiseerd in het schrijven van affiliate teksten.

Bekijk onze contentdiensten.

Alle content die wij voor jou schrijven, is dan ook van het hoogste niveau. De content is aan de ene kant informerend, maar komt aan de andere kant bijzonder overtuigend over.

Ondertussen wordt de door ons geschreven content ook goed door Google beoordeeld. Als je het schrijven van content aan ons overlaat, ga je dit dan ook duidelijk merken aan de rankings van jouw website.  

Ook dit is weer een voorbeeld van optimalisatie. De huidige content moet namelijk goed zijn, maar de toekomstige content moet ook perfect zijn.

Bovendien is het advies om de content op vaste dagen in de week te publiceren. Als je dát voor elkaar weet te krijgen, laat je aan Google zien dat je echt serieus met jouw website bezig bent. Daarmee scoor je weer (bonus)punten.

Tip 10: omring je met de juiste mensen

Ben je bijzonder ambitieus? En wil je graag met affiliate marketing veel successen gaan behalen? Dan is ons advies om je met de juiste mensen te omringen.

Mensen die niet in jou en affiliate marketing geloven, kun je hier het beste niet bij betrekken.

Mensen die wel enthousiast zijn en volledig achter je staan, moet je bij dit project betrekken. Daarmee wordt het alleen maar leuker, terwijl je zelf ook gemotiveerd bent/blijft.

Content door Writgo laten schrijven

Wil jij je ook door de juiste mensen omringen? Dan doe je er verstandig aan om jouw content aan ons uit te besteden.

Wij zijn vakkundig, wij werken conform de gemaakte afspraken en wij maken jou blij. Dat laatste doen we door simpelweg perfecte content aan te leveren.

Perfecte content waar je mee gaat scoren; zowel binnen Google als qua commissies die je gaat scoren.

Spreekt jou dit wel aan? Neem gerust contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. Wij staan in ieder geval graag voor je klaar om óók jouw affiliate website tot een succes uit te laten groeien! Vergeet ook niet om even een duimpje omhoog te geven bij de video en je te abonneren op ons YouTube kanaal. We gaan hier met regelmaat nieuwe content toevoegen.