arrow_drop_up arrow_drop_down
10 tips om rijk te worden met affiliate marketing
31 juli 2019 

10 tips om rijk te worden met affiliate marketing

10 tips om rijk te worden met affiliate marketing.. Wil jij veel geld verdienen en heb je op het internet gelezen dat je veel geld kunt verdienen met dit verdienmodel? Dan hoef je niet verder te kijken. In dit blogbericht deel ik mijn 10 belangrijkste tips om rijk te worden met affiliate marketing.

10 tips om rijk te worden met affiliate marketing

Toen ik net begon met affiliate marketing was ik continu bezig met het zoeken naar de gouden tip die me rijk zou maken. Het vinden van die tip was veel moeilijker dan ik dacht en uiteindelijk heb ik de gouden tip ook nooit gevonden.

Wel waren er een aantal tips die me echt hebben geholpen om geld te verdienen met affiliate marketing. Daarom deel ik ze graag met je zodat jij er ook wat aan hebt.

Als je sneller succes wilt met je website raad ik je zeker aan om deze tips te volgen. Ze hebben mij de goede kant op gestuurd en de kans is groot dat het jou ook in de goede richting stuurt.

1. Denk altijd lange termijn

Vooral als beginner is het heel moeilijk om lange termijn te denken. Je hebt dan nog geen idee of affiliate marketing wel echt werkt.

Ook als je nog helemaal geen commissies hebt verdient is het heel moeilijk om lange termijn te denken omdat je geen idee hebt of je ooit een commissie gaat verdienen.

passief inkomen verdienen met affiliate marketing

Toch kan ik je aanraden om direct je visie op lange termijn te zetten. Dit doe je simpel weg door elke dag aan je business te bouwen en je niet te druk te maken over het verdienen van geld.

Als je namelijk nog niet zo veel bezoekers naar je website krijgt, is de kans klein dat je geld verdienen. Ga dus zo snel mogelijk aan de slag om meer bezoekers naar je website te krijgen om de kans op commissies te vergroten.

2. Kijk niet te vaak naar je statistieken

Een van de meest demotiverende dingen die ik in het begin heb gedaan is continu kijken naar mijn statistieken. Ik keek dan of ik per dag al weer een bezoeker naar mijn website kreeg en hoe veel van die bezoekers geklikt hadden op mijn affiliate link.

Aangezien er vooral in het begin niet veel te zien was, werkte dat voor mij heel demotiverend, omdat ik had verwacht dat er meer resultaat zou zijn van het vele werk dat ik had gedaan.

Als jij ook als beginner regelmatig naar je statistieken kijkt, raad ik je aan eens te proberen om één keer per maand te kijken… De kans is groot dat je dat veel rust geeft.

3. Publiceer minimaal één keer per week een nieuwe blog (liever nog meer)

Aangezien je met nieuwe blogs meer bezoekers naar je website krijgt, is het belangrijk dat je minimaal één keer per week een nieuwe blog plaatst. Het zou nog beter zijn om twee of drie keer per week een nieuw artikel te plaatsen.

Door regelmatig te bloggen vergroot je je bezoekers aantallen, waardoor je meer kans krijgt dat iemand op je affiliate links klikt of zelf overgaat tot aankoop van het product dat je promoot.

Waarom bloggen?

Wel is het belangrijk om daarbij altijd rekening te houden met de kwaliteit van je content. Geef altijd waardevolle informatie en doe altijd je best om de beste informatie te geven dat er is.

Probeer ook altijd meer dan 1000 woorden te schrijven voor je blog artikelen. Probeer 1000 woorden aan te houden als het minimum.

Als je dan 2000 woorden kun schrijven over een onderwerp, ben je goed bezig. Schrijf echter geen 2000 woorden om maar 2000 woorden te hebben.

Het moet namelijk wel bestaan uit 2000 woorden waardevolle content.

4. Kijk naar concurrenten in je niche hoe zij het doen

Een van de dingen waar ik het meeste aan gehad heb, is kijken naar wat andere mensen in mijn niche doen. Zo heb ik gekeken waar deze mensen over schreven, welke andere dingen ze doen voor hun online business en hoe ik dat ook kan doen.

Je zou denken dat ik dan iemand aan het nadoen ben. Maar vergeet niet dat je het wiel niet op nieuw hoeft uit te vinden. Je hoeft het alleen maar na te doen en er je eigen draai aan te geven.

Succes kun je modellen. Als jij doet wat een succesvol persoon doet, is de kans groot dat jij ook succesvol zult zijn.

5. Focus op één website

Een van de grootste fouten die ik in het begin heb gemaakt is dat ik direct meerdere websites ben gestart. Als ik nu alles opnieuw moest doen, begon ik met één website totdat ik daarmee succesvol was.

Pas daarna zou ik beginnen met een tweede project. Uiteindelijk is alles goed gekomen en verdien ik nu met meerdere websites geld, maar vooral in het begin was het niet handig om te beginnen met meerdere website.

De kans is dan groot dat als je fouten maakt met één website, je deze fouten ook gaat maken met andere websites die je begint.

Het is dus raadzaam om pas je tweede project te beginnen als je weet hoe je geld moet verdienen met de eerste.

6. Herinvesteer je inkomsten

Als je dan op het punt komt dat je geld verdient met je website, kun je twee dingen doen.

Je kunt het geld opnemen om lekker van te leven en te laten zien hoe succesvol je bent, maar je kunt er ook voor kiezen om het geld dat je verdient met affiliate marketing opnieuw te investeren.

Je kunt dan namelijk een tekstschrijver inhuren om teksten voor je website te laten schrijven, of een tweede project starten en de content door een tekstschrijver te laten schrijven.

Zo kun jij je bezig houden met je eerste project en groeit je tweede project op de achtergrond mee. Zo kun je meer geld verdienen in de zelfde tijd.

7. Promoot je online business ook op social media

Aangezien je in het begin niet veel bezoekers krijgt vanuit Google. Is het een goed idee om ook social media pagina’s te maken voor je online business. Probeer dan iedere dag je blogs te delen, of inzichten te geven over dingen die te maken hebben met je niche.

Hierdoor bestaat de kans dat je sneller bezoekers naar je website krijgt, terwijl je organische bezoekers (vanuit Google) nog aan het groeien is.

8. Volg de affiliate marketing revolutie

Een van de beste dingen die ik heb gedaan om mijn kans op succes te vergroten is het volgen van de affiliate marketing revolutie. Deze cursus leert je stap voor stap hoe jij succesvol kunt worden met affiliate marketing.

De kans is groot dat jij al aan het experimenteren bent met affiliate marketing en dat doet via YouTube of met blogs van andere mensen.

Als je snel je eerste commissie wilt verdienen raad ik je zeker aan de stappen van de affiliate marketing revolutie te volgen.

 

Klik hier voor meer informatie over de affiliate marketing revolutie..

Sinds ik de affiliate marketing revolutie gevolgd had, wist ik precies wat ik moest doen om mijn eerste commissie te verdienen.

9. Start direct met het opbouwen van een email lijst

Email marketing is nog steeds een van de meest winstgevende manieren van marketing. Vrijwel alle grote bedrijven verdienen geld met email marketing. Het is ook met affiliate marketing een goed idee om zo snel mogelijk te starten met het opbouwen van een email lijst.

 

Om dit te kunnen doen heb je een email marketing provider nodig. Zelf heb ik ervoor gekozen om aan de slag te gaan met Getresponse. Hier heb je naar mijn mening de meeste mogelijkheden. Getresponse kun je gratis uit proberen.

Om email adressen te verzamelen is het belangrijk dat je iets te bieden hebt. Op mijn website kun je bijvoorbeeld een gratis e-book downloaden in ruil voor je email adres.

Ook kun je ervoor kiezen om iets anders weg te geven zoals:

  • 10 exclusieve tips
  • Een gratis training
  • Whitepapers
  • Checklists
  • Casestudies

Als iemand interesse heeft in het gene dat jij gratis weggeeft, zal diegene zonder moeite zijn of haar email adres aan je geven. Vanaf dat punt kun je beginnen met het opbouwen van een relatie, waardoor je makkelijker verkoopt.

10. Doe regelmatig zoekwoord onderzoek

Om teksten te schrijven voor je website, is het belangrijk dat je daarin zoekwoorden verwerkt. Dit zijn namelijk woorden waar jouw ideale bezoeker naar zoekt op het internet.

De makkelijkste manier is om naar de Google Keyword planner te gaan en daar het belangrijkste zoekwoord van je website in te vullen. Voor mij is dat affiliate marketing.

Als ik affiliate marketing intyp in de Google Keyword planner krijg ik allerlei relevantie zoektermen die ik kan verwerken in de teksten die ik schrijf.

Google keyword planner

Hoe meer van deze zoekwoorden je uit eindelijk verwerkt in je teksten, hoe groter de kans is dat er bezoekers naar je website komen en hoe meer commissies je gaat verdienen.

Naast gratis zoekwoordonderzoek kun je er ook voor kiezen om een betaalde tool aan te schaffen. Een goede tool daarvoor is Semrush. Hiermee krijg je nog meer inzichten in wat jouw ideale bezoeker zoekt op het internet.SEMrush

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen