arrow_drop_up arrow_drop_down
10 grootste nadelen van affiliate marketing
14 november 2019 

10 grootste nadelen van affiliate marketing

Op de meeste websites die over affiliate marketing gaan, wordt er vrijwel alleen gesproken over de voordelen van affiliate marketing. Maar affiliate marketing heeft natuurlijk ook wat nadelen.

De nadelen van affiliate marketing zijn:

  • Je werkt altijd alleen
  • Het duurt vaak lang voordat je geld verdient
  • Teksten schrijven is niet altijd leuk
  • Je moet veel doorzettingsvermogen en geduld hebben om succesvol te worden
  • In het begin schrijf je alleen voor jezelf. Niemand bezoekt je site
  • Als je een commissie scoort, kan de commissie nog komen te vervallen door annuleren
  • Je hebt veel bezoekers nodig om veel geld te verdienen
  • Je inkomsten zijn onzeker
  • De mensen om je heen zullen niet begrijpen wat je doet
  • De mensen om je heen zullen je stimuleren gewoon werk te doen

Toen ik net begon met affiliate marketing dacht ik dat ik het helemaal ging maken. Binnen een paar weken zou ik een fulltime inkomen verdienen en mijn baan kunnen opzeggen.

Uiteindelijk is dat natuurlijk helemaal anders gelopen en bleek het helemaal niet zo makkelijk om geld te verdienen op het internet.

Toch verdien ik nu geld op het internet, maar nog niet fulltime. In dit blogbericht vertel ik je over de nadelen die komen kijken bij affiliate marketing, omdat er vrijwel alleen over de voordelen van affiliate marketing wordt gesproken.

10 nadelen van affiliate marketing

Natuurlijk heeft affiliate marketing heel veel voordelen en de voordelen wegen ook zwaar op tegen de nadelen.

Maar voordat je begint met affiliate marketing is het wel belangrijk om ook de nadelen ervan te weten. Je moet natuurlijk wel 100% weten waar je aan begint.

Daarom heb ik een lijstje gemaakt van de nadelen die ik heb ervaren met affiliate marketing.

Je werkt altijd alleen

Als je altijd voor een werkgever hebt gewerkt, ben je altijd omringd met collega’s die de werksfeer bepalen. Het kan op de werkvloer met je collega’s vooral heel gezellig zijn.

Als je aan de slag gaat met affiliate marketing is de kans groot dat je veel alleen achter de computer zit. Dit is heel anders dan wanneer je aan het werk gaat voor een werkgever.

Inmiddels werk ik nog parttime voor een werkgever en breng ik het grootste gedeelte van mijn werktijd door in mijn eigen kantoor.

Natuurlijk geeft dat heel veel vrijheid, maar soms is het ook eenzaam. Je hebt niemand waar je even tegen kunt praten en je moet jezelf er toe blijven zetten om door te gaan.

Soms helpt het zien van collega’s die wel aan het werk zijn net even om door te zetten met je werk. Als je met affiliate marketing begint sta je er helemaal alleen voor.

Het duurt lang voordat je geld verdient

Als je met affiliate marketing begint, verdien je in het begin geen geld. Je moet eerst je website opbouwen en dat kost behoorlijk veel tijd. Het kan zijn dat je na 3 tot 6 maand een keer een commissie verdient, maar voor je fulltime geld verdient met affiliate marketing ben je zo anderhalf tot 2 jaar verder.

Voor veel beginners is dit het grootste struikelblok. Veel beginners stoppen daarom ook vroegtijdig met affiliate marketing, omdat ze niet voldoende resultaat zien en er dan vanuit gaan dat affiliate marketing niet werkt.

Toch is het dan belangrijk om door te zetten want alleen de mensen die daadwerkelijk door de beginfase heen komen zullen geld verdienen op het internet.

Affiliate marketing kan voor iedereen werken, alleen is het begin even heel moeilijk.

Teksten schrijven is niet altijd heel leuk

Als je aan de slag gaat met affiliate marketing, is het meeste werk het schrijven van teksten. Soms is het heel leuk om over een onderwerp te schrijven, maar soms kun je ook helemaal geen motivatie hebben.

Toch moet je dan achter de computer gaan zitten om een tekst te schrijven. Het is namelijk je werk.

Als je even geen zin hebt om een tekst te schrijven, kun je twee dingen doen. Als eerste kun je een uurtje bij je computer weglopen om even wat anders te doen.

Welke bedrijven doen aan affiliate marketing

De kans is dan groot dat als je weer terug komt het schrijven van een tekst wel lukt.

Daarnaast kun je ook op de dagen dat je geen zin hebt om te schrijven, je teksten laten schrijven door iemand anders. Zo geef je jezelf vrije tijd en krijg je toch de teksten klaar voor de week. Wil je teksten laten schrijven? Bekijk dan onze commerciële content paginal

Je hebt veel doorzettingsvermogen en geduld nodig

Als je met affiliate marketing begint, is de kans groot dat het lang duurt voordat je er succesvol mee wordt.

Het probleem hiermee is dat we vooral gewend zijn om per uur dat we werken betaald te krijgen en daarmee gewend zijn om direct betaald te krijgen voor het werk wat we doen.

Bij affiliate marketing werkt dat niet zo en krijg je pas veel later betaald voor alle werk dat je nu doet. Hierdoor is het voor veel beginners lastig om vol te houden waardoor ze te snel opgeven.

Als je succesvol wilt worden met affiliate marketing moet je het eigenlijk zien als een marathon en geen sprint.

Als jij het een lange tijd volhoudt, is de kans groot dat je succesvol wordt.

In het begin schrijf je alleen voor jezelf

Als je een website begint, wil je natuurlijk dat er zo snel mogelijk veel mensen komen om je teksten te lezen en je website te bezoeken. Maar voor dat zover is ben je wel een aantal maanden verder.

Google moet je website namelijk eerst nog ontdekken en zorgen dat jij goede posities krijgt in Google.

Het kan wel tot 8 maanden duren voordat een tekst die je schrijft de maximaal haalbare ranking heeft gekregen (aldus Google zelf).

Als je vandaag een tekst schrijft, moet je dus maximaal 8 maanden wachten op je resultaat.

Het is dan ook logisch dat je in het begin alleen maar voor jezelf schrijft, omdat je website nog niet door veel mensen gezien en gevonden worden in de zoekmachines.

Een commissie is nooit direct gegarandeerd

Toen ik net begon met affiliate marketing, heb ik wel eens een commissie verdiend. Ik was super blij dat ik een commissie had en even later werd de order weer geannuleerd door de koper van het product.

Hierop werd ook mijn commissie ingetrokken en stond ik weer op 0. Het kan gebeuren dat iemand via jou een product koopt en hij er niet tevreden mee is. In dat geval vraagt de bezoeker zijn geld terug waardoor ook jouw commissie komt te vervallen.

Hoewel dat gelukkig niet vaak gebeurd is het wel belangrijk om te weten dat het kan gebeuren.

Je hebt veel bezoekers nodig om te kunnen verkopen

Je weet nu dat het een behoorlijke tijd kan duren voordat er bezoekers naar je website komen. Ook is het goed om te weten dat je behoorlijk wat bezoekers moet doorsturen naar je affiliate links om er geld aan te kunnen verdienen.

Als 1% van alle bezoekers die je doorstuurt naar het aanbod koopt, heb je al meer dan 100 kliks nodig voor 1 verkoop. Als 1% van al je bezoekers op je links klikken, heb je dus al 1000 bezoekers nodig per maand om 10 kliks te krijgen.

Gelukkig is het percentage dat klikt op affiliate links in de meeste gevallen veel groter, maar om geld te verdienen met affiliate marketing moeten er behoorlijk wat bezoekers naar je website komen.

Daarom heeft het in het begin ook helemaal geen zin om je website vol te zetten met affiliate links. Je kunt je veel beter eerst richten op het krijgen van bezoekers voordat je affiliate links in je teksten plaatst.

Je inkomsten zijn onzeker

Als je aan de slag gaat met affiliate marketing, weet je nooit precies wat je gaat verdienen. Je bent dan tenslotte ondernemer en heb daardoor elke maand een ander loon.

Dat is heel anders dan wanneer je gaat werken voor een werkgever. Daar weet je afhankelijk van het aantal uren dat je werkt, ongeveer wel wat je kunt verwachten van aan loon.

Commissies die ik heb verdiend:)

Bij affiliate marketing kan het zo maar zijn dat je de ene maand 2000 euro verdient en de andere maand 500 euro. Hier moet je je op voorbereiden en je geld goed kunnen managen. Hoe langer je bezig bent met affiliate marketing hoe meer je kunt verdienen.

Zo zie je dat Jacko Meijaard van de affiliate marketing revolutie cursus soms meer dan 3000 euro per dag verdient. Ook al verdien je dan een dag wat minder, dan zal het je niet veel problemen opleveren.

screenshot van de inkomsten van Jacko Meijaard op 1 dag

De mensen om je heen zullen niet begrijpen wat je doet

Als affiliate marketeer doe je iets dat niet veel andere mensen doen. Ook hebben ze geen idee hoe het precies werkt. Zelf heb ik al 1000 keer proberen uit te leggen wat ik precies doe, maar lijken de meeste mensen om mij heen geen idee te hebben van wat ik nu eigenlijk doe.

Voor mij is dat geen probleem meer maar het kan ik het begin vervelend zijn om elke keer weer te moeten uitleggen wat het is dat je doet.

De mensen om je heen zullen je stimuleren gewoon werk te doen

Naast dat de mensen om je heen niet begrijpen wat je doet, zullen je naasten je ook adviseren om gewoon een baan te zoeken of je baan te behouden. Ze geloven er vaak niet in dat je geld kunt verdienen op het internet en zullen je proberen te stimuleren om een gewone baan te zoeken.

Hier moet je natuurlijk niet in mee gaan. Het maakt niet uit of jij al een jaar bezig bent en niets of nauwelijks geld verdient.

Het feit dat je geld verdient op het internet zegt dat het mogelijk is en dat je ook meer geld kunt verdienen. Het is dan slechts een kwestie van tijd voor je meer gaat verdienen. Nog niet begonnen met affiliate marketing? Dan raad ik je aan eens naar de affiliate marketing revolutie te kijken. Dit is een affiliate marketing cursus die je stap voor stap helpt zo goed mogelijk te beginnen. Klik hier voor meer informatie over de cursus.

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen